Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Σκοτώθηκε αναβάτης των BSB σε trackday

Στην πίστα του Donington Park

Ο Βρετανός αναβάτης των BSB, Ben Godfrey, σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με άλλον αναβάτη μέσα στην πίστα του Donington Park. Ο 25 ετών αγωνιζόμενος, συμμετείχε στο No Limits Trackday στο Leicestershire την περασμένη Κυριακή και δυστυχώς άφησε την τελευταία του πνοή εκεί.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο Godfrey συγκρούστηκε με έναν άλλο αναβάτη λίγο πριν την στροφή Redgate και "έπεσε από την μοτοσυκλέτα του", κατά την διάρκεια του δεύτερου session για τους προχωρημένους αναβάτες. Μάλιστα, στο post που έκαναν οι διοργανωτές στο Instagram, αναφέρουν πως ο Ben υπέστη σοβαρά τραύματα και παρά την άμεση ιατρική βοήθεια που του παρασχέθηκε, εξέπνευσε λίγο αργότερα.

Ο Mark Neate, ο Διευθυντής της οργάνωσης, περιέγραψε τον Godfrey ως "έναν φανταστικό νέο άνθρωπο που είχε πολλούς φίλους στα paddock των BSB, ήταν πάντα χαμογελαστός και είχε χρόνο για όλους". Πρόσθεσε επίσης πως ήταν ενθουσιασμένος που θα ξεκινούσε και πάλι η σεζόν, ενώ είχε λάβει μέρος σε αρκετά trackdays τον περασμένο μήνα.

Ο Ben Godfrey θα αγωνιζόταν στο Ducati Performance TriOptions Cup, μέσα στην χρονιά. Σε μια συνέντευξη που είχε δώσει στο site της διοργάνωσης είχε δηλώσει πως "άρχισα τους αγώνες με μοτοσυκλέτες στην ηλικία των έξι ετών. Ένας από τους φίλους του πατέρα μου είχε ένα mini moto το οποίο το πήρα για βόλτα και για να είμαι ειλικρινής, κόλλησα μαζί του αμέσως." Τα καλά αποτελέσματα άρχισαν να έρχονται γρήγορα και η συνέχεια ήταν η αναμενόμενη για τον ταλαντούχο αναβάτη.

Τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείος του εξέφρασε και ο Stuart Higgs, ο αγωνιστικός διευθυντής των BSB, όπως και ο συναθλητής του Sam Holme.