Η αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Triumph στο MXGP 2024 - [Video]

Με αναβάτη τον Βέλγο Clément Desalle
motomag Η Triumph στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross της FIM στην κατηγορία MX2 με την TF250X και χορηγό την Monster Energy [Video]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/10/2023

Η αναμονή για τους φαν των αγώνων Motocross έλαβε τέλος, καθώς η Triumph παρουσίασε την εργοστασιακή έκδοση της TF250X που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross της FIM στην κατηγορία MX2 το 2024, με μεγάλο χορηγό την Monster Energy.

Είχατε διαβάσει στο MOTO, πως η Triumph στον καταληκτικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supercross, παρουσίασε τη motocross TF250X με την οποία θα εισέλθει στον χώρο της παγκόσμιας motocross σκηνής το 2024. Στο Memorial Coliseum του Los Angeles οι Ricky Carmichael και Jeff Stanton έκαναν κάποιους γύρους επίδειξης με τη μοτοσυκλέτα, δείχνοντας πως το project της βρετανικής εταιρείας είναι σχεδόν έτοιμο. Το μόνο που έλειπε ήταν η επίσημη επιβεβαίωση πως η Triumph θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross της FIM. Όπερ και εγένετο, με τη βρετανική εταιρεία να ανακοινώνει πως η ομάδα η οποία θα αγωνιστεί στην κατηγορία MX2 το 2024 θα ονομάζεται Monster Energy Triumph Racing, με την εταιρεία ενεργειακών ποτών Monster Energy να αποτελεί τον μεγάλο χορηγό της.

Triumph TF250X

Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν και οι πρώτες φωτογραφίες της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, με την TF250X να είναι βαμμένη στα χρώματα της Monster Energy έχοντας στα numberplates της τον αριθμό 25, ο οποίος είναι ο αγωνιστικός αριθμός που χρησιμοποιεί στους αγώνες ο Clément Desalle, κάτι που σημαίνει πως αυτός θα είναι ο αναβάτης της Triumph στην MX2 για το 2024. Όσον αφορά στα περιφερειακά της εργοστασιακής TF250X αυτά προέρχονται από γνωστούς κατασκευαστές, με το τηλεσκοπικό πιρούνι είναι της KYΒ, τη δαγκάνα του μπροστινού φρένου να είναι της Brembo, την εξάτμιση να είναι της Akrapovic, και τα ελαστικά να προέρχονται από την Dunlop.

Η Monster Energy Triumph Racing διοικείται από το δίδυμο Thierry Chizat-Suzzoni και Vincent Bereni, με τα γραφεία να βρίσκονται στο Hinckley της Μεγάλης Βρετανίας ενώ θα υπάρχει και συνεργασία με το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας το οποίο βρίσκεται στην Αμερική.

Ετικέτες

MXGP, 7ος γύρος, Γαλλία - Ο Gajser με Honda κερδίζει σε μία πίστα που θύμιζε βούρκο

Στην MX2 ο Lucas Coenen (Husqvarna) κατέκτησε με άνεση και τις δύο νίκες
MXGP, 7ος γύρος, Γαλλία – Ο Gajser με Honda κερδίζει σε μία πίστα που θύμιζε βούρκο από λάσπη
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/5/2024

Μέχρι τώρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross είναι λες και οι καιρικές συνθήκες το έχουν βάλει σκοπό να ταλαιπωρήσουν ομάδες και αναβάτες. Και στη Γαλλία η βροχή που έπεσε στο St Jean d'Angely έκανε την πίστα λασποδρόμιο με τον αγώνα να μετατρέπεται επί της ουσίας σε μία μάχη επιβίωσης.

Παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες οι Γάλλοι θεατές βρέθηκαν στα διάφορα σημεία της πίστας ώστε να απολαύσουν τις προσπάθειες όλων των αγωνιζομένων. Στην MXGP κατηγορία στον πρώτο αγώνα, ο Romain Febvre (Kawasaki), ήταν αυτός που πήρε το Holeshot με τον Jorge Prado (GASGAS) να τον καταδιώκει. Λίγο πιο πίσω είχε βρεθεί ο Tim Gasjer (Honda), ο οποίος προσπαθούσε να βρεθεί στο γκρουπ των πρωτοπόρων.

Με τις συνθήκες να μεταβάλλονται συνεχώς, ταχύτερος στην πίστα ήταν ο Gasjer o οποίος είχε καταφέρει να βρεθεί πίσω από τους Febvre και Prado. O Σλοβένος αναβάτης της Honda λίγο αργότερα κατάφερε να περάσει και τους δύο καθώς αυτοί προσπαθούσαν να μείνουν μακριά από οδηγικά λάθη χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνουν.

MXGP, 7ος γύρος, Γαλλία – Ο Gajser με Honda κερδίζει σε μία πίστα που θύμιζε βούρκο από λάσπη

Με ελεύθερο δρόμο μπροστά ο Gajser άνοιξε αμέσως τη διαφορά φτάνοντας την στα 7 περίπου δευτερόλεπτα. Πιο πίσω ο Prado είχε περάσει τον Febvre, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή να κυνηγά τον Gajser. Και ενώ όλοι πίστευαν πως ο αναβάτης της Honda θα κάνει περίπατο προς το τέλος του αγώνα είδαμε τη διαφορά να μειώνεται πολύ γρήγορα καθώς ο Gajser αντιμετώπιζε πρόβλημα arm pump. Ο Prado προσπάθησε με κάθε τρόπο να μειώσει και άλλο τη διαφορά ωστόσο ο Gajser κράτησε τη νίκη στον πρώτο αγώνα της ημέρας. Παρά την επίθεση ο Prado τερμάτισε στη δεύτερη θέση με τον Febvre να συμπληρώνει το βάθρο. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Jeremy Seewer (Kawasaki), με τον Pauls Jonass (Honda), να κατακτά την πέμπτη θέση.

Στο δεύτερο αγώνα της ημέρας, ο Febvre ξεκίνησε και πάλι καλύτερα όλων παίρνοντας και πάλι το Holeshot. Πίσω από τον αναβάτη της Kawasaki βρέθηκαν αυτή τη φορά οι Seewer και Jonass, αλλά ο Jeffrey Herlings (KTM) λίγο αργότερα είχε περάσει και τους δύο και κυνηγούσε τον Febvre. Πίσω από αυτό το γκρουπ ακολουθούσε ο Gajser ενώ και ο Prado ακολουθούσε λίγο πιο πίσω έχοντας καλό ρυθμό.

MXGP, 7ος γύρος, Γαλλία – Ο Gajser με Honda κερδίζει σε μία πίστα που θύμιζε βούρκο από λάσπη

Με τη βροχή να δυσχεραίνει την προσπάθεια των αναβατών, είδαμε να αλλάζει χέρια η πρώτη θέση. Ο Herlings είχε περάσει εμπρός από τον Febvre, ενώ μεγάλος άτυχος ήταν ο Gajser ο οποίος έπεσε ενώ βρισκόταν στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Με τον αγώνα να πλησιάζει στο τέλος, ο Febvre της Kawasaki έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια να περάσει εμπρός από τον Herlings ωστόσο ο αναβάτης της ΚΤΜ ήταν αυτός που τελικά αναδείχθηκε νικητής στις λασπομαχίες της Γαλλίας. Πίσω από τον Ολλανδό τερμάτισε ο Febvre με τον Jonass της Honda να συμπληρώνει το βάθρο. Παρά την πτώση του ο Gajser τερμάτισε στην τέταρτη θέση, με τον Prado να συμπληρώνει την πεντάδα.

Μετά το τέλος του Γαλλικού Grand Prix, ο Tim Gajser (Honda), πέρασε μπροστά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος έχοντας 348 βαθμούς, με τον Jorge Prado (GASGAS) να υποχωρεί στη δεύτερη θέση έχοντας 343 βαθμούς. Ο Romain Febvre (Kawasaki), βρίσκεται στην τρίτη θέση έχοντας 319 βαθμούς.

MXGP, 7ος γύρος, Γαλλία – Ο Gajser με Honda κερδίζει σε μία πίστα που θύμιζε βούρκο από λάσπη

Στην ΜΧ2 ο σοβαρός τραυματισμός του Thibault Benistant στις χρονομετρημένες δοκιμές επισκίασε τον αγώνα καθώς ο αναβάτης της Yamaha έχει ένα κάταγμα στον C5 σπόνδυλο του αυχένα. Με το που έπεσαν οι μπάρες το Holeshot πήρε ο Kay de Wolf (Husqvarna), ωστόσο η πρωτοπορία για τον ίδιο δεν κράτησε για πολύ καθώς οι δύο αναβάτες της ΚΤΜ Sacha Coenen και Liam Everts πέρασαν μπροστά. Λίγο αργότερα στη διεκδίκηση της νίκης είχε μπει και ο έτερος αναβάτης της Husqvarna Lucas Coenen ο οποίος προσπαθούσε να μείνει μακριά από λάθη.

Αυτή η τακτική απέδωσε καρπούς καθώς είδε τον Everts να πέφτει και τον De Wolf να χάνει πολύτιμο έδαφος στα μισά του αγώνα. Φτάνοντας στον έβδομο γύρο του αγώνα, ο Lucas Coenen είχε φτάσει στη ρόδα του αδερφού του Sacha, με τον αναβάτη της Husqvarna να κάνει την επίθεση και να περνά εμπρός. Μετά από αυτή την προσπέραση ο Lucas Coenen άνοιξε τη διαφορά, κατακτώντας τη νίκη στον πρώτο αγώνα της ΜΧ2. Η κατάταξη του αγώνα άλλαξε πίσω από τον πρωτοπόρο καθώς ο Sacha Coenen έπεσε, με αποτέλεσμα ο teammate του στην KTM Andrea Adamo να πάρει τη δεύτερη θέση και τον Kay De Wolf να τερματίζει τρίτος. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Simon Laengenfelder (GASGAS), με τον Mikkel Haarup να συμπληρώνει την πεντάδα.

MXGP, 7ος γύρος, Γαλλία – Ο Gajser με Honda κερδίζει σε μία πίστα που θύμιζε βούρκο από λάσπη

Στον δεύτερο αγώνα της ΜΧ2, ο Lucas Coenen πήρε το Holeshot, με τους Laengenfelder και Haarup να ακολουθούν κατά πόδας. Ο αναβάτης της Husqvarna είχε καταφέρει να δημιουργήσει σιγά-σιγά μία διαφορά ασφαλείας, ενώ με ταχύτατο ρυθμό ανέβαινε θέσεις και ο Kay De Wolf ο οποίος είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση του αγώνα. Από εκεί και έπειτα δεν είχαμε αλλαγές στις θέσεις της πεντάδας, με τον Lucas Coenen να κερδίζει με άνεση και τον δεύτερο αγώνα της ΜΧ2 και τον De Wolf να κάνει το 1-2 για την Husqvarna. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Laengenfelder. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Adamo, με τον Everts να συμπληρώνει την πεντάδα.

MXGP, 7ος γύρος, Γαλλία – Ο Gajser με Honda κερδίζει σε μία πίστα που θύμιζε βούρκο από λάσπη

Στη βαθμολογία της ΜΧ2, ο Kay De Wolf (Husqvarna) προηγείται έχοντας 342 βαθμούς, με τον Simon Laengenfelder (KTΜ) να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 290 βαθμούς και τον Lucas Coenen (Husqvarna) να ακολουθεί στην τρίτη θέση με 283 βαθμούς.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross θα κάνει μία μικρή διακοπή και θα επιστρέψει στις αγωνιστικές επάλξεις στις 2 Ιουνίου με το Grand Prix της Γερμανίας.

MXGP, 7ος γύρος, Γαλλία – Ο Gajser με Honda κερδίζει σε μία πίστα που θύμιζε βούρκο από λάσπη

MXGP – Η Kawasaki μπαίνει στην MX2 κατηγορία το 2025 με νέα μοτοσυκλέτα

Ετικέτες