Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Ο McGuinness βρήκε "στέγη" στην Kawasaki!

Θα τρέξει μαζί τους στο Isle of Man και στο NW200

Ο John McGuinness είναι μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες του road racing, με 23 νίκες στο ΤΤ του Isle of Man και 47 τερματισμούς στο βάθρο! Μέχρι πριν λίγο καιρό, ο θρυλικός αναβάτης έτρεχε με την μοτοσυκλέτα της Norton, αλλά πρόσφατα είχε μείνει χωρίς "αγωνιστική στέγη", όταν έληξε η συνεργασία του με το βρετανικό εργοστάσιο, καθώς το αφεντικό της φόρμας, Stuart Garner, του ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία δεν είχε αγωνιστικά πλάνα για το 2020.

Έκτοτε, ο McGuinness ήταν σε αναζήτηση ομάδας, συζητώντας τόσο με την Triumph όσο και με την PBM, που θα τρέξει με μοτοσυκλέτες της Ducati. Τελικά όμως, το σίριαλ της συμμετοχής του Ιρλανδού στους αγώνες road racing για φέτος, έληξε με την υπογραφή της συμφωνίας με την ομάδα Quattro Plant Bournemouth Kawasaki. Μάλιστα, ο πολυνίκης αναβάτης από το Νησί, δεν θα τρέξει μόνο στο Isle of Man αλλά και στο North West 200, στις κατηγορίες Superbike και Superstock. Ο McGuinness παίρνει ουσιαστικά την θέση του James Hillier, ο οποίος έφυγε από την ομάδα της Bournmouth Kawasaki για να πάει στην OMG Racing BMW.

Παρά την πλούσια αγωνιστική του εμπειρία, ο McGuinness είναι η πρώτη φορά που τρέξει με Kawasaki στο IoM και στο NW200, αν και είχε τερματίσει δεύτερος με μοτοσυκλέτα των "πρασίνων" στον αγώνα Ulster Grand Prix Superbike το 2004. Ο team mate του Ιρλανδού θα είναι ο Alastair Seeley που κατέχει το ρεκόρ νικών για την ομάδα στο NW200, ενώ στο Isle of Man ο McGuinness θα αποτελεί τον μοναδικό αναβάτη της ομάδας. Ο ίδιος δήλωσε πως "είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω τα πλάνα μου για το 2020 και αντίστοιχα συγκινημένος που θα οδηγώ για την Quattro Plant Bournemouth Kawasaki. Το ρεκόρ που κατέχουν με τον James Hillier, από πλευράς αποτελεσμάτων και αξιοπιστίας, μαζί με την φήμη τους στον χώρο της μοτοσυκλέτας, μιλούν από μόνα τους. Σε συνδυασμό με το οικογενειακό κλίμα της ομάδας, αποτελούν για μένα το τέλειο πακέτο. Είναι μια ομάδα με εξαιρετική φήμη και υψηλό επαγγελματισμό που έχει πετύχει σπουδαία πράγματα, σε δρόμους και πίστες, και για μένα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις."

"Ο Pete (σ.σ. ο Pete Extance, ο ιδιοκτήτης της ομάδας) οδήγησε όλο το δρόμο από το Bournemouth μέχρι το Morecambe για να με συναντήσει κι έριξε μια προσφορά στο τραπέζι που δεν μου πήρε πολλή ώρα για να υπογράψω. Ήταν μια εύκολη απόφαση."

Σε αντίστοιχο ενθουσιώδες κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του Pete Extance, ο οποίος είπε ότι είναι απίστευτο το ότι έχουν στην ομάδα τους πλέον έναν θρύλο, όπως ο John McGuinness, τον οποίο μάλιστα αποκάλεσε ως ο "κύριος ΤΤ". Η ομάδα της Bournemouth Kawasaki αποσύρθηκε από το βρετανικό πρωτάθλημα Superbikes (BSB) –που συμμετείχε τα τελευταία χρόνια- για το 2020, ώστε να επικεντρωθεί στην προσπάθειά της στο road racing.