Suzuki Racing For You – Πώς γίνεσαι εργοστασιακός αναβάτης για έναν αγώνα στο MX!

Μία πρωτοβουλία που ελπίζουμε να γίνει θεσμός
motomag Suzuki Racing For You – Εργοστασιακός αναβάτης για έναν αγώνα και όμως είναι αλήθεια
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/4/2024

H Suzuki Moto Greece και ο Δημήτρης Κεραμίδας κάνουν το όνειρο πολλών αναβατών πραγματικότητα καθώς μέσω του προγράμματος Suzuki Racing For You παρέχει μία αγωνιστική RM-Z 250 σε έναν αναβάτη καλύπτοντας του ταυτόχρονα όλα τα έξοδα ώστε να αγωνιστεί σε έναν αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross.

Η αλήθεια είναι πως ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό ωστόσο αυτά που υποσχέθηκαν η Suzuki Moto Greece και ο Δημήτρης Κεραμιδάς έγιναν πραγματικότητα στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στην Κέρκυρα.

Πιο συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Μπεκατόρος ήταν αυτός που επιλέχθηκε ώστε να αγωνιστεί με την RM-Z 250 ως επίσημος αναβάτης της αγωνιστικής ομάδας της Suzuki. Ο νεαρός αναβάτης ο οποίος έλαβε μέρος στην MX2 υπό την επίβλεψη του αγωνιστικού διευθυντή της ομάδας Δημήτρη Κεραμίδα είχε όλες τις παροχές ενός εργοστασιακού αναβάτη (δωρεάν μοτοσυκλέτα, πληρωμένη συμμετοχή, τεχνική υποστήριξη και φιλοξενία στην επίσημη τέντα της ομάδας) κάνοντας πραγματικότητα ένα ανεκπλήρωτο όνειρο του.

Μπορεί ο Κωνσταντίνος Μπεκατόρος να ήταν ο πρώτος τυχερός ωστόσο το Suzuki Racing For You θα συνεχιστεί και στους επόμενους αγώνες της χρονιάς. Το μόνο που πρέπει να έχει κάνει κάποιος είναι να έχει συμμετάσχει σε τουλάχιστον τρεις αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος Motocross τα τελευταία δύο χρόνια και να έχει επίσημα ανανεωμένο δελτίο αθλητή.

Ευελπιστούμε το παράδειγμα της Suzuki να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες καθώς μέσα από αυτό το πρόγραμμα μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω το άθλημα του motocross και να βγουν νέα ταλέντα στο προσκήνιο.

motomag Suzuki Racing For You – Εργοστασιακός αναβάτης για έναν αγώνα και όμως είναι αλήθεια

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 - H Samp Racing Team ξεπέρασε τις δυσκολίες της Σπερχειάδας

Για έναν ακόμη αγώνα οι αναβάτες της Samp Racing Team σημείωσαν βάθρα και έδειξαν ανταγωνιστικοί
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - H Samp Racing Team ξεπέρασε τις δυσκολίες της Σπερχειάδας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Πιστή στο ραντεβού της με το ελληνικό motocross ήταν η Samp Racing Team, συμμετέχοντας στον τρίτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στην πανέμορφη πίστα της Σπερχειάδας. Για άλλη μια φορά σε φετινό αγώνα του θεσμού, οι καιρικές συνθήκες παραλίγο να πρωταγωνιστήσουν, όμως τελικά οι επιδόσεις των αθλητών και η αποφασιστικότητα των ομάδων τους, έκλεψαν την παράσταση.

Η ποτιστική βροχή που έπεφτε κατά την εβδομάδα του αγώνα στην πίστα της Σπερχειάδας, βοήθησε τους διοργανωτές να προετοιμάσουν σωστά τον αγωνιστικό χώρο όμως δύο ώρες καταρρακτώδους βροχής το απόγευμα της Παρασκευής, ήταν αρκετές για να μετατρέψουν την πίστα και τα paddock σε ένα χαλί βαθιάς λάσπης. Η Samp Racing Team ήταν προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο και όλα τα στελέχη της κινητοποιήθηκαν άμεσα για να διασφαλίσουν την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία της ομάδας και των αθλητών της, μέσα και έξω από την πίστα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - H Samp Racing Team ξεπέρασε τις δυσκολίες της Σπερχειάδας

Λόγω της απροσπέλαστης κατάστασης της πίστας οι διοργανωτές αποφάσισαν να αναβάλλουν τους αγώνες του Σαββάτου και να τους μεταθέσουν στο πρόγραμμα της Κυριακής, δίνοντας μια μέρα "ρεπό" στις ομάδες και τους αθλητές, χρόνο τον οποίο η Samp Racing Team εκμεταλλεύτηκε για την καλύτερη προετοιμασία στις νέες συνθήκες του αγώνα.

Την Κυριακή οι συνθήκες ήταν μεν βελτιωμένες αλλά παρέμεναν δύσκολες ειδικά στα πρώτα ελεύθερα και χρονομετρημένα δοκιμαστικά του προγράμματος, με τη βαριά λάσπη να προσπαθεί να νικήσει τις προσπάθειες των αθλητών. Με τον ανοιξιάτικο ήλιο να σηκώνεται όλο και πιο ψηλά μέσα στην μέρα, οι συνθήκες της πίστας βελτιώθηκαν ως προς την λάσπη, δίνοντας τη σκυτάλη στα βαθιά λούκια τα οποία ήταν έτοιμα να ταλαιπωρήσουν τους αναβάτες.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - H Samp Racing Team ξεπέρασε τις δυσκολίες της Σπερχειάδας

Πρώτοι στη μάχη ρίχτηκαν οι αναβάτες της ΜΧ2 με τον Σωτήρη Φωτάκη #307 να θέλει να επαναλάβει το βάθρο του προηγούμενου αγώνα. Για αυτή την επιτυχία, το κλειδί ήταν η καλή εκκίνηση, την οποία δεν είχε στο πρώτο σκέλος που έφερε προβλήματα, με λάθη και πτώσεις που τον απομάκρυναν από ένα καλό αποτέλεσμα. Στο δεύτερο σκέλος ο Σωτήρης κατάφερε να φύγει μπροστά και να οδηγήσει τον αγώνα, δείχνοντας ότι έχει την ταχύτητα να κινηθεί ακόμα και σε δύσκολο τερέν στις πρώτες θέσεις. Ο ίδιος κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση του δεύτερου σκέλους καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση στο σύνολο. Την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση προσπάθησε να κάνει ο Αλέξανδρος Κατσαμάκης στην ΜΧ2 μετά τον τραυματισμό του. Δοκίμασε τις δυνάμεις του στα ελεύθερα και χρονομετρημένα δοκιμαστικά όμως η κατάσταση της πίστας δεν βοήθησε την ομαλή επιστροφή του και επέλεξε να μην συμμετάσχει στα σκέλη της κατηγορίας.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - H Samp Racing Team ξεπέρασε τις δυσκολίες της Σπερχειάδας

Στα ίδια σκέλη συμμετείχε και ο Λευτέρης Παπαδάκης #177 στην κατηγορία ΜΧ125 καταφέρνοντας να έχει μέτριες εκκινήσεις με το δίχρονο 125 του, και να χρειαστεί να δώσει πολλές και σκληρές μάχες για μια θέση στο βάθρο της κατηγορίας. Με μια δεύτερη και μια τρίτη θέση στα αντίστοιχα σκέλη, ισοβάθμησε στην δεύτερη θέση αλλά ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου μετά από ισοβαθμία καθώς έχασε το bonus του καλύτερου τερματισμού στο δεύτερο σκέλος. Παράλληλα κατετάγη ενδέκατος στην κατηγορία ΜΧ2 μιας και οι δύο κατηγορίες αγωνίζονται σε μικτά σκέλη.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - H Samp Racing Team ξεπέρασε τις δυσκολίες της Σπερχειάδας

Μετά την ΜΧ2 ήταν η σειρά της ΜΧ1 και του Μανώλη Κρητικού #161 να δώσει τη δική του μάχη στην κορυφαία κατηγορία. Στο πρώτο σκέλος η σταθερότητα που τον διακρίνει και οι σωστές επιλογές τον έφεραν στην δεύτερη θέση εκμεταλλευόμενος λάθος συναθλητή του, ενώ στο δεύτερο έμεινε μακριά από νωρίς στη μάχη της πρώτης θέσης, τερματίζοντας με άνεση τρίτος. Στην ίδια κατηγορία συμμετείχε και ο Χρήστος Κατσαμάκης #888, ο οποίος δυσκολεύτηκε αρκετά στο πρώτο σκέλος αντιμετωπίζοντας πτώσεις ενώ τα πήγε λίγο καλύτερα στο δεύτερο σκέλος για να ολοκληρώσει τον αγώνα στην εικοστή θέση της ημέρας.

Στην πολυάριθμη κατηγορία της ΟΡΕΝ ο Χρήστος Κοτούλας #2 είχε καλές εκκινήσεις όμως στο πρώτο σκέλος μια πτώση στον πρώτο γύρο τον έβαλε σε περιπέτειες για να τερματίσει τελικά στη δωδέκατη θέση. Επανήλθε δυνατά στο δεύτερο για να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη τριάδα τερματίζοντας στην τέταρτη θέση, αποτέλεσμα που τον έφερε έκτο στη συγκεντρωτική κατάταξη του αγώνα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - H Samp Racing Team ξεπέρασε τις δυσκολίες της Σπερχειάδας

Το πιο δύσκολο έργο στην γεμάτη βαθιά λούκια πίστα, είχαν οι αναβάτες των μικρών κατηγοριών με τους μικρότερους τροχούς να προσθέτουν ακόμα έναν βαθμό δυσκολίας στην προσπάθεια τους. Οι Ερμής Χατζηβασιλείου #111 και Μιχάλης Πιστικός #281 κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν και στις δύο εκκινήσεις του αγώνα, ξεκινώντας ιδανικά τα σκέλη. Το δύσκολο τερέν και ο σκληρός ανταγωνισμός της κατηγορίας ήταν ένας συνδυασμός που τους άγχωσε διαταράσσοντας την αυτοσυγκέντρωση τους, με αποτέλεσμα να γίνουν λάθη. Ο Ερμής παρόλα αυτά κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου με μια τρίτη και μια πέμπτη θέση στα αντίστοιχα σκέλη ενώ ο Μιχάλης με δύο όγδοες θέσεις τερμάτισε ένατος.

H Samp Racing Team θα ήθελε κλείνοντας να συγχαρεί όλους τους συμμετέχοντες για τις προσπάθειες τους στον δύσκολο αγώνα της Σπερχειάδας και κυρίως τη διοργανώτρια ΛΕ.Μ.Σ... πάμε για τον επόμενο!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - H Samp Racing Team ξεπέρασε τις δυσκολίες της Σπερχειάδας
Ετικέτες