Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Motul WSBK: Εξαγριωμένοι οι αναβάτες της BMW με τον Garrett Gerloff

Για απερισκεψία κατηγορούν τον αναβάτη της Yamaha

Μέχρι την πρώτη στροφή τα πράγματα ήταν ονειρικά για την ομάδα της BMW στον πρώτο γύρο του αγώνα στο Magny-Cours, καθώς οι δύο αναβάτες της ήταν στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, έχοντας κάνει το 1-2. Όμως μετά την εκκίνηση ο Garrett Gerloff της GRT Yamaha WorldSBK Junior Team αποφάσισε να κάνει ένα μεγαλοπρεπές dive bomb στην είσοδο της στροφής, παρά το γεγονός πως η πίστα ήταν βρεγμένη και το ρίσκο τεράστιο. Το αποτέλεσμα της επιθετικής οδήγησης του αναβάτη της Yamaha ήταν φυσικά να στείλει αδιάβαστους τους δύο αναβάτες της BMW, στερώντας τους κάθε ελπίδα για να πάρουν βαθμούς σε αυτόν τον βρεγμένο αγώνα που είχαν δείξει από τα δοκιμαστικά πως ήταν πολύ δυνατοί.

Οι δηλώσεις των δύο αναβατών της BMW αντανακλούν τα σύναισθήματά τους για το συμβάν. Είμαι πραγματικά θυμωμένος από αυτή την σύγκρουση.” είπε ο Laverty και συνέχισε “Είναι ασυγχώρητο για τον Gerloff να έρχεται έτσι σε βρεγμένη πίστα και με τέτοια κλίση στην πρώτη στροφή. Θα μπορούσε να μας είχε τραυματίσει πολύ άσχημα και ακόμα δεν έχει έρθει να ζητήσει συγνώμη”. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Sykes “Δεν ξέρω τι να πω. Ήταν μια απερίσκεπτη και επικίνδυνη κίνηση. Η γραμμή ήταν κλειστή και εγώ αμυνόμουν στον Rea. Είμαι ενοχλημένος και θυμωμένος που ένας άλλος αναβάτης με έριξε κάτω σε βρεγμένη πίστα τη στιγμή που ήμουν μπροστά από 15-20 άλλες μοτοσυκλέτες. Ακόμα χρειάζομαι χρόνο για να ηρεμίσω…”

Η απάντηση από τη μεριά του Gerloff δεν μοιάζει να συμφωνεί με την άποψη των δύο αναβατών της BMW “Ξεκίνησα πολύ καλά και μάζευα τους άλλους αναβάτες. Φρέναραν πολύ πιο νωρίς από εκεί που σκόπευα να φρενάρω εγώ. Κατάφερα να φρενάρω εκεί που ήθελα και βρήκα ανοιχτή τη γραμμή. Εγώ εκείνη τη στιγμή έβλεπα μόνο το Jonathan Rea και τον εαυτό μου – κανέναν άλλον”. Ο Gerloff κατάφερε να συνεχίσει το σκέλος αλλά έπεσε και αυτός αργότερα στο εσάκι αναμεσά των Κ6 και Κ7.
Όπως είπαμε και στο ρεπορτάζ του αγώνα, το ταυτόχρονο πέσιμο του Sykes και του Laverty δείχνει άσχημο, αλλά και αυτό που έκανε ο Gerloff ήταν εντός περιθωρίου για ένα καθαρό αγωνιστικό συμβάν...