Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Ταχύτατος αλλά άτυχος ο Βασίλης Κορωνάκης στο Assen για το ADAC

Ένας λεβιές του χάλασε τη μέρα

Η ομάδα Skourtas Racing Center βρέθηκε για άλλη μια φορά στο Assen, όπου ο Βασίλης Κορωνάκης θα έδινε άλλη μια μάχη στα πλαίσια του ευρωπαϊκού θεσμού ADAC. Ένας σπασμένος λεβιές ταχυτήτων λίγους γύρους πριν τον τερματισμό τον οδήγησε στην εγκατάλειψη.

Μεγάλη ατυχία, διότι τόσο στα δοκιμαστικά, όσο και κατά την διάρκεια των δύο αγώνων ήταν μέσα στους πρώτους και διεκδηκούσε με αξιώσεις την νίκη. Ακολουθεί η ανακοίνωση της ομάδας του, καθώς και οι δηλώσεις του Βασίλης Κορωνάκη μετά τον αγώνα:   

Άδοξο φινάλε για την συμμετοχή του Βασίλη Κορωνάκη στο ADAC Junior Cup.
Ενώ όλα έδειχναν ότι υπήρχαν οι προδιαγραφές για μία σημαντική διάκριση στο φετινό πρωτάθλημα, οι δύο τελευταίοι αγώνες στο Assen, μία πίστα που γνωρίζει πολύ καλά ο Κορωνάκης δεν έληξαν με επιτυχία. Στον πρώτο αγώνα της Κυριακής, ο Βασίλης Κορωνάκης ξεκίνησε από την δεύτερη θέση στη σειρά εκκίνησης. Παρά το ότι βρισκόταν διαρκώς στην τριάδα και μέχρι δύο γύρους πριν τον τερματισμό ήταν στην πρώτη θέση οι αλεπάλληλες και σκληρές μάχες με τους αντιπάλους του τον εκτόπισαν στην πέμπτη θέση όπου και τερμάτισε. Στον δεύτερο αγώνα ο Βασίλης ξεκίνησε από την 10η θέση όπου είχε καταταχθεί λόγω του χρόνου που έφερε στον πρώτο αγώνα. Ο γνωστός για την μαχητικότητά του Κορωνάκης κατάφερε και έστριψε τρίτος στην πρώτη στροφή ενώ αμέσως μετά βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα. Αυτό κράτησε για εννέα γύρους από τους 12α μέχρι που ξαφνικά έσπασε ο λεβιές των ταχυτήτων και τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τον αγώνα. Ο Βασίλης Κορωνάκης ενώ έχει αποδείξει στην ίδια πίστα ότι μπορεί να πάρει τη νίκη και σε στεγνό και σε βρεγμένο κ ενώ ο ίδιος πριν την εκκίνηση ήταν βέβαιος πως θα κερδίσει δυστυχώς στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος. Τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Βασίλη για το πάθος του, την μαχητικότητά του αλλά και το αθλητικό του ήθος.


Ο Βασίλης Κορωνάκης λέει,
Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, την ΚΤΜ και προσωπικά τον Κύριο Σόλων Κοντό που με βοήθησαν να ταξιδέψω στο όνειρο μου, θα ήθελα να πω σε όλα τα παιδιά που προσβλέπουν σε αγώνες εκτός συνόρων πως με την επιμονή και το πείσμα θα έχουν ένα καλό αποτέλεσμα.