Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Δωρεάν αγώνες-ορόσημα MotoGP & WSBK, για όσους μένουν σπίτι!

Προσφορά της διοργάνωσης!

Το παγκόσμιο κίνημα “Μένουμε σπίτι” δεν άφησε ασυγκίνητη την διοργανώτρια αρχή των MotoGP και των Motul WSBK, δηλαδή την Dorna, που μπήκε κι αυτή στο χορό για να προσφέρει κίνητρα στους πολίτες όλου του κόσμου να κάτσουν σπίτι τους, ανακόπτοντας την εξάπλωση του ιού.

Το επίσημο site των MotoGP προσφέρει δωρεάν στα μέλη του –η εγγραφή μέλους είναι κι αυτή δωρεάν- την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μερικούς από τους πιο θρυλικούς αγώνες, τόσο από την εποχή των δίχρονων όσο και των τετράχρονων MotoGP. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται η τρομερή μάχη ανάμεσα σε Doohan και Criville στην Jerez το 1996, αλλά και ο αγώνας στην Laguna Seca με το πολυσυζητημένο και απίθανο προσπέρασμα του Rossi στον Stoner στην στροφή Corkscrew το 2008. Το πακέτο των αγώνων που προσφέρονται δωρεάν είναι το εξής:

2018 Dutch GP

2017 Australian GP

2015 Australian GP

2012 United States GP

2009 Catalan GP

2008 United States GP

2007 Catalan GP

2006 Portuguese GP

2000 British GP

1996 Spanish GP

Σε ό,τι αφορά τα Motul WSBK η προσφορά είναι ακόμη πιο πλούσια και θα ανανεώνεται διαρκώς, για όσο διαρκούν τα μέτρα της απομόνωσης, με πλούσιο υλικό. Η πρώτη… δόση συμπεριλαμβάνει πέντε θρυλικούς αγώνες, όπως αυτός του Hockenheim όπου ο Carl Fogarty πήρε την πρώτη του νίκη το 1996, αλλά και τον αγώνα στην Imola που στέφθηκε νικητής για πρώτη φορά ο Regis Laconi. Ο πιο πρόσφατος αγώνας είναι ο περσινός γύρος όπου ο Torpak Razgatlioglou αναδείχθηκε ο πρώτος Τούρκος αναβάτης που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Τους αγώνες των Motul WSBK μπορείτε να τους βρείτε εδώ.

Πέραν αυτών όμως, κάθε σαββατοκύριακο θα εμπλουτίζεται το υλικό με έναν ολόκληρο αγώνα των Superbikes που θα περιλαμβάνει όλη την αγωνιστική δραστηριότητα, από τις ελεύθερες δοκιμές μέχρι τα δύο σκέλη, και θα είναι διαθέσιμος από Παρασκευή μέχρι και Δευτέρα. Ακόμη θα υπάρχουν συνεντεύξεις, όπως αυτές των Alex Lowes, Alvaro Bautista, αλλά και του πολυπρωταθλητή Troy Bauliss!