Supercross 2024, Arlington - Νίκη Webb με Yamaha και μείωση της διαφοράς από τον πρωτοπόρο Lawrence [VIDEO]

Την πρώτη του νίκη στα 250SX της Ανατολικής Περιφέρειας πήρε ο Haiden Deegan με μοτοσυκλέτα της Iwata
motomag Supercross 2024, Arlington - O Webb με Yamaha κερδίζει, μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Lawrence [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/2/2024

Ο έβδομος γύρος της χρονιάς στο AT&T Stadium στο Arlington του Τέξας είχε ως πρωταγωνιστές και στις δύο κατηγορίες αναβάτες της Monster Energy Yamaha Star Racing, με τον Cooper Webb να κερδίζει στα 450SX και τον Haiden Deegan να κατακτά τη νίκη για πρώτη φορά στην καριέρα του στα 205SX της Ανατολικής Περιφέρειας.

Οι 67.000 θεατές που βρέθηκαν στο AT&T Stadium παρακολούθησαν μία μοναδική αγωνιστική παράσταση και στις δύο κατηγορίες του θεσμού. Όσον αφορά την μεγάλη κατηγορία 450SX, o Cooper Web της Monster Energy Yamaha Star Racing ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος καθώς πήρε μία ανέλπιστη όπως φάνηκε νίκη.

Supercross 2024, Arlington - O Webb με Yamaha κερδίζει, μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Lawrence [VIDEO]

O πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος Jett Lawrence της Honda ήταν αυτός που κυριαρχούσε στον αγώνα ωστόσο λίγους γύρους πριν το τέλος ένα λάθος του κόστισε τη νίκη στο Arlington. Το λάθος του Lawrence εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Webb, με τον αναβάτη της Yamaha να πανηγυρίζει την έκτη του νίκη στο συγκεκριμένο στάδιο! Ταυτόχρονα ο Webb είδε την βαθμολογική διαφορά στην κούρσα του πρωταθλήματος να μειώνεται από τον πρωτοπόρο Lawrence στους τρεις βαθμούς.

Πίσω από τον αναβάτη της Yamaha βρέθηκε ο Eli Tomac της Monster Energy Yamaha Star Racing, ο οποίος κατάφερε μετά την πτώση που είχε στην αρχή του αγώνα να ανέβει στη δεύτερη θέση. Για ακόμη έναν αγώνα σταθερός ήταν ο Aaron Plessinger με τον αναβάτη της Red Bull KTM Factory Racing να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Μετά τον έβδομο γύρο της χρονιάς ο Jett Lawrence (Honda) προηγείται με 135 βαθμούς, με τον Cooper Webb (Yamaha), να βρίσκεται στη δεύτερη θέση έχοντας 132 βαθμούς και με τον Aaron Plessinger (KTM) να βρίσκεται στην τρίτη έχοντας 128 βαθμούς.

Supercross 2024, Arlington - O Webb με Yamaha κερδίζει, μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Lawrence [VIDEO]

Στην κατηγορία 250SX της Ανατολικής Ακτής ο αγώνας είχε αρκετό δράμα. Ο Austin Forkner της Kawasaki ενώ προηγείτο είχε μία άτσαλη προσγείωση από ένα μικρό άλμα με αποτέλεσμα να βγει εκτός πίστας και να χτυπήσει στο τσιμέντο. Ο Forkner μεταφέρθηκε υποβασταζόμενος στο νοσοκομείο με την ομάδα να αναφέρει πως υπέστη τραυματισμό στον ώμο του. Την ατυχία του Forkner εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Haiden Deegan της Monster Energy Yamaha Star Racing ο οποίος κατάφερε να πάρει την παρθενική νίκη του στον θεσμό.

Supercross 2024, Arlington - O Webb με Yamaha κερδίζει, μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Lawrence [VIDEO]

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε στο Arlington ο Cameron McAdoo της Monster Energy Pro Circuit Kawasaki, με τον Tom Vialle της Red Bull KTM Factory Racing να συμπληρώνει το βάθρο. Μετά τον δεύτερο αγώνα στην κατηγορία 250SX της Ανατολικής Περιφέρειας ο Max Anstie (Honda) προηγείται έχοντας 38 βαθμούς, με τον Pierce Brown (GASGAS) να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 34 βαθμούς. Στην τρίτη θέση με 32 βαθμούς βρίσκεται ο Daxton Bennick (Yamaha).

