Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Αναβάλλεται και το NW200!

Μετά το IoM ήρθε η σειρά και του NW200

Η ραγδαία εξάπλωση του COVID-19 και τα νέα, πολύ αυστηρά μέτρα που εφαρμόζονται πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο, οδήγησαν στην αναβολή και του αγώνα NW200. Η απόφαση πάρθηκε νωρίς χθες το πρωί, έπειτα από συνεννόηση της διοργάνωσης με τον οργανισμό δημόσιας υγείας και την κυβέρνηση.

Η διαφαινόμενη αναβολή ήταν ορατή εδώ και αρκετές εβδομάδες, παρά τις μέχρι τότε διαβεβαιώσεις των υπευθύνων ότι ο αγώνας θα γίνει (όπως άλλωστε έγινε και με το IoM), όταν αναβλήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση του αγώνα, την περασμένη Παρασκευή. Μάλιστα, ο υπεύθυνος της διαδρομής, Mervyn Whyte, είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι ήταν απίθανο να γίνει απλώς αναβολή του αγώνα. Αυτό οδήγησε πολλούς στο να προβλέψουν ότι ο αγώνας θα ακυρωθεί τελείως, αλλά η ανακοίνωση που βγήκε χθες κάνει λόγο για αναβολή και όχι για ακύρωση. Προς το παρόν δεν έχει δοθεί κάποια εναλλακτική ημερομηνία και δεν είναι απίθανο τελικά, τις επόμενες εβδομάδες να ανακοινωθεί και η οριστική ακύρωσή του!

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι υπήρξαν διαρκείς επαφές μεταξύ της διοργάνωσης, των υγειονομικών αρχών και της κυβέρνησης τις τελευταίες δύο εβδομάδες και η τελική απόφαση πάρθηκε βάσει των οδηγιών που δόθηκαν από το κράτος. Οι χορηγοί και όσοι εμπλέκονται στην διοργάνωση υποστηρίζουν αυτή την απόφαση παρά την οικονομική ζημιά που επιφέρει.

Η αναβολή του NW200 έρχεται σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την οριστική ακύρωση του Isle of Man TT (η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο από το 2001), ενώ η οργάνωση ευελπιστεί ότι το Classic TT και το Manx Grand Prix που έχουν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο θα γίνουν κανονικά. Σε ό,τι αφορά τους υπολοιπους αγώνες του Road Racing, αναβολές δόθηκαν στο Cookstown 100 και στο Tandragee 100.