Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Ανανέωσε ο Βασίλης Παντελεάκης με την AC Racing!

Θα τρέξει ξανά στο ιταλικό πρωτάθλημα

Ο Βασίλης Παντελεάκης θα αποτελέσει μέλος της ομάδας AC Racing, με την οποία θα αγωνιστεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο ιταλικό πρωτάθλημα ταχύτητας. Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη χρονιά, ο νεαρός Έλληνας αναβάτης είχε μια εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσία, γεγονός που οδήγησε τους ανθρώπους της ομάδας να ανανεώσουν την συνεργασία μαζί του και για το 2021. Ο Βασίλης θα είναι ο ένας από τους τέσσερις αναβάτες της ομάδας στην κατηγορία Pre Moto3.

Η AC Racing είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες ομάδες στο ιταλικό πρωτάθλημα, κατακτώντας μάλιστα και τον τίτλο το 2019 με αναβάτη τον Luca Luneta, ο οποίος πλέον συμμετέχει στο Red Bull Rookies Cup, ενώ πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα σε επίπεδο ομάδων. Μάλιστα, οι 37 βαθμοί που συγκέντρωσε ο Βασίλης Παντελεάκης στον ντεμπούτο του στην Pre Moto3 κατηγορία, συνέβαλαν αποφασιστικά σε αυτή την επιτυχία. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία είναι από τις πιο ανταγωνιστικές στο πρωτάθλημα, με συμμετοχές αναβατών απ' όλο τον κόσμο που φτάνουν μέχρι και τις 42 στον αριθμό.

Το ορόσημο στην περσινή σεζόν για τον Βασίλη, ήταν ο τερματισμός του στην τρίτη θέση στον αγώνα του Misano, κάνοντας σύσσωμο τον ιταλικό ειδικό τύπο να γράφουν εγκωμιαστικά σχόλια για τον Έλληνα αναβάτη, ο οποίος ανέβασε την σημαία της χώρας μας στο βάθρο των νικητών, για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη πίστα.

Ο Alessandro Cassinari, ιδιοκτήτης της AC Racing, δήλωσε: "Ο Βασίλης είναι ένας αναβάτης που τον ξέρουμε καλά και ο οποίος έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Σαν ομάδα πιστεύουμε πολύ στους νεαρούς και ταλαντούχους αναβάτες. Μαζί με τα άλλα τρία παιδιά θα πάμε τώρα στην Valencia για δοκιμές, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για την απαιτητική κατηγορία στην οποία θα αγωνιστούν φέτος. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ξέρω πως και οι τέσσερις έχουν τη δυνατότητα να παλέψουν για κορυφαίες θέσεις".

Από την μεριά του, ο Βασίλης Παντελεάκης είπε πως "είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για λογαριασμό της AC Racing και φέτος. Πραγματικά καταφέραμε να δέσουμε σαν ομάδα πέρυσι και να δουλέψουμε πολύ καλά μαζί. Η περσινή χρονιά ήταν φανταστική για μένα κι επειδή καταφέραμε να ανακηρυχθούμε η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία. Στόχος μας είναι να πετύχουμε το ίδιο φέτος και γιατί όχι, να πάρουμε τον τίτλο και στους οδηγούς! Θέλω να ευχαριστήσω την AC Racing και ιδιαίτερα τον Alessandro Cassinarri για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη προς το πρόσωπό μου".