Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

WSBK Kawasaki: Νέο συμβόλαιο με τον Alex Lowes

Στα πράσινα και το 2021

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η αγωνιστική ομάδα της Kawasaki στο WSBK επιβεβαιώνει την υπογραφή νέου συμβολαίου με τον Alex Lowes, που επεκτείνει τη συνεργασία τους έως και το 2021. Παρά το γεγονός πως το πρωτάθλημα διακόπηκε μετά τον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία, η εμφάνιση του 29 ετών Alex Lowes έδειξε πως έχει λαμπρό μέλλον με τη ZX-10RR και πάνω σε αυτό βασίστηκε η απόφαση των πρασίνων να ανανεώσουν το συμβόλαιό του. Εν αναμονή της επανέναρξης του WSBK, η ομάδα της Kawasaki ετοιμάζεται και για τον διάσημο 8ωρο αγώνα endurance της Suzuka, όπου θα δώσουν το παρών οι εργοστασιακοί αναβάτες της ομάδας του WSBK. Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Kawasaki με την σχετική ανακοίνωση:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η KRT υπογράφει με τον Alex Lowes για τη σεζόν του ‘21 στα WSBK

 

Η Kawasaki με χαρά ανακοινώνει ότι ο σημερινός ηγέτης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Alex Lowes θα παραμείνει με την επίσημη ομάδα KRT FIM Superbike World Championship για τη σεζόν του 2021.

Μετά από έναν μόνο γύρο στα χρώματα του Kawasaki, ο Lowes απολάμβανε ένα ονειρικό ξεκίνημα όταν σημείωσε νίκη στο Phillip Island της Αυστραλίας, κατά τη διάρκεια της πρώτης αναμέτρησης για το Kawasaki Ninja ZX-10RR.

Ακόμα και με το πρόγραμμα των αγώνων να βρίσκεται σε αναμονή μετά την αναστολή όλων των μορφών παγκόσμιων αγώνων λόγω της πανδημίας Covid-19, ο Alex είναι πλήρως προετοιμασμένος να συνεχίσει την αρχική του επιτυχία μόλις ξεκινήσει η σεζόν, και ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον συναθλητή του Jonathan Rea στον οκτάωρο αγώνα της Suzuka EWC.

Η αισιοδοξία είναι σε υψηλά επίπεδα τόσο για τις ομάδες όσο και για τους οπαδούς που αναμένουν να παρακολουθήσουν αγώνες μετά τον εξαιρετικό γύρο έναρξης στην Αυστραλία, όπου ο Άλεξ και ο Τζόναθαν κέρδισαν από έναν αγώνα ο καθένας με τις KRT αγωνιστικές μοτοσυκλέτες τους.

Ο Lowes, τώρα 29 ετών, υπέγραψε το συμβόλαιο κατά τη διάρκεια μιας κλήσης Skype μεταξύ του Steve Guttridge της KME καθώς και του διευθυντή της ομάδας KRT Guim Roda.

Ανανεώνοντας το συμβόλαιο του Alex, η ομάδα βασίζεται στην τρέχουσα επιτυχία της και στοχεύει σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα την επόμενη σεζόν.

Alex Lowes World SBK Statistics 2020:

 

Races: 3, Wins1, Podiums2, Superpoles 0

Career Race Wins: 2 (1 για την Kawasaki)

Career Podiums: 22 (2 για την Kawasaki)

Career Poles: 1 BSB Champion 2013

 

 

Kawasaki FIM Superbike World Championship Statistics

 

Total Kawasaki Race Wins: 148 –δεύτερος γενικής Total Kawasaki

Podiums: 437 – δεύτερος γενικής

Total Kawasaki Poles: 88 –δεύτερος γενικής