Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

ΙΟΜΤΤ 2018: Νεκρός και δεύτερος αναβάτης – Παραμένει σε καταστολή ο Steve

Πολλά υποσχόμενος ο 26χρονος Σκοτσέζος…

Πρωτοεμφανιζόμενος στο Isle of Man, ο εικοσιεξάχρονος Adam Lyon ζούσε το όνειρό του κάνοντας την πρώτη του συμμετοχή πραγματικότητα. Ο Σκωτσέζος Adam είχε βγει έκτος στο εθνικό πρωτάθλημα Supersport το 2010, ανεβαίνοντας στο βάθρο σε δύσκολους αγώνες όπως του Silverstone. Αγωνιζόταν χρόνια και το αποκορύφωμα στους αγώνες TT ήταν με την πρώτη του συμμετοχή στο Ulster Grand Prix πέρσι, όταν τερμάτισε 11τος στα Supersport.

Στην κοινωνία των αγώνων TT, ο Adam είχε χτυπήσει κατευθείαν το κουδούνι με αυτή την επίδοση και τον βοήθησε να συγκεντρώσει κάποιες χορηγίες για τον αγώνα που ονειρευόταν, το Isle of Man TT… Ο ίδιος έσπευσε να ευχαριστήσει όλους όσους τον βοήθησαν να πραγματοποιήσει το όνειρό του, λίγες μέρες πριν την έναρξη των δοκιμών. Στόχος του Adam ήταν να επαναλάβει ένα αποτέλεσμα αντίστοιχο του Ulster, ξεχωρίζοντας ανάμεσα στους αγώνες των «Νεοφερμένων», όπως είναι η κατηγορία τους.

Στις δοκιμές πήρε την 24η θέση της κατάταξης, όταν την περασμένη Παρασκευή είχε καταφέρει να έχει την 11η ταιριάζοντας, κατά μία έννοια, την επίδοση με εκείνη στο Ulster.

Στον τρίτο γύρο της Supersport 1 Race στην έναρξη της Δευτέρας ο Adam έχασε την ζωή του στο 28ο μίλι της διαδρομής. Έγινε έτσι το δεύτερο θύμα για φέτος, μετά τον τραγικό θάνατο του Dan Kneen, αναβάτη της Tyco BMW. Εκείνο το ατύχημα έγινε αιτία να τραυματιστεί σοβαρά ο Steve Mercer όταν συγκρούστηκε με βοηθητικό όχημα της οργάνωσης καθώς επέστρεφε μετά την κόκκινη σημαία. Εξαιτίας του τραγικού αυτού ατυχήματος άλλαξαν οι κανονισμοί για όλους τους αναβάτες καθώς και η διαδικασία επιστροφής στην κλειστή διαδρομή αφότου έχει βγει η καρό σημαία και μετά.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Adam Lyon