Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Νέος αναβάτης Yamaha WSBK!

O Van Der Mark με Pata Yamaha το 2017

Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τότε που έπεσε η καρό σημαία στον δραματικό, τελευταίο αγώνα του 2016 στο Motul FIM παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbikes, αλλά αυτό το διάστημα για το αγωνιστικό στερέωμα μοιάζει με… αιώνας. Οι εξελίξεις τρέχουν με καταιγιστικό ρυθμό και οι δοκιμές για το 2017 έχουν ξεκινήσει ήδη.

Αυτές οι εξελίξεις περιλαμβάνουν και την επίσημη παρουσίαση από την Yamaha Motor Europe N.V. του Michael Van Der Mark, ο οποίος μαζί με τον Alex Lowes θα αποτελούν το δίδυμο των αναβατών της ομάδας Pata Yamaha Official WorldSBK.

Ο Ολλανδός αναβάτης έχει ολοκληρώσει ήδη δύο ιδιωτικές δοκιμές με την νέα του ομάδα μέσα στο Νοέμβριο, συμπληρώνοντας συνολικά 300 γύρους –τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένες συνθήκες.

Στην συνέντευξη που έδωσε στο επίσημο site της Yamaha Racing, ο "Magic Michael", όπως είναι το παρατσούκλι του, μίλησε για το πώς ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα στην ηλικία των 11 ετών, όταν κάθισε πάνω στην μοτοσυκλέτα του Valentino Rossi κατά τη διάρκεια του ολλανδικού ΤΤ που επισκέφθηκε ως θεατής και δήλωσε στον πατέρα του ότι θέλει να αρχίσει να αγωνίζεται.

Είπε ακόμη πως άλλαξε για πρώτη φορά μοτοσυκλέτα μετά από το 2011 (μέχρι τότε έτρεχε μόνο με Honda), θέλοντας μια καινούργια πρόκληση στην καριέρα του, ενώ η δυναμική του R1 που έχει διαπιστώσει στις πρώτες δοκιμές μ' αυτό του ενισχύει ακόμη περισσότερο το κίνητρο για την επόμενη χρονιά.

Τέλος, δήλωσε ότι βρίσκεται στην καλύτερη φυσική κατάσταση που είχε βρεθεί ποτέ και νιώθει έτοιμος για να μπει δυναμικά στο παιχνίδι με μοναδικό στόχο τις νίκες και τίποτε άλλο.

βρίσκεται στην καλύτερη φυσική κατάσταση που είχε βρεθεί ποτέ και νιώθει έτοιμος για να μπει δυναμικά στο παιχνίδι

 

Tags: