Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MotoGP: Ο Iannone φεύγει από την Suzuki & Ο Mir έρχεται - Ο Lorenzo έχει βρει ομάδα

Η silly season καλά κρατεί…

Επιβεβαιώνει πλήρως ο Iannone πως φεύγει από την Suzuki με την λήξη της σεζόν και δίνει καιρό μίας εβδομάδας μέχρι να αποκαλύψει σε πια ομάδα θα βρίσκεται. Πριν από τον αγώνα της Ισπανίας θα ανακοινώσει επίσημα την πορεία του για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς η συμφωνία έχει ήδη κλείσει. Τόνισε πως το διαζύγιο με την Suzuki γίνεται με τις καλύτερες σχέσεις και για τις δύο πλευρές, καθώς αναγνωρίζουν πως στην διάρκεια της συνεργασίας τους υπήρχαν πολύ καλές προϋποθέσεις τις οποίες από εδώ και πέρα θα αναζητήσει ο καθένας ξεχωριστά.

Η Suzuki έχει επίσης βρει τον άνθρωπό της, πρόκειται για τον Mir, χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί πλήρως η συμφωνία μεταγραφής. Είναι όμως κάτι που το συζητούν ανοικτά πλέον, σημείο που δείχνει πως πρόκειται για το τελικό στάδιο. Την ίδια στιγμή που ο Lorenzo επίσης δεν συνεχίζει με την Ducati, συζητώντας την πιθανότητα μία δορυφορικής Yamaha, αλλά σε ευθεία γραμμή με τις υπόλοιπες. Αυτό είναι ένα σενάριο που είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί, καθώς με την αποχώρηση της Tech3 από την Yamaha για την αγκαλιά της ΚΤΜ, η Yamaha χρειάζεται δορυφορικές μοτοσυκλέτες και η περίπτωση να έχει μία τρίτη, πλήρως εργοστασιακή, βοηθώντας ακόμα περισσότερο στην εξέλιξη των ηλεκτρονικών, είναι κάτι που συζητά με μεγάλη χαρά. Ο Lorenzo αυτή την στιγμή περιμένει για λίγο ακόμα πριν προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το μέλλον του. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Η αξία μου είναι και παραμένει υψηλή με βάση αυτά που έχω κάνει στο παρελθόν (πριν την Ducati) και για τα επόμενα δύο χρόνια δεν αποσύρομαι, αλλά θα αγωνίζομαι και θα είναι και με καλή μοτοσυκλέτα. Τώρα απλά συνεχίζω και θέλω να βρίσκομαι στο βάθρο, αλλά είτε αυτό γίνει, είτε όχι το μέλλον είναι δεδομένο από τώρα και αυτό δεν αλλάζει».

Τα μεγάλα ονόματα λοιπόν έχουν ήδη υπογράψει και το μόνο που περιμένουν είναι η κατάλληλη στιγμή της ανακοίνωσης και η πλήρης ετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Παράλληλα όμως υπάρχει και η άνοδος του Mir στην μεγάλη κατηγορία. Ο Mir, περσινός πρωταθλητής της Moto3 με τεράστια διαφορά και εντυπωσιακή επίδοση, βρίσκεται αυτή την στιγμή μακριά από το κυνήγι του τίτλου στην Moto2 με μεγάλες πιθανότητες να μην καταφέρει τελικά να το πάρει. Ωστόσο αυτό δεν μειώνει το πόσο καλός αναβάτης είναι και το ύψος της αξίας του. Τόσο ο Rossi, όσο και ο Dovizioso, σχολίασαν αυτή την πιθανότητα με βασικό σχόλιο πως δεν υπάρχει απόλυτος κανόνας. Δεν είναι πάντα ο πρωταθλητής της Moto2 αυτός που ανεβαίνει, ούτε και απαιτείται να έχεις πάρει τον παγκόσμιο τίτλο για να ανέβεις στην κατηγορία του MotoGP. Είναι καλό να μπεις στο παιχνίδι αυτό όταν έχεις μαζέψει αρκετή εμπειρία, γιατί όπως εύστοχα σχολίασε ο Dovizioso, κερδίζει ο πιο έμπειρος, όχι ο πιο γρήγορος! Ο Rossi τόνισε πως είναι σημαντικό να έχεις τον τίτλο στην Moto2 αλλά ο Mir είναι ψηλός και ικανός αναβάτης και έτοιμος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της μεγάλης κατηγορίας, ιδιαίτερα από την στιγμή που του χρόνου θα έρθουν πολλοί νέοι αναβάτες από την Moto2 βάζοντας φυτίλι στον ανταγωνισμό και φυσικά και στο θέαμα…

Tags: