Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MotoGP: Ο Joan Mir ανεβαίνει τελικά κατηγορία: Στην Suzuki για 2 χρόνια

Η Suzuki παίρνει το ρίσκο

Ήταν σχεδόν βέβαιο πως ο Joan Mir θα πήγαινε στην Suzuki, καθώς η έντονη φημολογία είχε φτάσει να συζητιέται σε επίπεδο συνεντεύξεων τύπου, με τους Rossi και Dovizioso να τοποθετούνται επί του θέματος. Το είχαμε όλοι μας σίγουρο, αλλά τώρα έρχεται και επίσημα η επιβεβαίωση από την Suzuki.

Ο Mir είναι πρωταθλητής στην Moto3 αλλά με τρόπο εντυπωσιακό, καθώς κυριάρχησε στην τόσο ανταγωνιστική κατηγορία, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει μία τεράστια διαφορά πόντων. Φέτος είναι η πρώτη του φορά στην Moto2, κι όλα δείχνουν πως το πρωτάθλημα δεν θα είναι δικό του. Ωστόσο στην δική του περίπτωση, το ταλέντο του είναι αναμφισβήτητο και ίσως είναι σωστό που δεν χάνει χρόνο, περιμένοντας να πάρει τον τίτλο στην Moto2 πριν ανέβει στα MotoGP. Πριν έρθει η εντυπωσιακή σεζόν στην Moto3 το 2017, που ισοφάρισε το ρεκόρ του Marquez με δέκα νίκες, ο Mir ξεκίνησε το ’15 με λίγα βάθρα αλλά γρήγορη εξέλιξη. Με την άνοδό του από την επόμενη σεζόν στα MotoGP, ευελπιστεί η γρήγορη αυτή εξέλιξη να γίνει στην κορυφαία κατηγορία.

Στους αγώνες δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες, ούτε ένας δρόμος για όλους, όπως είπε και ο Rossi, με τον Dovizioso να προσθέτει πως ο Mir είναι πολύ έξυπνος και ξέρει το δικό του καλό, καλύτερα από τον κάθε έναν. Μπορεί η εμπειρία στην Moto2 να είναι σίγουρα ένα μεγάλο προσόν, όμως για τον ίδιο η ταχεία άνοδος ίσως να είναι προτιμότερη. Από την επόμενη σεζόν ο Mir θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα που θα είναι κυρίαρχη στα MotoGP με τόσες πολλές αλλαγές στην σύνθεση των ομάδων…

 

Tags: