Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης - Ο μικρότερος rookie στα 600 κυβικά, γράφει χρόνους και τη δική του ιστορία στις Σέρρες

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης, Σέρρες Ιούνιος 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/6/2023

Το σαββατοκύριακο 10-11 ΙΟΥΝΙΟΥ πραγματοποιήθηκε ο 1ος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών όπου συμμετείχε ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης από το όμορφο νησί της Κω στην κατηγορία SSP600 SUPERSPORT ως Rookie με μια μοτοσυκλέτα HONDA CBR600RR.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ομάδας του Σπύρου Μάριου Φουρθιώτη:

"Ο Σπύρος Μάριος ως ο μικρότερος οδηγός όλων των εποχών καθώς τον Μάρτιο του 2023 έκλεισε τα 15 συμμετείχε για πρώτη του φορά στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ-ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών και μάλιστα με μια μοτοσυκλέτα 600 κυβικών που οδήγησε για πρώτη του φορά στον αγώνα του σαββατοκύριακου καθώς η ομάδα του παρέλαβε τη μοτοσυκλέτα μόλις λίγες ημέρες πριν τον αγώνα κατάφερε να εκπλήξει τους πάντες με την απίστευτη ταχύτητα του.

Αμέσως μόλις οδήγησε τη μοτοσυκλέτα από την πρώτη ημέρα των ελεύθερων δοκιμών ένιωσε πολύ άνετα με αποτέλεσμα να καταφέρει να κατεβάζει σε κάθε session το χρόνο του με μεγάλη άνεση.

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης, Σέρρες Ιούνιος 2023

Στα χρονομετρημένα κατάφερε πολύ εύκολα με έναν απίστευτο χρόνο για ROOKIE στην κατηγορία να πάρει την 3η θέση στη σχάρα της εκκίνησης για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και την 5η θέση για το βαλκανικό πρωτάθλημα καθώς το πανελλήνιο γινόταν παράλληλα με το βαλκανικό πρωτάθλημα και ο Σπύρος Μάριος συμμετείχε και στα δυο πρωταθλήματα.

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης, Σέρρες Ιούνιος 2023

Στον πρώτο αγώνα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση μετά από αρκετές μάχες με οδηγούς από το βαλκανικό και στην 4η θέση γενικής κατάταξης γράφοντας στον αγώνα τον εκπληκτικό χρόνο 1.20.735 μόλις λίγο κάτω από 1 δευτερόλεπτο διαφοράς από το ρεκόρ πίστας μέχρι τον αγώνα του Σαββάτου που ανήκε στον 7 φορές πρωταθλητή Ιταλίας MASSIMO ROCCOLI με 1.19.763 από το 2016 γράφοντας τη δική του ιστορία ως ο πιο μικρός ηλικιακά ROOKIE που κάνει αυτόν τον εκπληκτικό χρόνο.

Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής κατάφερε να τερματίσει και πάλι στην τρίτη θέση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και στην πέμπτη γενικής κλείνοντας έτσι τον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία SSP600.

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης, Σέρρες Ιούνιος 2023

Μετά τους αγώνες ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ μας είπε: 'Φέτος συμμετέχω για πρώτη φορά ως ROOKIE στο Βαλκανικό και Ελληνικό πρωτάθλημα με μια απίστευτη μοτοσυκλέτα HONDA CBR600RR που οδηγώ για πρώτη μου φορά και συμμετέχω σε αγώνα στην συγκεκριμένη πίστα επίσης για πρώτη μου φορά. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σε έναν τέτοιο θεσμό ως o νεότερος αθλητής ηλικιακά όλων των εποχών στη συγκεκριμένη κατηγορία. Προσπάθησα σε κάθε session για το καλύτερο αποτέλεσμα και αυτό φάνηκε καθώς κατάφερα ένα εκπληκτικό χρόνο και είμαι πολύ χαρούμενος καθώς αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους χορηγούς μου που στηρίζουν την προσπάθεια μου και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ που μου δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Ανυπομονώ ήδη για τον επόμενο αγώνα που θα οδηγήσω ξανά αυτή την εκπληκτική μοτοσυκλέτα. Ο επόμενος αγώνας μου είναι το σαββατοκύριακο 01-02 Ιουλίου στην πίστα PORTIMAO της Πορτογαλίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM JUNIOR GP'."

Ετικέτες

BMU – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σέρρες – Νίκη για τον Κωσταντίνο Μαυρόπουλο, σε αγώνα με μπόλικο θέαμα

Βελτίωση προσωπικού χρόνου για την Αντωνία Κορρέ (Tonia 27) στην CFMOTO 300 και της Δήμητρας “Τζο” Λαδά στην SSP300
motomagBMU – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σέρρες – Νίκη για τον Κωσταντίνο Μαυρόπουλο, σε αγώνα με μπόλικο θέαμα
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

4/6/2024

Ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος, ξεχώρισε για ακόμη μία φορά στην πίστα των Σερρών, χαρίζοντας πλούσιο θέαμα στις μάχες με τον αντίπαλό του Mert Konuk στην κατηγορία SSP300, όπου συμμετείχε και η Τζο Λαδά η οποία κατάφερε να μειώσει τον δικό της καλύτερο χρόνο, όπως συνέβη και στην κατηγορία CFMOTO 300 με την Αντωνία “Tonia 27” Κορρέ να μειώνει τον προσωπικό της χρόνο, ολοκληρώνοντας το αγωνιστικό τριήμερο με θετικό πρόσημο.

Ξεκινώντας από την πρώτη θέση της σχάρας εκκίνησης, ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος κατάφερε να ανοίξει αμέσως την ψαλίδα της διαφοράς, από τον αμέσως επόμενο αναβάτη, μέχρι και τον 5ο γύρο, όπου η κόκκινη σημαία οδήγησε σε αναγκαστική διακοπή. Η 2η εκκίνηση για τον 1ο αγώνα του Σαββάτου, βρήκε τον Dinos31 να παλεύει με τον Mert Konuk για τους εναπομείναντες τέσσερις γύρους, χαρίζοντας θέαμα σε όσους βρέθηκαν στην πίστα των Σερρών. Η καρό σημαία βρήκε τον Μαυρόπουλο στην δεύτερη θέση για το BMU, μόλις 0,056 δέκατα πίσω από τον Konuk, ενώ ήταν πρώτος στο ΠΠΤ.

BMU – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σέρρες – Νίκη για τον Κωσταντίνο Μαυρόπουλο, σε αγώνα με μπόλικο θέαμα

Χάρη στο αποτέλεσμα αυτό, την Κυριακή ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος ξεκίνησε από την δεύτερη θέση τον 4ο αγώνα του BMU και 2ο του ΠΠΤ, για το 2024. Παρά την πολύ καλή εκκίνηση, δεν κατάφερε να στρίψει πρώτος στην πρώτη στροφή, με την Κ1 να σηματοδοτεί την έναρξη της μάχης για δεύτερη φορά με τον Mert Konuk. Οι δύο αναβάτες άλλαζαν συνεχώς θέση, κατά την διάρκεια του αγώνα, απολαμβάνοντας έναν δυνατό αγώνα και κερδίζοντας τις εντυπώσεις των παρευρισκόμενων. Στον τελευταίο γύρο, ο 15χρονος Έλληνας Βαλκανιονίκης, έκανε την προσπέρασή του στην 5η στροφή, για να περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμού, τόσο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όσο και για το BMU.

BMU – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σέρρες – Νίκη για τον Κωσταντίνο Μαυρόπουλο, σε αγώνα με μπόλικο θέαμα

Στην ίδια κατηγορία, συμμετείχε και η Δήμητρα “Τζο” Λαδά, μία από τις ελάχιστες γυναίκες αγωνιζόμενες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το BMU. Κάνοντας μία δυνατή εκκίνηση, συνέχισε στον ίδιο ρυθμό κάνοντας αρκετές προσπεράσεις μέχρι και την διακοπή του 1ου αγώνα, όπως είδαμε από κόκκινη σημαία. Η επανεκκίνηση την βρήκε στην 15η θέση, όπου και τερμάτισε, παίρνοντας την 3η θέση για το ΠΠΤ. Η Κυριακή ξεκίνησε με πολύ καλές υποσχέσεις, με την Τζο να γράφει νέο προσωπικό ρεκόρ γύρου στην πίστα των Σερρών κατά την διάρκεια του Warm Up για τον 2ο αγώνα του τριημέρου, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:30:642, δύο ολόκληρα δευτερόλεπτα κάτω από τον προηγούμενο αγώνα. Δυστυχώς, όμως, η Τζο στον επόμενο γύρο του Warm Up σημείωσε πτώση στην στροφή 14, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί, αλλά με εκτεταμένες ζημιές στην μοτοσυκλέτα της. Η ομάδα της, Arp Racing, έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, ώστε η μοτοσυκλέτα να είναι έτοιμη μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, για την εκκίνηση του αγώνα. Μία πολύ δυνατή εκκίνηση, έδωσε την ευκαιρία στην Τζο να περάσει πολλούς οδηγούς, τερματίζοντας στην 3η θέση για το ΠΠΤ και την 10η για το BMU. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ίδια, η πρώτη νίκη ήρθε με το νέο προσωπικό ρεκόρ, ενώ η δεύτερη ήταν ότι κατάφερε να αγωνιστεί την Κυριακή, παρά τις ζημιές στην Yamaha R3 της.

BMU – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σέρρες – Νίκη για τον Κωσταντίνο Μαυρόπουλο, σε αγώνα με μπόλικο θέαμα

Νέο προσωπικό ρεκόρ στην πίστα των Σερρών είχε και η 14χρονη Αντωνία “Tonia 27” Κορρέ, η οποία συμμετέχει στην κατηγορία CFMOTO 300. Ξεκινώντας το Σάββατο από την 16η θέση της σχάρας εκκίνησης και την 8η για την κατηγορία της. Σύντομα πέρασε 6η στην κατηγορία της, όμως μετά τον πρώτο γύρο ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία. Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση, βρήκε την Tonia 27 να ξεκινά από την 18η θέση, για να τερματίσει 2η στην κατηγορία Νέων, 6η στην κατηγορία BMU-CFMOTO και 14η γενικής, σημειώνοντας μερικές δυνατές προσπεράσεις. Την Κυριακή, η Tonia 27 ξεκίνησε από την θέση που είχε ολοκληρώσει τον αγώνα του Σαββάτου, στην 14η.  Από τον δεύτερο κιόλας γύρο βελτίωνε συνεχώς τον χρόνο της, σπάζοντας κάθε φορά το προσωπικό της ρεκόρ! Με χρόνο 1:36:409, η 14χρονη αγωνιζόμενη βρέθηκε στην 2η θέση της κατηγορίας Νέων και 7η στην κατηγορία CFMOTO 300. Μετά το τέλος του αγώνα, η Αντωνία Κορρέ δήλωσε ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα, ευχαριστώντας την ομάδα της Arp Racing και τη οικογένειά της.

BMU – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σέρρες – Νίκη για τον Κωσταντίνο Μαυρόπουλο, σε αγώνα με μπόλικο θέαμα

Οι Έλληνες αναβάτες, που προσπαθούν με κόπο και θυσίες να ακολουθήσουν το BMU, δίνουν το επόμενο ραντεβού τους στην πίστα του Brno, όπου έχει προγραμματιστεί ο επόμενος αγώνας του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2024.