Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Η Carrasco μόλις έγινε 1η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην ιστορία της μοτοσυκλέτας!

Πήρε τον τίτλο από τους άντρες διεκδικητές!

Η Ana Carrasco μόλις στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κατηγορία WorldSSP300 των MOTUL-WSBK, μία πολυπληθή κατηγορία με μόλις δύο γυναίκες να ακολουθούν όλο το πρωτάθλημα και ελάχιστες ανάμεσα στους άντρες να έχουν συμμετοχή σε κάποιον από τους αγώνες.

Η Carrasco είναι 21 ετών και ξεκίνησε να αγωνίζεται με μοτοσυκλέτες στην ηλικία των τριών, ενώ όταν ήταν μόλις 17 έγινε η μόνη γυναίκα στην εκκίνηση των MotoGP καθώς αγωνιζόταν με συναθλητή τον Maverick Vinales στην Moto3!

Το 2017 άρχισε να ακολουθεί την κατηγορία των WorldSSP300 όπου μία νίκη και συνολικά καλή εμφάνιση, κατάφερε να τερματίσει το πρωτάθλημα εντός της πρώτης δεκάδας, στην όγδοη θέση.

Φέτος όμως θα κατακτούσε τον Παγκόσμιο Τίτλο, με τρεις νίκες σε 8 αγώνες, ξεκινώντας δύο φορές από την πρώτη θέση της εκκίνησης! Η μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου σήμερα, ήρθε όταν ο πρώτος διεκδικητής, ο Deroue επίσης με Kawasaki Ninja 400, θα εγκατέλειπε από μηχανική βλάβη οκτώ γύρους πριν το τέλος.

Αυτό άφηνε πλέον ανοικτό το ενδεχόμενο τρεις αναβάτες να εξασφαλίσουν τον τίτλο με διαφορά ενός πόντου ο ένας από τον άλλο! Η Ana Carasco είχε ήδη το προβάδισμα και θα έπρεπε οι ανταγωνιστές της να κυνηγήσουν την πρώτη θέση, ενώ εκείνη θα μπορούσε να τερματίσει ακόμη και εκτός δεκάδας!

Σε μερικά δραματικά λεπτά, αυτό ακριβώς έδειξε πως μπορούσε να γίνει, καθώς η μάχη για την πρώτη θέση εξελισσόταν αμείλικτα και η Carrasco θα μπορούσε να χάσει τον τίτλο, ανάλογα με την έκβαση της μάχης, την οποία δεν μπορούσε να καθορίσει καθώς βρισκόταν στις πίσω θέσεις.

Ο Perez έφτασε πολύ κοντά στον τίτλο, καθώς τερμάτισε δεύτερος μετά από μία έντονη μάχη με τον Valle που την έχασε, δίνοντας την δυνατότητα στην Ana να γίνει η πρώτη γυναίκα που κερδίζει παγκόσμιο τίτλο. Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στις κατηγορίες γυναικών υπάρχουν και μάλιστα πολλές, η Ana όμως είναι η πρώτη γυναίκα που κερδίζει που στέφεται Παγκόσμια Πρωταθλήτρια σε ένα πρωτάθλημα που δεν ξεχωρίζει το φύλο.

Στο MOTUL – WSBK ήταν ένα εκπληκτικό σαββατοκύριακο στην ιστορική πίστα του Magny-Cours, όπου ο Rea κέρδισε τον 4ο παγκόσμιο τίτλο του ισοφαρίζοντας τον Fogarty ενώ παράλληλα εξελισσόντουσαν μία σειρά από περίεργα περιστατικά στις μικρές ομάδες, όπως η αποχώρηση από τους αγώνες του Κολομβιανού Hernadez γιατί διαφώνησε με την ομάδα του στην κράτηση του ξενοδοχείου! Συγκεντρώνουμε τα στοιχεία για τις μικρές αυτές ιστορίες, καθώς στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας στην πρώτη γυναίκα με παγκόσμιο τίτλο, την εκπληκτική Ana Carrasco!

 

 

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbike 2018 ο Rea! Ισοφαρίζει τον Fogarty