Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Μούντζα στα MotoGP: Μικροεπέμβαση για Crutchlow

Ο Βρεττανός έκοψε τον τένοντα στο δάχτυλο

Ο Crutchlow βρισκόταν στον χώρο φιλοξενίας της ομάδας στην Ιταλία, όταν προχθές το βράδυ έκοψε με μαχαίρι το δάχτυλο του. Αγνόησε την σοβαρότητα του τραύματος, το έδεσε και πήγε για ύπνο, σύμφωνα με την δική του δήλωση. Το πρωί βλέποντας ότι το αίμα δεν έχει σταματήσει να ρέει αποφάσισε να πάει στα επείγοντα περιστατικά στο Pistoia Hospital, όπου ο Dr. Riccardo Simonti του έδωσε να καταλάβει πως ήταν πιο βαθύ από αυτό που νόμιζε και χρειάζεται μικροεπέμβαση για να συρραφτεί ο τένοντας: «με περιποιήθηκαν εξαιρετικά στα επείγοντα και έκαναν πολύ καλή δουλειά. Αμέσως μετά πήγα σε νευροχειρουργό στην Parma που μου έφτιαξε έναν νάρθηκα για το δάχτυλο με τρόπο που θα μου επιτρέψει να αγωνιστώ στον αγώνα. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα είναι δύσκολα, αλλά θα δώσω το 100% όπως πάντα. Θα δούμε πως θα πάει».

---update----

Ο Crutchlow δεν θα χάσει λοιπόν τον αγώνα, στην Parma είναι τα κεντρικά της Clinica Mobile της εταιρίας ιατρικών παροχών των MotoGP, που έχει δημιουργηθεί από τον Dr. Claudio Costa ο οποίος και αποχώρησε από αυτή πριν από τρία σχεδόν χρόνια. Είχαμε γράψει σχετικό άρθρο εδώ, πέρσι με αφορμή πάλι τους τραυματισμούς των αναβατών. Στην Clinica Mobile έχουν μερικούς από τους πλέον εξειδικευμένους φυσιοθεραπευτές, ορθοπεδικούς και νευροχειρουργούς και είναι το κατάλληλο μέρος για να ασφαλίσουν ένα τραύμα που έχει πρόσφατα ραφτεί και πρέπει να μπει σε ένα γάντι που θα κρατά κλιπόν φρενάροντας σε αγωνιστικό ρυθμό.

Περαστικά στον Crutchlow και ας έχει βολικό αγώνα. Είναι βέβαια συνηθισμένος στους άσχημους τραυματισμούς στα χέρια όπως πριν από τέσσερα χρόνια στην Γερμανία, που μπήκε σε ειδικό θάλαμο για ταχεία αποκατάσταση, ενώ μετρά συνολικά αρκετούς τραυματισμούς και στα κάτω άκρα, έχοντας παρουσιάσει γρήγορη ανάρρωση.

 

Tags: