Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Το "plan Β" της Aprilia με Biaggi!

Οι επιλογές της για το κενό του Iannone

Μετά το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, "Iannone και ντόπες", η Aprilia έχει αρχίσει να εξετάζει τις εναλλακτικές της σχετικά με το ποιος αναβάτης θα καλύψει την κενή σέλα της μοτοσυκλέτας της. Όπως είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν, οι δοκιμές στην Sepang είναι πολύ σημαντικές για την Aprilia καθώς θα έχει μαζί της τον νέο V κινητήρα 90ο και θέλει να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα. Να θυμίσουμε πως το δεύτερο δείγμα ούρων που έδωσε ο Iannone ήταν και αυτό θετικό σε ντροστανολόνη (αναβολική ουσία), με αποτέλεσμα το σενάριο τη συμμετοχής του στις δοκιμές να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο.

Το εναλλακτικό σχέδιο της Aprilia είναι να χρησιμοποιήσει τον επίσημο δοκιμαστή της, Bradley Smith στη θέση του Iannone, όμως και πάλι θέλει να έχει τρεις μοτοσυκλέτες στην πίστα με αποτέλεσμα να ψάχνει έναν ακόμη αναβάτη. Ο Karel Abraham αποτελεί μια απ’ τις επιλογές της, ο οποίος παρότι ανακοίνωσε την απόσυρσή του απ’ τους αγώνες, μετά το διωγμό του απ’ την Avintia Ducati (με τον Zarco να παίρνει τη θέση του), έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να επιστρέψει.  Μάλιστα, ο Technical Director της Aprilia, Romano Albesiano είπε: “Ο Abraham επικοινώνησε μαζί μας μετά το συμβάν με τον Iannone και προφανώς ανυπομονεί να επιστρέψει στα MotoGP. Μιλήσαμε αλλά δεν αποφασίσει τι θα κάνουμε. Υπάρχει επίσης και το σενάριο να επιλέξουμε τον Biaggi και τον Savadori για τις δοκιμές. Και οι δύο συμπεριλαμβάνονται στο εναλλακτικό μας πλάνο. Ο Max είναι τόσο υπέροχος, που τον θέλουμε σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την Apirlia, θα ήταν εξαιρετικό να τον δούμε στα MotoGP…”

Αν ο Biaggi πάρει μέρος στις δοκιμές, πιθανότατα να είναι μονάχα για μια φορά, καθώς ο Ιταλός αναβάτης έχει την δική του ομάδα – τη Max Racing – στη Moto3, που χρησιμοποιεί την νέα FR 250GP της Husqvarna. Ο Savadori από την άλλη είχε λάβει μέρος στα Superbikes το 2018 με τη μοτοσυκλέτα της Aprilia, ενώ πέρσι έκανε το ντεμπούτο του στη MotoE. Σχετικά με τον Savadori, παραμένει άγνωστο για το πόσο θα τον χρησιμοποιήσει η Aprilia και κατά πόσο είναι αυτό εφικτό, καθώς ο αναβάτης έχει ήδη υπογράψει διετές συμβόλαιο με την Pedercini Racing by Global Solutions στα Superbikes, με teammate τον Jordi Torres. Η απόφαση για τον Iannone δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, όμως η Aprilia θέλει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα.

Tags: