Γράφτηκε από: 
τον Κώστα Γκαζή

Motul SBK 2022 - 8ος γύρος, Βαρκελώνη FP1

Ο Iker Lecuona ταχύτερος όλων με μισό δευτερόλεπτο διαφορά

Ο Iker Lecuona ανέβασε τη Honda στην πρώτη θέση των FP1 στη Βαρκελώνη, όντας μισό και πλέον δευτερόλεπτο ταχύτερος από τον δεύτερο αναβάτη, Michael Ruben Rinaldi της Ducati.

Με ηλιόλουστο καιρό έλαβαν χώρα τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά για τον γύρο της Βαρκελώνης όσον αφορά στο Motul SBK, με τον τοπικό Lecuona να αποδεικνύεται ταχύτερος όλων με χρόνο 1:41.396.

Δεύτερος ήταν ο Michael Ruben Rinaldi της Ducati, μια καλή αρχή για το σαββατοκύριακο του μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με την εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale για έναν ακόμη χρόνο.

Τρίτος ήταν ο Πρωταθλητής του 2021, Toprak Razgatlioglu της Yamaha, μπροστά από τον Alvaro Bautista της Ducati που προηγείται στη σεζόν του 2022 μέχρι στιγμής. Πέμπτος ήταν ο Joanathan Rea της Kawasaki, με τις σχέσεις του Ιρλανδού με τον Ισπανό προπορευόμενο να έχουν ψυχρανθεί πολύ μετά τη σύγκρουση τους στον προηγούμενο γύρο. Απόδειξη αυτού, το γεγονός πως ακόμα κι όταν οι υπόλοιποι αναβάτες μπήκαν στα pits μετά την πρώτη τους προσπάθεια, Bautista και Rea έμειναν μόνοι τους στην πίστα, παίζοντας mind games, και ανταγωνιζόμενοι σκληρά ο ένας τον άλλο, κάτι που μας προδιαθέτει για συναρπαστικό αγώνα -ελπίζουμε αυτή τη φορά χωρίς συγκρούσεις.

Σημειώστε πως την μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ όλους πέτυχε ο Rea με 325 χλμ/ώρα.

Η ομάδα της BMW δεν ξεκίνησε με το δεξί στη Βαρκελώνη, καθώς ο μεν Scott Redding ήταν 11ος, ο δε Michael van der Mark συμπλήρωσε μόλις δύο γύρους πριν ένα τεχνικό πρόβλημα διακόψει την προσπάθεια του.

Πολύ πίσω ξεκίνησε ο Axel Bassani, στην 15η θέση της κατάταξης, περιέργως αν λάβει κανείς υπόψη την πρόσφατη… δαιμονισμένη φόρμα του.

Ακολουθεί η πρώτη πεντάδα των αγωνιζομένων στα FP1.

1. Iker Lecuona (Team HRC) 1’41.396s

2. Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) +0.535s

3. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) +0.595s

4. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) +0.646s

5. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0.717s