Fantic - Κυρίαρχος ο Κουζής στην ΜΧ1 και ο Βαγγελάκος στην MX Open στον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross

Θετικό το πρόσημο για την ομάδα της Fantic στην Κέρκυρα
motomag Fantic – Κυρίαρχος ο Κουζής στην ΜΧ1 και ο Βαγγελάκος στην MX Open στον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/4/2024

Ο πρώτος γύρος της χρονιάς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross ανήκει στο παρελθόν, με την ομάδα της Fantic να κερδίζει τους αγώνες στις MX1 και ΜΧ Open κατηγορίες.

Fantic – Κυρίαρχος ο Κουζής στην ΜΧ1 και ο Βαγγελάκος στην MX Open στον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross

Ο Κουζής απόλυτος κυρίαρχος στην ΜΧ1

Λίγο πριν ξεκινήσει ο πρώτος αγώνας της MX1 όλοι είχαν στο μυαλό τους πώς θα σταματήσουν τον περσινό πρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή (338) και το Fantic XXF450. Ήδη όμως από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, ο αναβάτης της Fantic έκανε επίδειξη ισχύος, με χρόνους που έκαναν τον ανταγωνισμό να αναρωτιέται πού βρίσκει ο Κουζής τα δευτερόλεπτα της διαφοράς από τον δεύτερο. Το ερώτημα έμεινε αναπάντητο αφού ο “ψηλός” του Ελληνικού MX, κέρδισε με ευκολία το πρώτο σκέλος της χρονιάς στην ΜΧ1 παρότι είχε μια μικρή πτώση στους πρώτους γύρους του αγώνα.

Fantic – Κυρίαρχος ο Κουζής στην ΜΧ1 και ο Βαγγελάκος στην MX Open στον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross

Στο δεύτερο αγώνα δεν άλλαξαν πολλά, το XXF450 του Κουζή έστριψε πρώτο με το που έπεσαν οι μπάρες. Στη συνέχεια ο αναβάτης της Fantic άνοιξε τη διαφορά και κανείς δεν κατάφερε να τον απειλήσει μέχρι τον τερματισμό, κατακτώντας έτσι μια άξια και δίκαιη νίκη και στον δεύτερο αγώνα της ημέρας.

Έτσι ο Κουζής και η Fantic ήταν οι μεγάλοι νικητές του διημέρου, χαρίζοντας στους θεατές σεμινάριο οδήγησης στο περίπλοκο τερέν που άλλαζε από βαθιά λάσπη μέχρι “μπετόν”επικαλυμμένο με “γλίτσα” σε μερικά σημεία.

Fantic – Κυρίαρχος ο Κουζής στην ΜΧ1 και ο Βαγγελάκος στην MX Open στον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross

Με άνεση το double o Βαγγελάκος στην Open

Στην κατηγορία MX Open ο Δημήτρης Βαγγελάκος (112) και το XXF250 που φορούσε τα νέα κυλινδροπίστονα 310 της Fantic κατάφερε να κυριαρχήσει με το καλημέρα στα χρονομετρημένα, με χρόνο ταχύτερο κατά 3 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο.

Στο πρώτο σκέλος ο αναβάτης της Fantic έφυγε 5ος και σύντομα πέρασε 1ος. Μία πτώση τον έριξε και πάλι στην πέμπτη θέση αλλά ο Βαγγελάκος οδήγησε σε καταιγιστικό ρυθμό και σύντομα ήταν και πάλι στην κορυφή κερδίζοντας τον αγώνα με διαφορά 15 δευτερολέπτων από τον δεύτερο.

Στο δεύτερο σκέλος της Open ο Βαγγελάκος έκανε τα πράγματα ακόμη πιο εύκολα για τον ίδιο καθώς ξεκαθάρισε από νωρίς την υπόθεση νίκη. Ο αναβάτης της Fantic έφτασε τρίτος στην πρώτη στροφή με το XXF 310, αφήνοντας πίσω του τους υπόλοιπους 31 αναβάτες. O νέος κινητήρας του 310 απέδειξε την αξία του απέναντι στα 450 του ανταγωνισμού σε συνθήκες που “διψούν” για ιπποδύναμη. Από εκεί και πέρα ο Βαγγελάκος οδηγώντας με σταθερό ρυθμό κατάφερε να πάρει και τη δεύτερη νίκη της ημέρας έχοντας διαφορά 18 δευτερόλεπτα από τον επόμενο.

Fantic – Κυρίαρχος ο Κουζής στην ΜΧ1 και ο Βαγγελάκος στην MX Open στον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross

Ταχύτατος αλλά άτυχος ο Καραγιάννης στην ΜΧ2

Για τον Ηλία Καραγιάννη (74) ήταν ένας δύσκολος αγώνας από πολλές απόψεις. Στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους έστριψε τέταρτος αλλά μια άτυχη στιγμή στον πρώτο γύρο (πτώση) τον άφησε στην τελευταία θέση με 5 λεπτά καθυστέρηση. Στη συνέχεια η προσπάθεια του μέχρι το τέλος του σκέλους τον έφερε στην 20η θέση ανάμεσα σε 31 αθλητές. Στο δεύτερο σκέλος ήταν και πάλι άτυχος, αυτή τη φορά παθαίνοντας λάστιχο μόλις στον δεύτερο γύρο με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Με τον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross να έχει μπει στα βιβλία της ιστορίας, η αγωνιστική ομάδα της Fantic επικεντρώνεται στην προετοιμασία της για τον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στις 20 και 21 Απριλίου στα Τρίκαλα.

Πάντα στο πλευρό της αγωνιστικής ομάδας στέκονται η Motomarket με τα εκπληκτικά προϊόντα της Motorex και η Drakos Engineering με τον κορυφαίο εξοπλισμό αναβάτη της FXR Racing.

Fantic – Κυρίαρχος ο Κουζής στην ΜΧ1 και ο Βαγγελάκος στην MX Open στον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross
Ετικέτες

MXGP, Ιταλία: Μεγάλος νικητής ο Herlings – Πλησίασε τον Lucas Coenen

Στην MX2 ξεχώρισαν ο Sacha Coenen και οι αναβάτες της Triumph
MXGP
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/6/2026

Στην Ιταλία συνεχίστηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross με υψηλές θερμοκρασίες και απίστευτη ατμόσφαιρα στο Crossdromo Miravalle. Στη μεγάλη κατηγορία κυριάρχησε ο Jeffrey Herlings, ενώ στην MX2 ο Sacha Coenen διεύρυνε τη διαφορά του.

MXGP

Ο Jeffrey Herlings ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για λογαριασμό της Honda HRC Petronas, κατακτώντας την εικοστή του νίκη σε Grand Prix σε ιταλικό έδαφος και την 116η συνολικά, με μία νίκη και μία δεύτερη θέση που του επέτρεψαν να ανακτήσει μερικούς βαθμούς από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, τον Lucas Coenen, ο οποίος κατέκτησε δύο τρίτες θέσεις και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη με τη Red Bull KTM Factory Racing. Ήταν ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο και για τη Monster Energy Yamaha Factory MXGP, καθώς ο Maxime Renaux κατέκτησε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη, σημειώνοντας το δεύτερο βάθρο της σεζόν, ενώ ο Tim Gajser εγκατέλειψε με βλάβη στον πρώτο αγώνα, κέρδισε όμως τον δεύτερο!

HERLINGS_

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και την βαθμολογία των δέκα πρώτων αναβατών:

Θέση

Αναβάτης

Εταιρεία

Βαθμοί

1

Lucas Coenen

KTM

449

2

Jeffrey Herlings

Honda

393

3

Romain Febvre

Kawasaki

347

4

Tim Gajser

Yamaha

329

5

Maxime Renaux

Yamaha

305

6

Andrea Adamo

KTM

281

7

Kay de Wolf

Husqvarna

273

8

Ruben Fernandez

Honda

264

9

Tom Vialle

Honda

249

10

Pauls Jonass

Kawasaki

200

 

MX2

Στην κατηγορία MX2, η εξαιρετική απόδοση που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια του GP εξασφάλισε τη συνολική νίκη στον Sacha Coenen (Red Bull KTM Factory Racing), ο οποίος ήταν ο πιο σταθερός αναβάτης και κατάφερε δύο δεύτερες θέσεις. Τις επιμέρους νίκες πήραν οι αναβάτες της Triumph Racing Factory Team, με τον Guillem Farres να κερδίζει τον πρώτο αγώνα και τον ο Camden McLellan τον δεύτερο. Έτσι στην γενική κατάταξη πίσω από τον πρωτοπόρο Coenen φιγουράρουν πλέον οι αναβάτες της Triumph.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τη βαθμολογία των δέκα πρώτων στην ΜΧ2:

Θέση

Αναβάτης

Εταιρεία

Βαθμοί

1

Sacha Coenen

KTM

431

2

Guillem Farres

Triumph

390

3

Camden McLellan

Triumph

373

4

Simon Längenfelder

KTM

372

5

Liam Everts

Husqvarna

354

6

Mathis Valin

Kawasaki

352

7

Janis Martins Reisulis

Yamaha

310

8

Karlis Alberts Reisulis

Yamaha

244

9

Valerio Lata

Honda

241

10

Kay Karssemakers

Kawasaki

181