Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Rally Dakar 2022: Πάτησε και δεύτερο αναβάτη ο οδηγός της Toyota!

Δύο στα δύο και πάει για το hat-trick!

Θυμάστε πως την πρώτη ημέρα του φετινού Rally Dakar ο οδηγός της Toyota Gazoo κύριος Giniel de Villiers πέρασε με το Hilux του πάνω από τη μοτοσυκλέτα του Gavard και μάλιστα συνέχισε χωρίς να σταματήσει, με αποτέλεσμα να φάει ποινή (μόλις) πέντε λεπτών. Την Πέμπτη κατάφερε να το ξανακάνει, όμως αυτή τη φορά επέστρεψε να δει τί συνέβη πριν συνεχίσει τον αγώνα του. Βέβαια ούτε τώρα σταμάτησε ουσιαστικά το αυτοκίνητό του και φυσικά δεν κατέβηκε να μιλήσει με τον Μαροκινό αναβάτη Ali Oukerbouch της ΚΤΜ για να σιγουρευτεί πως όλα ήταν καλά. Μάλιστα η μοτοσυκλέτα του Ali έπαθε μεγάλη ζημιά που ήταν αδύνατον να συνεχίσει τον αγώνα και τελικά εγκατέλειψε.

Τα ατυχήματα μεταξύ μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων δεν είναι σπάνια στο Rally Dakar και γι΄αυτό τα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες έχουν “ειδικές ηλεκτρονικές κόρνες” όπου ο οδηγός του αυτοκινήτου πατώντας ένα κουμπί ενεργοποιεί μια προειδοποιητική ένδειξη στο όχημα που βρίσκεται μπροστά του και ετοιμάζεται να προσπεράσει.

Μάλιστα σε αυτή την δεύτερη σύγκρουση ο Ali έκανε στην άκρη την στιγμή που τον πλησίαζε από πίσω το αυτοκίνητο, πράγμα που σημαίνει πως ο οδηγός της Toyota χρησιμοποίησε το σύστημα και ο αναβάτης ανταποκρίθηκε, αλλά και πάλι… μπαμ!

UPDATE:
Ο Giniel ζήτησε από τους αγωνοδίκες να εξετάσουν και πάλι την περίπτωση του δεύτερου ατυχήματος. Στην επανεξέταση χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από την μοτοσυκλέτα και διαπιστώθηκε πως ο αναβάτης έπεσε μόλις μερικά δευτερόλεπτα πριν περάσει το αυτοκίνητο. Οι αγωνοδίκες έκριναν πως ο Giniel είχε μία επιλογή μόνο, να αποφύγει τον αναβάτη που είχε πέσει αντίθετα της μοτοσυκλέτας. Έχοντας ως δεδομένο πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος να δράσει ο οδηγός, αφαίρεσαν την ποινή του και πλέον ο Giniel είναι και πάλι ένας από τους διεκδικητές του φετινού τίτλου!