Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Ντοπαρισμένος βρέθηκε ο Iannone!

Σε προσωρινό αποκλεισμό

Ένα ισχυρό σοκ βιώνει ο κόσμος των MotoGP, καθώς η FIM έδωσε στη δημοσιότητα ένα δελτίο τύπου που αναφέρει ότι ο Andrea Iannone βρέθηκε θετικός στη χρήση αναβολικών κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου της Sepang. Η απόφαση για τον προσωρινό του αποκλεισμό, πάρθηκε αφότου ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των ούρων, που έδειξαν ότι ο Iannone έπαιρνε αναβολικά ανδρογόνων στεροειδών. Ο βιοχημικός έλεγχος τον ούρων πραγματοποιήθηκε στη WADA, το πιστοποιημένο βιοχημικό εργαστήριο στην Kreischa b. Dresden (στη Γερμανία) που διενεργεί ελέγχους ντόπινγκ παγκοσμίως.

H FIM θέτει προσωρινά σε αποκλεισμό τον Andrea Iannone, αφού παραβίασε το άρθρο 7.9.1 των κανονισμών των MotoGP που αναφέρει τις ουσίες που απαγορεύεται να χρησιμοποιούν οι αναβάτες. Η απόφαση είναι σε ισχύ από σήμερα (17 Δεκεμβρίου 2019) και ο Adnrea Iannone δεν θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει προσωρινά στους αγώνες μέχρι νεοτέρας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση από την μεριά του Ιταλού αναβάτη και θα περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις της υπόθεσης στο άμεσο μέλλον.

Tags: