Fantic - Κυρίαρχος ο Κουζής στην ΜΧ1 και ο Βαγγελάκος στην MX Open στον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross

Θετικό το πρόσημο για την ομάδα της Fantic στην Κέρκυρα
motomag Fantic – Κυρίαρχος ο Κουζής στην ΜΧ1 και ο Βαγγελάκος στην MX Open στον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/4/2024

Ο πρώτος γύρος της χρονιάς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross ανήκει στο παρελθόν, με την ομάδα της Fantic να κερδίζει τους αγώνες στις MX1 και ΜΧ Open κατηγορίες.

Fantic – Κυρίαρχος ο Κουζής στην ΜΧ1 και ο Βαγγελάκος στην MX Open στον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross

Ο Κουζής απόλυτος κυρίαρχος στην ΜΧ1

Λίγο πριν ξεκινήσει ο πρώτος αγώνας της MX1 όλοι είχαν στο μυαλό τους πώς θα σταματήσουν τον περσινό πρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή (338) και το Fantic XXF450. Ήδη όμως από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, ο αναβάτης της Fantic έκανε επίδειξη ισχύος, με χρόνους που έκαναν τον ανταγωνισμό να αναρωτιέται πού βρίσκει ο Κουζής τα δευτερόλεπτα της διαφοράς από τον δεύτερο. Το ερώτημα έμεινε αναπάντητο αφού ο “ψηλός” του Ελληνικού MX, κέρδισε με ευκολία το πρώτο σκέλος της χρονιάς στην ΜΧ1 παρότι είχε μια μικρή πτώση στους πρώτους γύρους του αγώνα.

Fantic – Κυρίαρχος ο Κουζής στην ΜΧ1 και ο Βαγγελάκος στην MX Open στον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross

Στο δεύτερο αγώνα δεν άλλαξαν πολλά, το XXF450 του Κουζή έστριψε πρώτο με το που έπεσαν οι μπάρες. Στη συνέχεια ο αναβάτης της Fantic άνοιξε τη διαφορά και κανείς δεν κατάφερε να τον απειλήσει μέχρι τον τερματισμό, κατακτώντας έτσι μια άξια και δίκαιη νίκη και στον δεύτερο αγώνα της ημέρας.

Έτσι ο Κουζής και η Fantic ήταν οι μεγάλοι νικητές του διημέρου, χαρίζοντας στους θεατές σεμινάριο οδήγησης στο περίπλοκο τερέν που άλλαζε από βαθιά λάσπη μέχρι “μπετόν”επικαλυμμένο με “γλίτσα” σε μερικά σημεία.

Fantic – Κυρίαρχος ο Κουζής στην ΜΧ1 και ο Βαγγελάκος στην MX Open στον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross

Με άνεση το double o Βαγγελάκος στην Open

Στην κατηγορία MX Open ο Δημήτρης Βαγγελάκος (112) και το XXF250 που φορούσε τα νέα κυλινδροπίστονα 310 της Fantic κατάφερε να κυριαρχήσει με το καλημέρα στα χρονομετρημένα, με χρόνο ταχύτερο κατά 3 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο.

Στο πρώτο σκέλος ο αναβάτης της Fantic έφυγε 5ος και σύντομα πέρασε 1ος. Μία πτώση τον έριξε και πάλι στην πέμπτη θέση αλλά ο Βαγγελάκος οδήγησε σε καταιγιστικό ρυθμό και σύντομα ήταν και πάλι στην κορυφή κερδίζοντας τον αγώνα με διαφορά 15 δευτερολέπτων από τον δεύτερο.

Στο δεύτερο σκέλος της Open ο Βαγγελάκος έκανε τα πράγματα ακόμη πιο εύκολα για τον ίδιο καθώς ξεκαθάρισε από νωρίς την υπόθεση νίκη. Ο αναβάτης της Fantic έφτασε τρίτος στην πρώτη στροφή με το XXF 310, αφήνοντας πίσω του τους υπόλοιπους 31 αναβάτες. O νέος κινητήρας του 310 απέδειξε την αξία του απέναντι στα 450 του ανταγωνισμού σε συνθήκες που “διψούν” για ιπποδύναμη. Από εκεί και πέρα ο Βαγγελάκος οδηγώντας με σταθερό ρυθμό κατάφερε να πάρει και τη δεύτερη νίκη της ημέρας έχοντας διαφορά 18 δευτερόλεπτα από τον επόμενο.

Fantic – Κυρίαρχος ο Κουζής στην ΜΧ1 και ο Βαγγελάκος στην MX Open στον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross

Ταχύτατος αλλά άτυχος ο Καραγιάννης στην ΜΧ2

Για τον Ηλία Καραγιάννη (74) ήταν ένας δύσκολος αγώνας από πολλές απόψεις. Στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους έστριψε τέταρτος αλλά μια άτυχη στιγμή στον πρώτο γύρο (πτώση) τον άφησε στην τελευταία θέση με 5 λεπτά καθυστέρηση. Στη συνέχεια η προσπάθεια του μέχρι το τέλος του σκέλους τον έφερε στην 20η θέση ανάμεσα σε 31 αθλητές. Στο δεύτερο σκέλος ήταν και πάλι άτυχος, αυτή τη φορά παθαίνοντας λάστιχο μόλις στον δεύτερο γύρο με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Με τον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross να έχει μπει στα βιβλία της ιστορίας, η αγωνιστική ομάδα της Fantic επικεντρώνεται στην προετοιμασία της για τον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στις 20 και 21 Απριλίου στα Τρίκαλα.

Πάντα στο πλευρό της αγωνιστικής ομάδας στέκονται η Motomarket με τα εκπληκτικά προϊόντα της Motorex και η Drakos Engineering με τον κορυφαίο εξοπλισμό αναβάτη της FXR Racing.

Fantic – Κυρίαρχος ο Κουζής στην ΜΧ1 και ο Βαγγελάκος στην MX Open στον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross
Ετικέτες

MXGP, Τουρκία: Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Jeffrey Herlings για 6η φορά [Video]

Στην MX2 ο Guillem Farres και Triumph πάνε ολοταχώς για τον τίτλο
MXGP
Από τον

Παύλο Καρατζά

7/9/2026

Το MXGP της Τουρκίας φιλοξένησε τον 17ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross FIM 2026 υπό καυτές συνθήκες, που μετέτρεψαν τον πηλό της σκληρής πίστας σε μια γρήγορη αλλά απαιτητική επιφάνεια, με τον αγώνα να χαρακτηρίζεται από την κατάκτηση του Παγκόσμιου τίτλου από τον Jeffrey Herlings για έκτη φορά.

MXGP

Στο τέλος του πρώτου αγώνα MXGP γράφτηκε ιστορία, καθώς ο Jeffrey Herlings έγινε ο τέταρτος μόλις αναβάτης στην ιστορία του Motocross που κατέκτησε το έκτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το τρίτο του στην κορυφαία κατηγορία και το πρώτο του για τη Honda HRC Petronas. Το πέτυχε με μια τέλεια επίδοση 1-1, ολοκληρώνοντας το πέμπτο συνεχόμενο τέλειο Σαββατοκύριακό του και επεκτείνοντας το σερί νικών του σε 17 αγώνες στη σειρά!

Herlings

Αφού εξασφάλισε το Πρωτάθλημα στο τέλος του πρώτου αγώνα, δέχτηκε σκληρή πίεση μέχρι τη γραμμή τερματισμού στον δεύτερο αγώνα από τον teammate του στην Honda HRC Petronas, Tom Vialle, ο οποίος κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη σημειώνοντας το τρίτο συνεχόμενο βάθρο του. Ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Romain Febvre κατέκτησε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη για την Kawasaki Racing Team MXGP και το ένατο βάθρο του στη σεζόν.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους πρώτους δέκα αναβάτες στη γενική κατάταξη:

Θέση

Αναβάτης

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

Jeffrey Herlings

Honda

855

2

Romain Febvre

Kawasaki

699

3

Tim Gajser

Yamaha

659

4

Lucas Coenen

KTM

566

5

Andrea Adamo

KTM

559

6

Tom Vialle

Honda

545

7

Ruben Fernandez

Honda

523

8

Maxime Renaux

Yamaha

449

9

Kay de Wolf

Husqvarna

428

10

Pauls Jonass

Kawasaki

366

 

MX2

Στην κατηγορία MX2, η μάχη για το πρωτάθλημα έλαβε μια τεράστια στροφή υπέρ της Triumph Racing Factory Team, καθώς ο Guillem Farres επέστρεψε στις νίκες με την έκτη του νίκη σε GP, και η ομάδα βρίσκεται πλέον στις θέσεις 1-2 του πρωταθλήματος μετά από μια καταστροφική ημέρα για τον κορυφαίο διεκδικητή της Red Bull KTM Factory Racing, Sacha Coenen, που είχε μία σφοδρή πτώση στον πρώτο αγώνα και δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι θετικό.

Farres

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Simon ngenfelder κατέκτησε την πρώτη του νίκη σε αγώνα της Κυριακής μετά τον Απρίλιο για λογαριασμό της Red Bull KTM Factory Racing, γεγονός που τον βοήθησε να καταλάβει τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη, μπροστά από τον Liam Everts της Nestaan Husqvarna Factory Racing, ο οποίος κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο βάθρο του.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους πρώτους δέκα αναβάτες στη γενική κατάταξη:

Θέση

Αναβάτης

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

Guillem Farres

Triumph

806

2

Camden McLellan

Triumph

756

3

Sacha Coenen

KTM

746

4

Simon Längenfelder

KTM

726

5

Liam Everts

Husqvarna

696

6

Janis Martins Reisulis

Yamaha

607

7

Karlis Alberts Reisulis

Yamaha

502

8

Valerio Lata

Honda

414

9

Julius Mikula

KTM

383

10

Mathis Valin

Kawasaki

352