Triumph - Το τελικό test της Motocross μοτοσυκλέτας της λίγο πριν παρουσιαστεί και επίσημα - Video

Θεαματικό teaser στο οποίο τη μοτοσυκλέτα οδηγούν οι Ricky Carmichael και Evan Ferry
Triumph 250F with Ricky Carmichael
Από το

motomag

6/9/2023

Ο Ricky Carmichael και ο Evan Ferry στο νέο βίντεο της σειράς “Vision to Reality” παρουσιάζουν το τελικό test της motocross μοτοσυκλέτας των 250 κυβικών εκατοστών της βρετανικής εταιρείας.

Στις αρχές Αυγούστου η Triumph είχε αποκαλύψει το πλαίσιο των νέων MX μοτοσυκλετών της, ενώ προς τα τέλη Αυγούστου προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες για τον κινητήρα των 250 κυβικών εκατοστών. Η Triumph συνεχίζει να μας "ταϊζει" σταδιακά πληροφορίες για την πορεία της εξέλιξης του συγκεκριμένου motocross μοντέλου καθώς πρόσθεσε ακόμη ένα βίντεο στη σειρά ντοκιμαντέρ “Vision to Reality”. Στο συγκεκριμένο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική εταιρεία, οι Ricky Carmichael και Evan Ferry πραγματοποιούν το τελικό test της motocross μοτοσυκλέτας των 250 κυβικών εκατοστών.

MX Triumph

Στο βίντεο ο GOAT του MX, Ricky Carmichael, ο οποίος έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εξέλιξη του νέου mx μοντέλου -να μην ξεχνάμε πως στην εξέλιξη έχουν λάβει μέρος και οι Bobby Hewitt, Dave Arnold, Ivan Tedesco και ο Stephen "Scuba" Westfall- συνομιλεί με τον αναβάτη motocross Evan Ferry, μεταφέροντας μας τις εντυπώσεις του για το νέο μοντέλο.

Triumph 250F

Και οι δύο αναβάτες δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το πλαίσιο του νέου μοντέλου ενώ και η αίσθηση που τους δίνει το MX μοντέλο των 250 κ. εκ. σύμφωνα με τα λεγόμενα τους είναι εξαιρετική, καθώς αλλάζει εύκολα κατεύθυνση ενώ είναι ταυτόχρονα πολύ σταθερό.

Μετά το βίντεο του τελικού test του νέου MX μοντέλου της Triumph, μένει τώρα η επίσημη παρουσίαση του η οποία από ότι φανταζόμαστε δεν θα αργήσει.

Ετικέτες

H Royal Enfield ετοιμάζει Himalayan 440 και Scram 450

Himalayan και Scram ανταλλάσσουν κινητήρες για να δημιουργήσουν δύο νέα μοντέλα
royal enfield scram 450
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/4/2026

Το πρώτο Himalayan με τον αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα LS410 (εκ του Long Stroke) που βγήκε στις αγορές το 2021 είναι μια ιστορικής σημασίας μοτοσυκλέτα για τη Royal Enfield, καθώς μας σύστησε στον πρώτο σύγχρονο κινητήρα της μετά από πολλές δεκαετίες με τους παλαιάς τεχνολογίας μονοκύλινδρους των αξέχαστων Bullet 350 και 500.

Στην πορεία ήρθε μια νέα, πιο σύγχρονη υγρόψυκτη πτέρυγα με την εμφάνιση του μονοκύλινδρου κινητήρα Sherpa 450 που μας πρωτοσυστήθηκε με το νέο Himalayan 450, αλλά η Royal Enfield δεν ξεχνά τη μοτοσυκλέτα που εγκαινίασε τη νέα εποχή που έχει φέρει πλέον ρεκόρ πωλήσεων στην ινδική εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ινδικού Τύπου, η Royal Enfield ετοιμάζεται να αναβιώσει το αερόψυκτο Himalayan φορώντας του τον μονοκύλινδρο κινητήρα του Scram 440. Πρόκειται για ένα μοτέρ που εξελίχθηκε πάνω στον LS410 μεγαλώνοντας τον κυβισμό του στα 443 cc (μετονομασμένος σε LS440), με συνοδευόμενα μικρά οφέλη στην απόδοση που περιγράφονται από μέγιστη ισχύ 25.4 hp και ροπή 3,5 kgm (24.3 hp / 3,3 kgm ο LS411).

Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να έχει την εμφάνιση του πρώτου Himalayan 411 και ανάλογο εξοπλισμό, δηλαδή τροχούς 21-17 ιντσών (μπρος-πίσω), ABS με δυνατότητα απενεργοποίησης και σύστημα πλοήγησης Tripper.

Παράλληλα όμως, η Royal Enfield σχεδιάζει και την επιστροφή του Scram με τον υγρόψυκτο κινητήρα Sherpa. Αυτό μεταφράζεται σε ένα νέο scrambler μοντέλο με αισθητά αυξημένη απόδοση με τον υγρόψυκτο μονοκύλινδρο των 450 cc που αποδίδει 40hp και 4,1 kgm.

Εδώ η Royal Enfield σχεδιάζει την πλήρη ανανέωση του Scram, καθώς έχει διαρρεύσει ένα σχέδιο της υπό εξέλιξη μοτοσυκλέτας (κεντρική εικόνα) που μας δείχνει μια εντελώς διαφορετική σχεδίαση από το Scram 440 που κυκλοφόρησε και στην ελληνική αγορά. Στο νέο σχέδιο βλέπουμε μια σιλουέτα που θυμίζει πολύ Guerilla 450 με άλλη σέλα και ουρά, αλλά και μια ειδοποιό διαφορά: τροχό 19 ιντσών μπροστά, αντί 17 του Guerilla.

Κατά τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα ινδικά μέσα, αμφότερα τα νέα αυτά μοντέλα δεν αναμένονται άμεσα στις αγορές, αλλά πιθανότατα θα παρουσιαστούν μέσα στο 2027.

Ετικέτες