Triumph: Το πλαίσιο της νέας Motocross μοτοσυκλέτας της - Video

Το πρώτο βίντεο teaser σειράς, με το επόμενο επεισόδιο να αφορά στον κινητήρα
Triumph Πλαίσιο ΜΧ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

31/7/2023

Ο Ricky Carmichael και οι συντελεστές της Triumph που εξελίσσουν τη νέα MX μοτοσυκλέτα της εταιρείας, μας παρουσιάζουν το πλαίσιο του μοντέλου, μέσα από μια συζήτηση για τους στόχους των Βρετανών.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Hinckley (Ricky Carmichael, Bobby Hewitt, Dave Arnold, Ivan Tedesco και ο Stephen "Scuba" Westfall ), είναι σπάνιο σήμερα να δουλεύει κανείς ένα τέτοιο project από το μηδέν, και ο λόγος που καθυστερούν είναι πως θέλουν να πετύχουν με την πρώτη τον στόχο τους, στη δημιουργία μιας άμεσα ανταγωνιστικής ΜΧ μοτοσυκλέτας, η οποία στα σωστά χέρια να μπορεί να πάρει νίκες και τίτλους.

Αρχικά έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα στο ατσάλι και στο αλουμίνιο για το πλαίσιο, με το αλουμίνιο να κερδίζει, προσφέροντας καλύτερη σταθερότητα και πρόσφυση αλλά και πιο ελαφριά αίσθηση, σύμφωνα με την Triumph.

Στη συνέχεια αναφέρουν πως δεν ήθελαν να αντιγράψουν κάποιον άλλο κατασκευαστή, υποστηρίζοντας πως το πλαίσιο τους είναι μοναδικό -όσο γίνεται αυτό, καθώς δεν μπορεί κανείς να εφεύρει από τον αρχή τον τροχό.

O Carmichael δηλώνει πως “μας κατηγόρησαν ότι αργούμε, αλλά στοχεύουμε ψηλά, και δεν θα μπορούσαμε να βιαστούμε παρουσιάζοντας κάτι που να μην είναι αντάξιο των προσδοκιών μας”.

Σειρά τώρα έχει το δεύτερο βίντεο της teaser σειράς στις 15 Αυγούστου, με θέμα τον κινητήρα, σειράς που τελικά θα οδηγήσει στην πλήρη αποκάλυψη του νέου βρετανικού ΜΧ μοντέλου

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες