Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Σοβαρό τροχαίο για τα αδέρφια Oncu

Γλίτωσαν παρά τρίχα τον βαρύ τραυματισμό

Ο αναβάτης της Tech3 στην Moto3, Deniz Oncu και ο δίδυμος αδερφός του Can, γλίτωσαν από θαύμα έναν βαρύ τραυματισμό σε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην πατρίδα τους την Τουρκία.

Τα δύο αδέρφια, μαζί με ένα φίλο τους που οδηγούσε, καθόντουσαν και οι τρεις στο μπροστινό κάθισμα ενός βαν, ενώ βρισκόντουσαν καθ' οδόν για την πίστα του Kenan Sofuoglu όπου θα έκαναν προπόνηση. Σε κάποια φάση της διαδρομής, τους χτύπησε μετωπικά ένα φορτηγό που κινούνταν προς την αντίθετη κατεύθυνση, το οποίο φέρεται να πέρασε στο αντίθετο ρεύμα.

Αν και το βαν ουσιαστικά καταστράφηκε ολοσχερώς, κανείς από τους τρεις τους δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Ο αναβάτης της Kawasaki Puccetti στα WSS (και πρώην νικητής στα Moto3) Can Oncu, είχε βαθιά κοψίματα στο δεξί του χέρι, ενώ και οι τρεις πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από λίγες ώρες και πλέον αναρρώνουν στο σπίτι του Sofuoglu.

Ο Manuel Puccetti, ιδιοκτήτης της ομάδας του Can, είπε πως ενημερώθηκε από τον Kenan αμέσως μετά το ατύχημα, ενώ έπειτα από λίγες ώρες επικοινώνησε με τον Can μέσω βιντεοκλήσης. "Ήταν ένα θαύμα", δήλωσε ο Puccetti. "Ο αναβάτης μας τώρα είναι ήρεμος αλλά έχει σοκαριστεί από το γεγονός φυσικά. Μπόρεσα να τον κάνω να χαμογελάσει, λέγοντάς του ότι ήταν σαν να κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα εκείνη την ημέρα, και από τον Απρίλιο θα προσπαθήσουμε να τον βοηθήσουμε να κερδίσει άλλο ένα. Είναι απίστευτο το ότι δεν τραυματίστηκε κανείς σοβαρά. Το βαν καταστράφηκε από την σύγκρουση με ένα φορτηγό που μπήκε από το αντίθετο ρεύμα".