Supercross 2024, Arlington - O Webb με Yamaha κερδίζει, μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Lawrence [VIDEO]

O Cooper Webb ανέφερε: "Είμαι τυχερός γιατί ο Jett Lawrence έπεσε οπότε ο αγώνας στη συνέχεια κύλησε υπέρ μας. Είναι ιδιαίτερο το μέρος αυτό για εμένα καθώς έχω καταφέρει να κερδίσω εδώ έξι φορές.”

O Haiden Deegan δήλωσε: "Είναι λυπηρό να βλέπεις έναν συναθλητή στου να τραυματίζεται. Ήθελα να παλέψω μαζί του αλλά αυτά έχουν οι αγώνες. Θα απολαύσω τη νίκη με την ομάδα μου.”

ΜΧ

 

Ετικέτες

AM Supercross 2024, Salt Lake City - O rookie Jett Lawrence με Honda κατακτά το πρωτάθλημα στα 450SX [VIDEO]

Στα 250SX της Δυτικής και Ανατολικής Ακτής τον τίτλο κέρδισαν οι Tom Vialle (KTM) και RJ Hampshire (Husqvarna)
motomag AM Supercross 2024, Salt Lake City – O rookie Jett Lawrence με Honda κατακτά το πρωτάθλημα στα 450SX [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/5/2024

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς στον θεσμό του ΑΜΑ Supercross δεν μας επεφύλαξε εκπλήξεις καθώς τα φαβορί επικράτησαν σε όλες τις κατηγορίες, με τον rookie Jett Lawrence να παίρνει με τη Honda το πρώτο του πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία και τους Tom Vialle (ΚΤΜ) και RJ Hampshire (Husqvarna) να αναδεικνύονται πρωταθλητές στις κατηγορίες 250SX της Ανατολικής και Δυτικής Ακτής αντίστοιχα.

Στην κατηγορία 450SX για να χάσει τον φετινό τίτλο ο Jett Lawrence έπρεπε να συμβούν σημεία και τέρατα οπότε ένας απλός τερματισμός ήταν αρκετός για τον αναβάτη της Honda. Με αυτό το σκεπτικό προσέγγισε άλλωστε ο Lawrence τον αγώνα όλο το Σαββατοκύριακο. Μπαίνοντας στον αγώνα ο οποίος καθυστέρησε ελέω μιας καταιγίδας ο Lawrence ξεκίνησε συντηρητικά καθώς δεν ήθελε να ρισκάρει κάποια πτώση. Αντίθετα ο Cooper Webb της Monster Energy Yamaha Star Racing ο οποίος είχε μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο έπρεπε να πιέσει από το πρώτο μέτρο και αυτό έκανε.

AM Supercross 2024, Salt Lake City – O rookie Jett Lawrence με Honda κατακτά το πρωτάθλημα στα 450SX [VIDEO]

Ο αναβάτης της Yamaha προσπάθησε να βρεθεί στην πρώτη θέση ώστε να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς ωστόσο ο ίδιος δεν μπόρεσε να τα καταφέρει καθώς είδε τους Chase Sexton (Red Bull ΚΤΜ Factory Racing Team) και Justin Cooper (Monster Energy Yamaha Star Racing), να τερματίζουν μπροστά από αυτόν. Την νίκη στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς πήρε ο Sexton ο οποίος κατάφερε να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο την χρονιά για αυτόν, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Cooper με τον αναβάτη της Yamaha να πραγματοποιεί την καλύτερη του φετινή εμφάνιση.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου τερμάτισε ο Webb ο οποίος αν και τραυματίας προσπάθησε για το θαύμα. Από την άλλη ο Jett Lawrence από την έβδομη θέση έπλεε σε πελάγη ευτυχίας. Ο λόγος πολύ απλός στην πρώτη του χρονιά ως rookie στην μεγάλη κατηγορία κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα, χαρίζοντας ταυτόχρονα τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στην Honda. Η χρονιά του Jett ήταν εκπληκτική καθώς ο αναβάτης της Honda στον δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου σημείωσε 8 νίκες!

AM Supercross 2024, Salt Lake City – O rookie Jett Lawrence με Honda κατακτά το πρωτάθλημα στα 450SX [VIDEO]

Στο Salt Lake City είχαμε και τους τελικούς της κατηγορίας 250SX για την Ανατολική και Δυτική Ακτή. Και εδώ δεν είχαμε εκπλήξεις καθώς τα φαβορί κατέκτησαν τους τίτλους. Στην Ανατολική Ακτή ο Tom Vialle (ΚΤΜ), έπρεπε να κάνει απλά το καθήκον του και να τερματίσει όπως το ίδιο έπρεπε να κάνει αντίστοιχα και ο Rj Hampshire (Husqvarna), στη Δυτική Ακτή. Με το που ξεκίνησε ο αγώνας Haiden Deegan (Monster Energy Yamaha Star Racing) πήρε το Holeshot και έμεινε στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος πανηγυρίζοντας την τρίτη νίκη της καριέρας του. Πίσω από τον αναβάτη της Yamaha τερμάτισε ο Hampshire δεν χρειαζόταν να πιέσει ωστόσο βρέθηκε σε καλή μέρα με τον αναβάτη της Husqvarna να τερματίζει στη δεύτερη θέση κάτι που του έδωσε και το πρωτάθλημα στην Δυτική Ακτή. Το βάθρο του αγώνα συμπλήρωσε ο Jordon Smith με Yamaha.

Χαρούμενος παρά την όγδοη θέση του ήταν και ο Tom Vialle. Ο αναβάτης της KTM δεν χρειαζόταν να ανησυχεί για τους βαθμούς και έτσι προτίμησε την εύκολη λύση του να μείνει εκτός κάθε μονομαχίας η οποία μπορεί να οδηγούσε σε μία εγκατάλειψη. Η στρατηγική απέδωσε καρπούς με τον Vialle να κερδίζει με τη σειρά του το πρωτάθλημα στην Ανατολική Ακτή.

AM Supercross 2024, Salt Lake City – O rookie Jett Lawrence με Honda κατακτά το πρωτάθλημα στα 450SX [VIDEO]

Ο Jett Lawrence δήλωσε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στα 450SX: "Χαίρομαι που επιτέλους τελείωσε! Σκεφτόμουν σε όλο τον αγώνα... μην τα κάνεις θάλασσα, μην τα κάνεις θάλασσα. Οπότε υπήρχε αρκετό άγχος. Δεν έχω ακόμη συνειδητοποιήσει τι συνέβη φαντάζομαι από αύριο θα το καταλάβω καλύτερα. Είναι όμως ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα”.

O RJ Hampshire ανέφερε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στα 250SX της Δυτικής Ακτής: “Είναι μία ξεχωριστή ημέρα για εμένα σήμερα. Η ομάδα μου και η οικογένεια μου με βοήθησε ώστε να κατακτήσω τον τίτλο. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι και τα επόμενα χρόνια”.

AM Supercross 2024, Salt Lake City – O rookie Jett Lawrence με Honda κατακτά το πρωτάθλημα στα 450SX [VIDEO]

O Tom Vialle είπε με τη σειρά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στα 250SX της Ανατολικής Ακτής: “Ήμουν πολύ νευρικός από το ξεκίνημα καθώς μπορεί με μία λάθος κίνηση να τα κατέστρεφα όλα. Ευτυχώς κύλησαν όλα ομαλά και κερδίσαμε το πρωτάθλημα. Ευχαριστώ την ομάδα μου για όλα όσα μου πρόσφερε φέτος”.

AM Supercross 2024, Salt Lake City – O rookie Jett Lawrence με Honda κατακτά το πρωτάθλημα στα 450SX [VIDEO]

 

Ετικέτες