Fantic - Κυρίαρχος ο Κουζής στην ΜΧ1 και ο Βαγγελάκος στην MX Open στον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross

Θετικό το πρόσημο για την ομάδα της Fantic στην Κέρκυρα
motomag Fantic – Κυρίαρχος ο Κουζής στην ΜΧ1 και ο Βαγγελάκος στην MX Open στον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/4/2024

Ο πρώτος γύρος της χρονιάς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross ανήκει στο παρελθόν, με την ομάδα της Fantic να κερδίζει τους αγώνες στις MX1 και ΜΧ Open κατηγορίες.

Fantic – Κυρίαρχος ο Κουζής στην ΜΧ1 και ο Βαγγελάκος στην MX Open στον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross

Ο Κουζής απόλυτος κυρίαρχος στην ΜΧ1

Λίγο πριν ξεκινήσει ο πρώτος αγώνας της MX1 όλοι είχαν στο μυαλό τους πώς θα σταματήσουν τον περσινό πρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή (338) και το Fantic XXF450. Ήδη όμως από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, ο αναβάτης της Fantic έκανε επίδειξη ισχύος, με χρόνους που έκαναν τον ανταγωνισμό να αναρωτιέται πού βρίσκει ο Κουζής τα δευτερόλεπτα της διαφοράς από τον δεύτερο. Το ερώτημα έμεινε αναπάντητο αφού ο “ψηλός” του Ελληνικού MX, κέρδισε με ευκολία το πρώτο σκέλος της χρονιάς στην ΜΧ1 παρότι είχε μια μικρή πτώση στους πρώτους γύρους του αγώνα.

Fantic – Κυρίαρχος ο Κουζής στην ΜΧ1 και ο Βαγγελάκος στην MX Open στον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross

Στο δεύτερο αγώνα δεν άλλαξαν πολλά, το XXF450 του Κουζή έστριψε πρώτο με το που έπεσαν οι μπάρες. Στη συνέχεια ο αναβάτης της Fantic άνοιξε τη διαφορά και κανείς δεν κατάφερε να τον απειλήσει μέχρι τον τερματισμό, κατακτώντας έτσι μια άξια και δίκαιη νίκη και στον δεύτερο αγώνα της ημέρας.

Έτσι ο Κουζής και η Fantic ήταν οι μεγάλοι νικητές του διημέρου, χαρίζοντας στους θεατές σεμινάριο οδήγησης στο περίπλοκο τερέν που άλλαζε από βαθιά λάσπη μέχρι “μπετόν”επικαλυμμένο με “γλίτσα” σε μερικά σημεία.

Fantic – Κυρίαρχος ο Κουζής στην ΜΧ1 και ο Βαγγελάκος στην MX Open στον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross

Με άνεση το double o Βαγγελάκος στην Open

Στην κατηγορία MX Open ο Δημήτρης Βαγγελάκος (112) και το XXF250 που φορούσε τα νέα κυλινδροπίστονα 310 της Fantic κατάφερε να κυριαρχήσει με το καλημέρα στα χρονομετρημένα, με χρόνο ταχύτερο κατά 3 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο.

Στο πρώτο σκέλος ο αναβάτης της Fantic έφυγε 5ος και σύντομα πέρασε 1ος. Μία πτώση τον έριξε και πάλι στην πέμπτη θέση αλλά ο Βαγγελάκος οδήγησε σε καταιγιστικό ρυθμό και σύντομα ήταν και πάλι στην κορυφή κερδίζοντας τον αγώνα με διαφορά 15 δευτερολέπτων από τον δεύτερο.

Στο δεύτερο σκέλος της Open ο Βαγγελάκος έκανε τα πράγματα ακόμη πιο εύκολα για τον ίδιο καθώς ξεκαθάρισε από νωρίς την υπόθεση νίκη. Ο αναβάτης της Fantic έφτασε τρίτος στην πρώτη στροφή με το XXF 310, αφήνοντας πίσω του τους υπόλοιπους 31 αναβάτες. O νέος κινητήρας του 310 απέδειξε την αξία του απέναντι στα 450 του ανταγωνισμού σε συνθήκες που “διψούν” για ιπποδύναμη. Από εκεί και πέρα ο Βαγγελάκος οδηγώντας με σταθερό ρυθμό κατάφερε να πάρει και τη δεύτερη νίκη της ημέρας έχοντας διαφορά 18 δευτερόλεπτα από τον επόμενο.

Fantic – Κυρίαρχος ο Κουζής στην ΜΧ1 και ο Βαγγελάκος στην MX Open στον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross

Ταχύτατος αλλά άτυχος ο Καραγιάννης στην ΜΧ2

Για τον Ηλία Καραγιάννη (74) ήταν ένας δύσκολος αγώνας από πολλές απόψεις. Στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους έστριψε τέταρτος αλλά μια άτυχη στιγμή στον πρώτο γύρο (πτώση) τον άφησε στην τελευταία θέση με 5 λεπτά καθυστέρηση. Στη συνέχεια η προσπάθεια του μέχρι το τέλος του σκέλους τον έφερε στην 20η θέση ανάμεσα σε 31 αθλητές. Στο δεύτερο σκέλος ήταν και πάλι άτυχος, αυτή τη φορά παθαίνοντας λάστιχο μόλις στον δεύτερο γύρο με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Με τον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross να έχει μπει στα βιβλία της ιστορίας, η αγωνιστική ομάδα της Fantic επικεντρώνεται στην προετοιμασία της για τον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στις 20 και 21 Απριλίου στα Τρίκαλα.

Πάντα στο πλευρό της αγωνιστικής ομάδας στέκονται η Motomarket με τα εκπληκτικά προϊόντα της Motorex και η Drakos Engineering με τον κορυφαίο εξοπλισμό αναβάτη της FXR Racing.

Fantic – Κυρίαρχος ο Κουζής στην ΜΧ1 και ο Βαγγελάκος στην MX Open στον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross
Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS Σπερχειάδα: MEGA GALLERY 3ου αγώνα!

Όλη η δράση αποτυπώνεται στην οθόνη σας από το MOTO!
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024, Σπερχειάδα 3ος
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/5/2024

Ο 3ος αγώνας στην Σπερχειάδα είχε έντονη δράση συμπυκνωμένη σε μία ημέρα εξαιτίας της ακύρωσης της αγωνιστικής δραστηριότητας την πρώτη ημέρα, αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων που επικρατούσαν σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα, εκείνες τις ημέρες.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους αναβάτες να προπονηθούν σε παρακείμενη έκταση χαρίζοντας εικόνες απευθείας βγαλμένες από το Enduro, σε σημείο που η εικόνα μπέρδευε τον κόσμο στα κοινωνικά δίκτυα, βλέποντας τίτλο MOTOCROSS αλλά σε ένα διαφορετικό όμως video που δεν θύμιζε κάτι τέτοιο. Οι εικόνες αυτές έχουν αποτυπωθεί στην συλλογή της πρώτης ημέρας μαζί με τις απονομές!

Για το ρεπορτάζ του αγώνα και τα αναλυτικά αποτελέσματα διαβάζετε εδώ:

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS 3ος Σπερχειάδα: Φανταστικό θέαμα με μπόλικο συναγωνισμό – Πρώτες φωτογραφίες!

AM Supercross 2024, Salt Lake City – O rookie Jett Lawrence με Honda κατακτά το πρωτάθλημα στα 450SX [VIDEO]

Παρακολουθείτε τις συλλογές φωτογραφιών ανά κατηγορία εδώ: