Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

MotoGP: Ο Zarco επιβεβαίωσε συμφωνία με Avintia

Αποκάλυψε τους λόγους που τον έπεισαν

Το σίριαλ "Zarco" έιναι ένα από τα πιο πολυπαιγμένα και πιο πολυσυζητημένα της φετινής χρονιάς, με το επίσημο τέλος του να μην έχει ανακοινωθεί ακόμη. Παρόλα αυτά, ο Γάλλος πρώην αναβάτης της KTM, έλυσε την σιωπή του και αποκάλυψε στο γαλλικό "Moto Journal", ότι η συμφωνία με την ομάδα της Avintia έχει οριστικοποιηθεί και από την επόμενη σεζόν θα είναι ένας εκ των αναβατών της ομάδας.

Να θυμίσουμε ότι ο Zarco ουσιαστικά απολύθηκε από την ομάδα της ΚΤΜ έναν χρόνο πριν λήξει το συμβόλαιό του, καθώς τα αποτελέσματα του ήταν απογοητευτικά, ενώ και οι σχέσεις του με το εργοστάσιο ήταν σε κακό επίπεδο. Το διαζύγιο ήρθε μετά τον αγώνα του Misano, ενώ στους τρεις τελευταίους αγώνες (Από το Phillip Island μέχρι το τέλος) έτρεξε με την ομάδα της LCR Honda Idemitsu, πετυχαίνοντας αρκετά καλά αποτελέσματα. Μάλιστα, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της αποχώρησης του Jorge Lorenzo από την εργοστασιακή ομάδα της Repsol Honda –και με δεδομένη την σφοδρή επιθυμία του Zarco να τρέξει με Honda- είχαν φουντώσει τα σενάρια που τον ήθελαν ως υποψήφιο για να αναπληρώσει το κενό του Ισπανού. Όλα αυτά βέβαια σταμάτησαν γρήγορα, μετά την υπογραφή του Alex Marquez για να τρέξει ως team mate του αδερφού του.

Κατά τη διάρκεια όμως του τελευταίου αγώνα στην Valencia, ο Zarco δέχτηκε κρούση από την δορυφορική ομάδα της Ducati, την Avintia, την οποία αρχικά απέρριψε λέγοντας μάλιστα ότι ο λόγος ήταν πως η Anvitia "δεν είναι μια ομάδα κορυφαίου επιπέδου", ενώ είχε προσθέσει ότι θα προτιμούσε καλύτερα να επιστρέψει στην Moto2. Θα περίμενε κανείς πως μετά από μια τέτοια δήλωση η πόρτα της Avintia θα παρέμενε κλειστή για τον Zarco, αλλά η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Πριν από λίγες μέρες, η Avintia ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με τον Karel Abraham, η οποία μάλιστα δεν έγινε και με τον πιο… κομψό τρόπο, ενώ παράλληλα ο Γάλλος είχε συζητήσεις με κορυφαία στελέχη του εργοστασίου της Ducati, την Δευτέρα αμέσως μετά τον αγώνα. Λίγο αργότερα, την ίδια μέρα, η Avintia ανακοίνωσε ότι για το 2020 θα αποτελέσει έναν επίσημο δορυφορικό συνεργάτη της Ducati, μια κίνηση που θεωρείται ότι "έστρωσε το χαλί" για την έλευση του Zarco.

Και ενώ μέχρι στιγμής όπως αναφέραμε δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση, ο Zarco έδωσε συνέντευξη στο γαλλικό μέσο αποκαλύπτοντας ότι η συμφωνία είναι κλεισμένη και ότι το αφεντικό της Ducati Corse, ο Gigi Dall'Igna τον έπεισε να πει το ναι λέγοντάς του να τον "εμπιστευθεί" στο ότι θα του παρέχουν ένα υψηλό επίπεδο υποστήριξης. "Είναι γεγονός ότι ο Luigi Dall'Igna μου είπε ότι μπορώ να τον εμπιστευτώ στην απόφασή μου να υπογράψω με την Avintia για του χρόνου", είπε ο Zarco. "Αν και είχα τις επιφυλάξεις μου για τις δυνατότητες της Avintia, πήγα να δω τον πρώην αρχιμηχανικό μου, τον Massimo Brancini. O Massimo μου είπε να εμπιστευτώ τον Luigi. Αυτός θα φροντίσει να μου βρει έναν καλό αρχιμηχανικό."

Ο Γάλλος δήλωσε επίσης ότι δεν θεωρεί πως έχει υπογράψει με την Avintia, αλλά απευθείας με την Ducati και ο στόχος του είναι να μεταπηδήσει στην εργοστασιακή της ομάδα το 2021. "Εξάλλου, δεν θεωρώ ότι έχω υπογράψει με την Avintia, αλλά με την Ducati", είπε συγκεκριμένα ο Zarco. "Ο στόχος μου για το 2020 είναι να μην βρεθώ ποτέ εκτός δεκάδας, να είμαι μέσα στους εφτά πρώτους και να πάω στην εργοστασιακή ομάδα το 2021."