Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Εκτός Rally Dakar ο Petrucci! Εγκαταλείπει η ακριβότερη συμμετοχή του Dakar!

Η πρώτη αναφορά είναι για μηχανικά προβλήματα

Μετά από 115 χιλιόμετρα μέσα στην ειδική σήμερα, ο Petrucci αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει η πληροφορία αν είχε προηγηθεί πτώση ή ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπισε, όμως ο Petrucci ήταν ο δεύτερος ταχύτερος Rookie για φέτος και είχε τον ρυθμό σήμερα για να κυνηγήσει καλύτερη κατάταξη από την χθεσινή, 13η θέση.

Η ατυχία δεν είναι κάτι άγνωστο για τον Petrucci, του έχει χτυπήσει την πόρτα πολλές φορές και τώρα τον αναγκάζει να φύγει πρόωρα από το πρώτο του Dakar. Τρεις εβδομάδες πριν την εκκίνηση έσπασε το πόδι του στην προπόνηση για τον αγώνα και μία ημέρα πριν βρέθηκε ψευδώς θετικός στον κορωνοϊό και τέθηκε προσωρινά εκτός αγώνα για να πάρει το τελικό «ΟΚ» λίγες ώρες πριν την εκκίνηση.
Σήμερα προσπάθησε να επιδιορθώσει την βλάβη και να συνεχίσει τον αγώνα με γενναίο καπέλο χρόνου αλλά παραμένοντας μέσα στο Dakar, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρει κι έτσι ζήτησε την αεροδιακομιδή του πίσω στο bivouac, πράγμα που αυτομάτως τον θέτει εκτός αγώνα.

Η συμμετοχή του Petrucci είναι από τις ακριβότερες του Dakar γιατί κρύβει από πίσω την εμπλοκή ολόκληρης της Tech3 που δεν είχε επαφή με το Rally και ουσιαστικά απαίτησε πλήρη εξοπλισμό σε έμψυχο και άψυχο δυναμικό. Η Tech3 δεν είχε πλάνο να εμπλακεί και στο χώμα, αυτό είναι κάτι που σχεδίασε μαζί με τον Petrucci και μόνο η επένδυση σε εξοπλισμό, φορτηγά κτλ μαζεύει ένα νούμερο που ζαλίζει, αποτελώντας από μόνη της αυτή η πορεία δημιουργίας μία δυνατή ιστορία, που όταν θα ακουστεί σε όλο της το μεγαλείο θα της λείπει ένα πιο ηρωικό τελείωμα, διαφορετικό από αυτή την εξέλιξη. Στην διάρκεια της ημέρας και με την επιστροφή του θα φανεί, αν και με ποιο τρόπο θα συνεχίσει.

UPDATE:

Ηλεκτρικό  βρέθηκε πως ήταν το πρόβλημα στην KTM του Petrucci με τον αναβάτη να είναι συντετριμμένος σύμφωνα με τον Norbert Stadlbauer Manager της ομάδας Rally.

Ό,τι κι αν έκανε δεν θα μπορούσε να την επιδιορθώσει στο σημείο πράγμα ιδιαίτερα άσχημο από την στιγμή που όταν συνέβη ήταν τρίτος στο στάδιο και οδηγούσε μαζί με πολύ πιο έμπειρους οδηγούς του Dakar στον ίδιο ρυθμό!

DNF σε ένα σκέλος (Did not Finish) για το Dakar σημαίνει πως είσαι εκτός αγώνα, δεν συμμετέχεις πλέον στην κατάταξη. Η οργάνωση επιτρέπει να παραμείνεις και να οδηγήσεις αν λύσεις το πρόβλημα, είτε αυτό είναι μηχανικό είτε υπήρξε κάποιος τραυματισμός που έχεις ξεπεράσει. Αυτό είναι το «Dakar Experience» που έχει αρκετές συμμετοχές και αποτελείται από «ακολούθους» που δεν βαθμολογούνται, εκεί καταλήγει και όποιος έχει DNF, αν θέλει να συνεχίσει μιας και έκανε όλα τα τεράστια έξοδα για να πάει ως εκεί. Από φέτος και μόνο, ισχύει κάτι τελείως καινούριο στους κανονισμούς, πως αν εγκαταλείψεις από μηχανική βλάβη μπορείς να επιστρέψεις στον αγώνα. Σύμφωνα με τον Norbert Stadlbauer δεν αλλάζει τίποτα σε αυτό και ο Petrucci με 25 ώρες, 58 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα είναι πλέον εκτός κατάταξης. Η μοναδική πρακτική διαφορά είναι πως δεν θα χρειαστεί να πάρει εκκίνηση με τους “Dakar Experience” ωστόσο αυτή την στιγμή θα διαπραγματεύονται με την ASO να πάρει εκκίνηση περίπου στην μέση της class 2 και όχι τελευταίος, βάση χρόνου και νέου κανονισμού. Στηρίζουν την επιχειρηματολογία τους στην εκπληκτική του οδήγηση μέχρι εκείνο το σημείο και ελπίζουν να του επιτραπεί να μην ξεκινήσει τελευταίος, διαφορετικά θα είναι σαν να πηγαίνει με το Dakar Experience. Η δυνατότητα να παραμένει κοντά στους πρώτους είναι βασικό ζητούμενο και ο μόνος τρόπος να κάνει ο Petrucci αυτό που ήθελε, να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία φέτος και να επιστρέψει του χρόνου.

 

Tags: