Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Ατύχημα στο BSB για νεαρή αναβάτη – της πάτησαν το χέρι [video]

Αρκετά τυχερή η Sharni!

Γλίτωσε τα χειρότερα η νεαρή Sharni Pinfold από την Αυστραλία, που αγωνίζεται στο βρετανικό πρωτάθλημα superbike και συγκεκριμένα στο «HEL PERFORMANCE MOTOSTAR BRITISH CHAMPIONSHIP» με KTM, όταν έπειτα από highsiding βρέθηκε στο κέντρο της πίστας με τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους που ακολουθούσαν να προσπαθούν να την αποφύγουν.

Η Sharni ήταν η επικεφαλής της μεγάλης μικτής κατηγορίας στον αγώνα του Oulton Park, και ως αναβάτρια χαίρει ιδιαίτερης προσοχής στην Αγγλία καθώς γίνεται προσπάθεια να προσελκυσθούν περισσότερες γυναίκες στους αγώνες. Το BSB, το βρετανικό πρωτάθλημα superbike, τροφοδοτεί τους παγκόσμιους αγώνες με αρκετά ταλέντα και θεωρείται πως θα αποτελέσει ένα από τα θεμέλια για περισσότερες γυναίκες στους αγώνες στο μέλλον.

Η 23χρονη Sharni είναι μία από τις γυναίκες αγωνιζόμενες που υποστηρίζεται σθεναρά καθώς συγκεντρώνει τα κριτήρια για μία καλή καριέρα στους αγώνες στο σύντομο μέλλον. Η Sharni είναι η γυναίκα που συχνά καταφέρνει να βρεθεί εμπρός από τους άνδρες αναβάτες ανατρέποντας στερεότυπα. Στο Oulton Park βρισκόταν εμπρός όταν είχε την πτώση με έναν νεαρό αναβάτη να μην καταφέρνει να την αποφύγει περνώντας πάνω από το χέρι της.

Η Sharni γλίτωσε τα χειρότερα με μία διάσειση και μπόλικους μώλωπες χωρίς κάταγμα, ένα πολύ μικρό τίμημα, όπως είπε και η ίδια:

Αμέσως μετά ευχαρίστησε τους αναβάτες που κατάφεραν να την αποφύγουν, τα κράνη HJC και τις εταιρίες MACNA και FORMA που την προστάτευσαν από τα χειρότερα…