Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

MotoGP Sachsenring: Η επιστροφή του βασιλιά Marquez στο γερμανικό παλάτι του

Κράτησε το ρεκόρ!

Με την απειλή της βροχής στήθηκαν στην γραμμή εκκίνησης οι αναβάτες με τις μοτοσυκλέτες τους, έχοντας ήδη πάρει μια μικρή γεύση από την βρεγμένη γερμανική άσφαλτο κατά τη διάρκεια του πρωινού ζεστάματος, όπου ξανά ο Fabio Quartararo είχε τον ρόλο του πρωταγωνιστή. Παρ’ όλα αυτά, η απειλή της βροχής στην εκκίνηση και η πτώση της θερμοκρασίας της ασφάλτου κατά 10 βαθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, έβαζε ακόμα περισσότερα ερωτηματικά για το τί μπορεί θα συμβεί στον αγώνα.

Αυτό έκανε κάποιους αναβάτες να αλλάξουν γόμμα στα ελαστικά τους κι από εκεί που όλοι είχαν hard εμπρός και medium πίσω, ο Nakagami έβαλε medium εμπρός και soft πίσω (τα δοκίμασε στο πρωινό ζέσταμα και άντεξαν 18 γύρους) και ο Vinales με τον Martin έβαλαν medium εμπρός-πίσω. Οι υπόλοιποι παρέμειναν με τα Hard εμπρός και medium πίσω.

Τα φώτα άναψαν και ο Aleix Espargaro και ο Marc Marquez έκαναν την τέλεια εκκίνηση και έστριψαν πρώτοι την πρώτη στροφή της πίστας, ξεκινώντας ένα άκρως εντυπωσιακό dog fight μεταξύ τους και ταυτόχρονα διατηρώντας έναν εξίσου εντυπωσιακό ρυθμό. Πίσω τους ο Zarco προσπάθησε να είναι σε απόσταση βολής, χωρίς όμως να ζορίζει πολύ τα ελαστικά του. Πέντε γύρους μετά ο Miller έχει περάσει τον Quartararo και βρίσκεται στην τέταρτη θέση πίσω από τον Zarco και λίγους γύρους αργότερα έχει ανέβει στην τρίτη θέση.

Σε αυτό το σημείο του αγώνα ο Quartararo είναι έκτος έχοντας χάσει άλλη μια θέση από τον Oliveira. Με 21 γύρους να απομένουν, κάποιες σταγόνες βροχής αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους και ο Aleix Espargaro δείχνει ξαφνικά απότομη πτώση της απόδοσής του. Μέχρι να τον περάσουν σχεδόν όλοι οι αναβάτες που ήταν πίσω του, ο Marc Marquez καταφέρνει να κάνει μια πολύ καλή διαφορά ασφαλείας στα 1,7 δευτερόλεπτά από τον Miller… μόνο που τώρα η απειλή έρχεται από τον Oliveira που “καθάρισε” με άνεση τον Miller και αρχίζει να κάνει τους ταχύτερους γύρους του αγώνα. Ο Marquez προσπαθεί να απαντήσει άμεσα και οι δυο τους αρχίζουν ένα σερί γύρων στο 1:21 που κανείς άλλος πίσω τους δεν μπορεί να ακολουθήσει. Ακριβώς τη μέση του αγώνα, ο Marc Marquez κάνει τον ταχύτερο χρόνο του αγώνα και αμέσως μετά απαντά ο Oliveira! Με τον Miller σταθερά τρίτο, ο Quartararo έχει περάσει τον Zarco και φαίνεται πως το μόνο που σκέφτεται αυτή τη στιγμή είναι να πάρει περισσότερους βαθμούς από τον συμπατριώτη του και να απομακρυνθεί όσο περισσότερο γίνεται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Το σχέδιό του “βοήθησε” ο ίδιος ο Zarco που έχανε σιγά-σιγά θέσεις. Στους 11 γύρους πριν το τέλος, ο Quartararo έχει εξαιρετικό ρυθμό και περνώντας τον Miller εξασφαλίζει μια θέση στο βάθρο. Ταυτόχρονα ο Oliveira έχει ροκανίσει τη διαφορά από τον Marquez αλλά παραμένει στο 1,5 δευτερόλεπτα.

                                

Πέντε γύρους πριν το τέλος και ο Marquez οδηγεί όπως τις “παλιές καλές εποχές” κάνοντας σχεδόν αδύνατον για τον Oliveira να τον πλησιάσει χωρίς να ρισκάρει μια πτώση. Πίσω τους ο Quartraro “βολτάρει” με άνεση στην τρίτη θέση, διευρύνοντας τη βαθμολογική διαφορά του. Εξαιρετική και η απόδοση του Bagnaia που ξεκίνησε από την γαλαρία της εκκίνησης και έφτασε έως την πέμπτη θέση!

Όμως τίποτα δεν μπορούσε σήμερα να πλησιάσει τον Marquez που κρατά το αήττητο στη Γερμανία! Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή πως ήθελε αυτή τη νίκη περισσότερο απ΄όλους και δικαιωματικά την πήρε.