Γράφτηκε από: 
το Λάζαρο Μαυράκη

Πρόβλημα με Folger!

Χάνει τους επόμενους δύο αγώνες

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την Monster Yamaha Tech3, ο Jonas Folger θα χάσει το ιαπωνικό grand prix και θα γυρίσει εσπευσμένα στην πατρίδα του τη Γερμανία, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Οι γιατροί της Clinica Mobile που εξέτασαν σήμερα τον Folger του σύστησαν να κάνει περαιτέρω εξετάσεις στο Μόναχο, με τη συμμετοχή του στους επόμενους δύο αγώνες (της Αυστραλίας και της Μαλαισίας) να είναι αμφίβολη.

Στις δηλώσεις που έκανε ο Γερμανός αναβάτης, είπε πως είχε έρθει με μεγάλο κίνητρο για τους τρεις συνεχόμενους αγώνες, αλλά μετά τα GP των Misano και Aragon ένιωσε πολύ αδύναμος. Τα επίπεδε ενέργειάς του βρίσκονται πάρα πολύ χαμηλά, σε σημείο που του ήταν αδύνατο ακόμη και να βγει από το δωμάτιό του. Μάλιστα, αναγκάστηκε να απουσιάσει και από ορισμένα events της Yamaha που ήταν προγραμματισμένα και μετά από συνεννόηση με τον Herve Poncharal, τον ιδιοκτήτη της ομάδας, κανόνισε να εξεταστεί από τους γιατρούς.

Ο Dr Charte και η ομάδα των γιατρών του συνέστησαν να φύγει επειγόντως και να πάει στην Γερμανία προκειμένου να κάνει κι άλλες εξετάσεις αίματος, καθώς στο παρελθόν ο Folger είχε προσβληθεί από τον ιό Epstein Barr (ο οποίος προκαλεί μονοπυρήνωση) στο παρελθόν και είναι πολύ πιθανόν να έχει επανέλθει, αλλά αυτό είναι κάτι που θα φανεί από τις εξετάσεις.

Ο Herve Poncharal επιβεβαίωσε κι αυτός την σοβαρότητα της κατάστασης λέγοντας πως είναι κάτι που διαρκεί αρκετές εβδομάδες το τελευταίο διάστημα και μάλιστα μετά από το καλοκαίρι, όσο περισσότερο προπονούνταν, τόσο πιο άσχημα ένιωθε ο Folger. Χθες και προχθές όμως ήταν στο χειρότερο σημείο καθώς δεν μπορούσε καν να σηκωθεί από το κρεβάτι. Το βέβαιο είναι ότι θα απουσιάσει από τον αγώνα του Motegi και κατά 99% δεν είναι ούτε στον αγώνα της Αυστραλίας, αλλά δεν θέλουν να αρχίσουν τις… μαντεψιές για το πότε θα επιστρέψει. Ο Folger είναι ήδη καθοδόν για την πατρίδα του με τις ευχές όλων για μια γρήγορη ανάρρωση να τον συντροφεύουν.

 

Tags: