Triumph TF250X - Στο Memorial Coliseum με τον GOAT Ricky Carmichael - Video

Έτοιμη για την παραγωγή, επίσημη παρουσίαση στις 28 Νοεμβρίου
Triumph TF250X
Από το

motomag

25/9/2023

Στον τελευταίο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supercross, στο Memorial Coliseum του Λος Άντζελες, η Triumph παρουσίασε το TF250X, τη Motocross μοτοσυκλέτα της, με την οποία θα αγωνίζεται από την σεζόν του 2024 και έπειτα.

Στο τελευταίο βίντεο της σειράς “Vision to Reality όπου η Triumph μας παρουσίαζε σιγά-σιγά την ολοκαίνουργια MX 250 μοτοσυκλέτα της, φτάσαμε μέχρι τις τελικές δοκιμές της σε πίστα, δίνοντάς μας μία πρώτη γεύση και για τον ήχο της. Τώρα, οι Ricky Carmichael και Jeff Stanton έκαναν γύρους επίδειξης στην πίστα Memorial Coliseum, του Λος Άντζελες, δείχνοντας ότι η μοτοσυκλέτα είναι έτοιμη για να αγωνιστεί κανονικότατα την επόμενη σεζόν. Έτσι, η Triumph μένει πιστή στο πρόγραμμά της, που την θέλει από το 2024 και μετά να συμμετέχει στην κατηγορία MX2 των MXGP.

Triumph TF250X

Στις τελευταίες φωτογραφίες και βίντεο βλέπουμε την TF250X έτοιμη σε κάθε λεπτομέρεια, με τα γραφικά της βρετανικής εταιρείας, σε αντίθεση με το προηγούμενο βίντεο όπου στη μοτοσυκλέτα προ-παραγωγής κυριαρχούσε το μαύρο χρώμα. Έτσι, κρίνοντας από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τόσο από τον αμερικάνικο ειδικό τύπο όσο και από την ίδια την Triumph, η γραμμή παραγωγής είναι πολύ κοντά. Μάλιστα, εκεί στην Triumph φαίνεται ότι διάλεξαν και όνομα για το offroad τέκνο τους, το TF250X, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά να αναγράφεται στην ουρά της μοτοσυκλέτας, στην συγκεκριμένη παρουσίαση

Triumph TF250X

Απ’ ότι μπορούμε να διακρίνουμε, τα περιφερειακά προέρχονται από γνωστούς κατασκευαστές, με το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι να είναι της KYB και η δαγκάνα του μπροστινού φρένου της Brembo. Τα ελαστικά ήταν διαφορετικά για κάθε μοτοσυκλέτα, με αυτή του Stanton να φοράει Pirelli, ενώ του Carmichael, Dunlop. Ακόμη, βλέπουμε ότι στα χειριστήρια υπάρχουν κουμπιά για διάφορα ηλεκτρονικά βοηθήματα που περιλαμβάνουν launch control (LC), quickshifter (QS), traction control (TC) και διαφορετικούς χάρτες (M).

Triumph TF250X

Η μοτοσυκλέτα του Carmichael είχε τιμόνι και grip της ODI, ενώ τα πλαστικά της μοτοσυκλέτας κοσμούσαν οι προσωπικοί χορηγοί του θρύλου του αθλήματος. Από την άλλη, αυτή που οδήγησε ο Stanton ήταν πιο κοντά στα χρώματα παραγωγής, χωρίς χορηγούς.

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε το βίντεο 4 λεπτών από το Memorial Coliseum του Λος Άντζελες:

Ετικέτες

Kawasaki Brute Force 450 - Σε έκδοση με στάνταρ EPS για το 2026

Βασίζεται στο KYMCO MXU 450i, και βγάζει πινακίδες για δρόμο
Kawasaki Brute Force 450 EPS
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/1/2026

Το Brute Force 450 που ουσιαστικά είναι ένα “rebadged” KYMCO MXU 450i είχε κάνει το ντεμπούτο του στις ευρωπαϊκές αγορές στα τέλη του 2024, ενώ για το 2026 θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση με ηλεκτρονική υποβοήθηση τιμονιού EPS στον στάνταρ εξοπλισμό.

Η νέα έκδοση διατηρεί όλα τα δυνατά χαρακτηριστικά του Brute Force 450 -τον αξιόπιστο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο SOHC κινητήρα 443 κ.εκ. με 4 βαλβίδες και 17 hp, τον LED φωτισμό, τις σχάρες μπρος-πίσω, τον προβολέα στο τιμόνι συν τα φώτα στο σώμα, τα τρία δισκόφρενα, Low-High, όπισθεν, 2WD/4WD και την ανεξάρτητη ανάρτηση σε κάθε τροχό- αλλά προσθέτει ηλεκτρονική υποβοήθηση τιμονιού, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την ευκολία χρήσης και το επίπεδο εξοπλισμού του ATV.

Το σύστημα ηλεκτρονικής υποβοήθησης τιμονιού διαθέτει δύο λειτουργίες, προσφέροντας premium αίσθηση και ταυτόχρονα διαφορετική λειτουργία ανάλογα την ταχύτητα κίνησης, προσφέροντας ελαφρύτερο τιμόνι σε χαμηλές ταχύτητες και μεγαλύτερη σταθερότητα ψηλά. Αν καταλαβαίνουμε καλά, καθώς το δελτίο τύπου δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο, πέρα από τη διαφορετική, αυτόματη ρύθμιση υποβοήθησης ανάλογα τα χλμ/ώρα, υπάρχουν και δυο επίπεδα λειτουργίας που μπορεί να επιλέξει ο αναβάτης:

Όργανα

• Standard Mode: υψηλότερο επίπεδο υποβοήθησης

• Low Mode: μειωμένη υποβοήθηση για πιο “άμεση” αίσθηση

Όπως και το βασικό μοντέλο, το Brute Force 450 EPS διαθέτει στιβαρές σχάρες με το σύστημα Kawasaki Quick Release (KQR), σχάρες που έχουν τοποθετηθεί σε νέα γωνία για το 2026, με μειωμένη κλίση προς τα εμπρός, για πιο σταθερή τοποθέτηση του φορτίου, ενώ νέο είναι και το σχήμα τους.

Brute Force 450

Για την ευρωπαϊκή αγορά, το μοντέλο συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές WTVA και μπορεί να ταξινομηθεί για χρήση εντός και εκτός δρόμου στην κατηγορία T3b (T‑cat), με μέγιστη νόμιμη ταχύτητα τα 60 km/h.

Μακάρι τώρα να βγάλει επιτέλους η KYMCO και μια έκδοση LONG για το ATV της που χρησιμοποιεί και το Akashi, ώστε να μπορεί να φέρει με ευκολία δυο αναβάτες (ουσιαστικά τώρα το 450 δεν μπορεί να πάρει συνεπιβάτη με τόσο κοντή σέλα) και να μπορέσει έτσι να ανταγωνιστεί τα ανάλογα τουριστικά οχήματα που σαρώνουν στη χώρα μας.

Ετικέτες