Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

MotoGP: Ο Savadori αναβάτης εξέλιξης της Aprilia!

Θα τρέξει και στο ιταλικό πρωτάθλημα CIV!

Από τότε που ξεκίνησε η υπόθεση Iannone, τα πράγματα έχουν αρχίσει και κλιμακώνονται, ενώ μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν νεότερα σχετικά με το μέλλον του αναβάτη της Aprilia. Το εργοστάσιο απ’ το Noale δεν θέλει να χάσει τον αναβάτη του, όμως φέτος έχει και μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα που πρέπει να εξελίξει αν θέλει να είναι ανταγωνιστική. Για αυτό το λόγο στις δοκιμές της Sepang, επιστράτευσε τον Lorenzo Savadori για να καλύψει τη κενή σέλα του Iannone. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο, πώς νωρίτερα το 2019 είχε ανακοινωθεί η επιστροφή του εικοσιεξάχρονου Ιταλού αναβάτη στα Superbikes με τα χρώματα της Pedercini Racing by Global Solutions, ωστόσο αυτό πλέον δεν ισχύει.

Μετά τις δοκιμές στη Sepang και με την υπόθεση του Iannone να παραμένει ανοιχτή, η Aprilia πήρε τα μέτρα της προσλαμβάνοντας τον Lorenzo Savadori ως αναβάτη εξέλιξης της RS-GP. Ο εικοσιεξάχρονος αναβάτης κατάφερε να εντυπωσιάσει αρκετά την Aprilia με τις επιδόσεις του στη Sepang, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται, καθώς το 2015 ο Savadori είχε στεφθεί πρωταθλητής της FIM STK οδηγώντας την RSV4 της Aprilia.

Η νέα τους συνεργασία επεκτείνεται και πέρα απ’ τα όρια των MotoGP, με τον Savadori να παίρνει μέρος κανονικά στο φετινό ιταλικό πρωτάθλημα CIV –που συμμετείχε και πέρσι- με την RSV4 1100 Factory με τα χρώματα της Nuova M2 Racing.

Σε δηλώσεις του ο Savadori ανέφερε: “Είμαι πραγματικά πολύ ευτυχισμένος που θα συνεχίσω τη συνεργασία μου  με την Aprilia Racing. Ο ρόλος του αναβάτη εξέλιξης μου επιτρέπει να έρθω πιο κοντά στα MotoGP, που είναι παγκοσμίως η κορυφαία κατηγορία των αγώνων μοτοσυκλέτας. Αισθάνομαι τιμή και είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι μέλος της ομάδας αυτού του project. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε! Επίσης, το επίπεδο του ιταλικού πρωταθλήματος φέτος είναι αρκετά υψηλό και μαζί με την Nuova M2 Racing θα εργαστούμε σκληρά και με πάθος για να βάλουμε την RSV4 1100 Factory στην κορυφή!”

Tags: