Fantic: Δύο θέσεις στο βάθρο του EMX 250 και δύο νίκες στο ιταλικό enduro

Συνεχίζει με επιτυχίες
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

9/3/2022

Οι ομάδες της Fantic συνεχίζουν την άκρως ανταγωνιστική παρουσία τους στους ευρωπαϊκούς θεσμού στους οποίους συμμετέχουν, αυτή τη φορά με τους αναβάτες της να ανεβαίνουν στο βάθρο του EMX 250 στον αγώνα της Μάντοβα και να κερδίζουν στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Assoluti D’It;alia Enduro. Περισσότερες λεπτομέρειες από τα πεπραγμένα της Fantic σε αυτούς τους δύο αγώνες θα βρείτε στο δελτίο τύπου της ελληνικής αντιπροσωπείας που ακολουθεί:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΥΟ ΟΔΗΓΟΙ ΤΗΣ FANTIC ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MOTOCROSS EMX250 ΣΤΗ ΜΑΝΤΟΒΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ 1ο ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ASSOLUTI D'ITALIA ENDURO

 

Εξαιρετική απόδοση για τους δύο νεαρούς αναβάτες της Fantic Factory Maddii Racing Team στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα EMX250, με τον Tondel δεύτερο στη γενική και τον Osterhagen τρίτο.

 

Ο πρώτος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος EMX250 ολοκληρώθηκε στη Μάντοβα και είναι ο πρώτος από τους τρείς αγώνες που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στην Ιταλία. Ο Osterhagen έτρεξε στο EMX250 μετά τη μεγάλη αγωνιστική σεζόν του 2021 και μαζί της το νέο μέλος της ομάδας, ο Cornelius Tondel, και οι δύο με το Fantic XX 250.

 

Στα προκριματικά, ο Cornelius Tondel σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και πήρε την pole position. Ο Hakon προκρίθηκε με μια σταθερή έκτη θέση.

Ο Cornelius αντιμετώπισε ένα δύσκολο ξεκίνημα στο πρώτο σκέλος και κατά συνέπεια έχασε αρκετές θέσεις. Ο αναβάτης ανυπομονούσε να συμπληρώσει έδαφος, αλλά επηρεάστηκε από μια σύγκρουση, οπότε δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο από την έβδομη θέση. Ο Hakon αντιμετώπισε την πρώτη του εκκίνηση στα 250cc με σύνεση και ηρεμία. Αργότερα, αύξησε σιγά σιγά τον ρυθμό του και τερμάτισε με μια καλή τέταρτη θέση.

 

Η απόδοση του Tondel ήταν εκπληκτική στο Race2. Ο αναβάτης πήρε το προβάδισμα στον δεύτερο σκέλος και κέρδισε τον αγώνα χάρη σε έναν ασυναγώνιστο ρυθμό.

 

Η Osterhagen ξεκίνησε δυνατά στην αρχή και πήρε το προβάδισμα, αλλά δυστυχώς ένα μικρό λάθος στους πρώτους γύρους του κόστισε την ηγεσία. Ο αναβάτης τελικά κατετάγη τρίτος αφού ήταν τέλειος στο υπόλοιπο μέρος της ζέστης.

 

Ο Tondel κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη του Πρωταθλήματος και ο Hakon πήρε την τρίτη χάρη στα εξαιρετικά αποτελέσματα που συγκέντρωσαν αυτό το Σαββατοκύριακο και οι δύο αναβάτες.

 

Ο Nicholas Lapucci έκανε το ντεμπούτο του στο MXGP. Ο νεαρός αναβάτης της Τοσκάνης δεν έχει αναρρώσει πλήρως, επομένως δεν μπόρεσε να δείξει όλες τις δυνατότητές του. Έβαλε τα δυνατά του και στα δύο σκέλη και πίεσε σκληρά για να φτάσει σε σταθερά αποτελέσματα. Δυστυχώς, ο αναβάτης δεν έχει αναρρώσει πλήρως και η φόρμα του δεν είναι ακόμα η καλύτερη, επιπλέον δεν μπόρεσε να κάνει συνεχή προπόνηση κατά τη χειμερινή περίοδο με αποτέλεσμα να τελειώσει τον πρώτο του αγώνα χωρίς βαθμούς.

 

Marco Maddii: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το βάθρο που κατέκτησαν τα παιδιά στο EMX. Κρίμα για το λάθος που έκανε ο Cornelius στο πρώτο σκέλος και αυτό επηρέασε το συνολικό του αποτέλεσμα, ούτως ή άλλως είμαστε κοντά στη βαθμολογία με τον Elzinga. Είμαι επίσης πολύ περήφανος για την απόδοση του Hakon στον πρώτο του αγώνα EMX250. Έδειξε τη μεγάλη πρόοδό του και έναν εξαιρετικό ρυθμό αγώνα. θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε αλλά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Πιστεύω ότι ο Νίκολας έκανε το καλύτερο δυνατό ανάλογα με τις τρέχουσες συνθήκες, και τη φυσική του κατάσταση. Ήταν κοντά στο να πάρει κάποιους βαθμούς, αλλά θα συνεχίσουμε τη δουλειά για να βελτιωθούμε».

 

Κατάταξη αγώνα EMX250:

1) Erik ELZINGA - Yamaha 43 βαθμοί.

2) Cornelius TONDEL - Fantic Factory Team Maddii 39 πόντοι.

3) Hakon OSTERHAGEN - Fantic Factory Team Maddii 38 πόντοι.

 

 Βαθμολογία Πρωταθλήματος Κατηγορίας EMX250:

1) Erik ELZINGA - Yamaha 43 βαθμοί.

2) Cornelius TONDEL - Fantic Factory Team Maddii 39 πόντοι.

3) Hakon OSTERHAGEN - Fantic Factory Team Maddii 38 πόντοι.

 

Στο μεταξύ Ο Davide Guarneri και ο Kevin Cristino κερδίζουν στις κατηγορίες 300 2T και Youth στο Arma di Taggia, στον πρώτο γύρο του ιταλικού πρωταθλήματος Enduro

 

Το Σαββατοκύριακο 4 και 6 Μαρτίου 2022 στην Arma di Taggia (IM) άναψαν επίσημα οι προβολείς της σεζόν 2022 του ιταλικού πρωταθλήματος Enduro, ξεκινώντας έναν αγώνα που χαρακτηρίζεται από μια πολυαναμενόμενη επιστροφή στην κανονικότητα και χαλάρωση των μέτρων Covid που επέτρεψε στους πολυάριθμους παρευρισκόμενους θεατές να βιώσουν τον αγώνα από κοντά.

 

Η διαδρομή σχεδιάστηκε έξυπνα από το Moto Club Sanremo, που για την περίσταση έκανε τρεις ειδικές δοκιμές τόσο προκλητικές όσο και θεαματικές, με cross test στην παραλία του Arma και Enduro Test και Extreme Test σε σκληρό και πετρώδες έδαφος στο Cipressa.

 

Ο αγώνας του πρώτου Σαββατοκύριακου της σεζόν 2022 του Assoluti d'Italia Enduro άνοιξε με ένα ασυνήθιστο Super Test το βράδυ της Παρασκευής 4 Μαρτίου, ακολουθούμενο από τις δύο κλασικές ημέρες αγώνων με τέσσερις γύρους την ημέρα 1 και τρεις γύρους την ημέρα 2.

Πλήρης σύνθεση για την Fantic Factory Team E / 50 Racing που στο Arma di Taggia παρέταξε όλους τους κορυφαίους αναβάτες της: Loic Larrieu, Davide Guarneri, Kevin Cristino και Lorenzo MacoriΤto. Το Fantic JET Racing φτάνει στο Arma di Taggia μόνο με τον κορυφαίο αναβάτη Harry Edmondson. Aπουσιάζουν λόγω τραυματισμού οι δύο νέοι αναβάτες Herman Ask και Oriol Roca. Πλήρης σύνθεση για την ομάδα Fantic D’Arpa Racing που εγκαινίασε την ιταλική σεζόν enduro στη Λιγουρία με όλους τους αναβάτες της, εκτός από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Νέων Albin Norbin.

 

Θετικό Σαββατοκύριακο για το ολοκαίνουργο μοτέρ των 300cc 2T της Fantic και τον Davide Guarneri που κερδίζει και τις δύο ημέρες την κατηγορία 300. Ο αναβάτης από την Μπρέσια έχει καταπλήξει στην άμμο του Cross Test αλλά και στις δύο ειδικές δοκιμές Enduro Test και Extreme Test. Θυμίζουμε πως στα πρώτα στάδια εξέλιξης του κινητήρα ο Guarneri είχε ζητήσει την «εξημέρωση» του νέου κινητήρα αφού τα παραπάνω από 65hp που παρήγαγε, ήταν δύσκολα διαχειρίσιμα για την πλήρη διάρκεια ενός αγώνα Enduro, ακόμα και απο κορυφαίους αναβάτες.

 

Ο Κέβιν Κριστίνο ξεκίνησε επίσης τη σεζόν του 2022 με διπλή νίκη στη κατηγορία Youth και αποτελεί για αυτή τη σεζόν είναι ένα από τα φαβορί στην κατηγορία Νέων. Η νέα είσοδος της Fantic Factory Team E / 50 Racing κυριολεκτικά κυριάρχησε στην κατηγορία Νέων και σημείωσε εξαιρετικούς χρόνους στο αμμώδες Cross Test αλλά και στα δύσκολα βραχώδη εδάφη του Enduro Test και Extreme Test.

Νέα είσοδος στο Fantic D'Arpa Racing Ο Daniel Milner τερμάτισε ενθαρρυντικά όγδοος στην κατηγορία Foreigners μετά από δύο χρόνια απουσίας από τους αγώνες. Καλές επιδόσεις και για τους Jed Etchell, Fantic D'Arpa Racing, οι οποίοι στην κατηγορία των ξένων, κέρδισαν επάξια τη δέκατη τέταρτη τελική θέση.

Στην κατηγορία Junior ο Lorenzo Macoritto (FANTIC E50 RACING) έχασε την 1η θέση αφού τιμωρήθηκε με 11 λεπτά ποινή μετά το τέλος του αγώνα ενώ ο Nicolò Rosano (FANTIC 125) τερμάτησε τελικά 2ος .

 

Το επόμενο ραντεβού έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 1 Απριλίου στο Cavaglià της επαρχίας Biella για τον τρίτο γύρο του Assoluti d'Italia di Enduro.

DAVIDE GUARNERI: "Είμαι ικανοποιημένος με την έναρξη της σεζόν γιατί ξεκινήσαμε με το δεξί πόδι κερδίζοντας δύο νίκες και παίρνοντας το προβάδισμα στην κατηγορία 300. Μου άρεσαν πολύ οι ειδικές δοκιμές, ειδικά το cross test στην παραλία Taggia" .

 

DANIEL MILNER: "Ένα πολύ προκλητικό και συναρπαστικό Σαββατοκύριακο, είχαν περάσει δύο χρόνια από τότε που συμμετείχα σε έναν αγώνα και γνωρίζω ότι μου έλειψε πραγματικά ο ρυθμός του αγώνα. Αυτός ο αγώνας ήταν πολύ σημαντικός και για μένα να βρω το ιδανικό σκηνικό για το δικό μου νέα μοτοσυκλέτα. Ελπίζω να πάω καλύτερα τον επόμενο αγώνα».

 

ALBIN NORRBIN: "Ένα καλό ξεκίνημα στη σεζόν και ένα καλό αποτέλεσμα γιατί έτρεξα εναντίον όλων των κορυφαίων αναβατών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro. Η αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα είναι πολύ καλή, τώρα προσπαθούμε να βελτιωθούμε στον τρίτο γύρο του Assoluti" .

 

HARRY EDMONDSON: "Είμαι ικανοποιημένος με τους χρόνους που επιτεύχθηκαν στις τρεις ειδικές δοκιμές, προσωπικά μου αρέσει πολύ να αγωνίζομαι στην άμμο και εδώ στο Arma di Taggia στο Cross Test διασκέδασα πολύ".

 

KEVIN CRISTINO: "Είμαι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα σε αυτόν τον πρώτο αγώνα της σεζόν. Το να ξεκινήσουμε με δύο νίκες κατηγορίας είναι επίσης σημαντικό για το ηθικό. Τώρα ελπίζουμε να συνεχίσουμε όπως αρχίσαμε.

 


 

Κατάταξη Arma di Taggia

 

Κατηγορία 300

1) Davide Guarneri (Fantic), 40 p. 2) Matteo Pavoni (TM) 34 p. - 3) Michele Musso (SHERCO) 30 p.

 

κατηγορία ΝΕΩΝ

1) Kevin Cristino (Fantic), 154 p. - 2) Alberto Elgari (Beta), 34 p. - 3) Alberto Bernini (Beta) 28 σελ.

 

κατηγορία JUNIOR

1) Morgan Lesiardo (SHERCO) 2) Claudio Spanu (Honda) 3) Manolo Morettini (KTM) 6) Lorenzo Macoritto (Fantic) 20 π.

 

Κατηγορία ΞΕΝΩΝ

8) Daniel Milner (Fantic) 16 p - 9) Loic Larrieu (Fantic) 13 p.– 14) Jed Etchells (Fantic) 3p. 16) Χάρι Έντμοντσον (Fantic)

 

 


 

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης - Πετάει εκτάκτως για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM JUNIOR GP στο Misano!

Στην κατηγορία STK600, με την ομάδα FIFTY MOTORSPORT
Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/4/2024

Αφού ανέβηκε στο βάθρο της κατηγορίας Supersport 600 στις Σέρρες, για τον 1ο γύρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU, ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης από την Κω, μεταβαίνει στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην πίστα του Misano, όπου θα συμμετάσχει εκτάκτως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM JUNIOR GP με την ομάδα FIFTY MOTOSPORT.

Το σαββατοκύριακο 13-14 Σεπτεμβρίου στον 1ο αγώνα του Βαλκανικού πρωταθλήματος BMU στην πίστα των Σερρών ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης έλαβε μέρος στην κατηγορία SUPERSPORT 600 με μοτοσυκλέτα HONDA CBR600RR. Στα χρονομετρημένα του Σαββάτου στις Σέρρες, ο Φουρθιώτης κατάφερε να πάρει την 1η θέση για την σχάρα της εκκίνησης καταφέρνοντας να κάνει ατομικό ρεκόρ πίστας γράφοντας χρόνο 1.20.248 μισό δευτερόλεπτο κάτω από το προηγούμενο ρεκόρ του. 

Στον πρώτο αγώνα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση μετά από πολλές ατυχίες καθώς μετά την εκκίνηση στην πρώτη στροφή έχασε τα φρένα και βρέθηκε εκτός πίστας και από την πρώτη θέση βρέθηκε στην 9η θέση αλλά αυτό δεν τον πτόησε. Έτσι, μέσα στους επόμενους 2 γύρους κατάφερε με αρκετές μάχες και προσπεράσεις να βρεθεί μέχρι την 5η θέση όμως δυστυχώς μετά τον δεύτερο γύρο τού έφυγε από την αγωνιστική στολή του η ξύστρα με αποτέλεσμα το γόνατό του να ξύνει την άσφαλτο χωρίς προστασία, και να μην έχει τη δυνατότητα να κάνει γρήγορους γύρους, κάτι που του στέρησε μια θέση στο βάθρο.

Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής ξεκίνησε από την 4η θέση καθώς δεν ισχύουν τα χρονομετρημένα του Σαββάτου στον δεύτερο αγώνα αλλά τα αποτελέσματα από τους χρόνους του πρώτου αγώνα του Σαββάτου σε βάζουν στην αντίστοιχη θέση της εκκίνησης του δεύτερου αγώνα. Από την τέταρτη θέση κατάφερε να βρεθεί γρήγορα στην τρίτη θέση και να δίνει μάχες για τη δεύτερη θέση για αρκετούς γύρους, ώσπου κατάφερε να βρεθεί πίσω από τον πρώτο. Βάζοντας το κεφάλι κάτω και οδηγώντας γρήγορα έδωσε αρκετές μάχες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης αλλά δυστυχώς στους τελευταίους γύρους υπήρχαν αρκετές πτώσεις στην Κ5 με αποτέλεσμα να υπάρχει κίτρινη σημαία για αρκετούς γύρους και να μην μπορεί να περάσει καθώς απαγορεύεται με καθεστώς κίτρινης σημαίας να κάνεις προσπέραση. Η ατυχία ολοκληρώθηκε όταν βγήκε κόκκινη σημαία 2 γύρους πριν το τέλος καθώς είχαν χυθεί λάδια στην πίστα και τελείωσε πρόωρα ο αγώνας, με τον Σπύρο Μάριο να κατακτά τη 2η θέση και να ανεβαίνει στο βάθρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος. 

Μετά τους αγώνες ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ δήλωσε: "είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα ατομικό ρεκόρ πίστας καθώς και για το βάθρο του 2ου αγώνα της Κυριακής. Φέτος συμμετέχω στο Βαλκανικό πρωτάθλημα και για έμενα θα είναι η πρώτη φορά που θα δω από κοντά της περισσότερες πίστες του πρωταθλήματος στις υπόλοιπες χώρες καθώς οι συναθλητές μου γνωρίζουν καλά της πίστες διότι συμμετέχουν για δεύτερη και τρίτη χρονιά στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που συμμετέχω σε έναν τέτοιο θεσμό και θα προσπαθήσω σε κάθε αγώνα για το καλύτερο, κάτι που οφείλεται αποκλειστικά στους χορηγούς μου που στηρίζουν την προσπάθεια μου και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ που μου δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Ο επόμενος αγώνας μου είναι το σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM JUNIOR GP στην κατηγορία STK600 στην Ιταλία στην πίστα του Misano καθώς η ομάδα FIFTY MOTORSPORT που είδε τους χρόνους και τα αποτελέσματα μου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα με κάλεσε να συμμετέχω εκτάκτως στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μαζί τους ώστε να στελεχώσω την ομάδα με την παρουσία μου."

Ετικέτες