Το αφεντικό της Gresini ξεκαθαρίζει πως η ομάδα θα επωφεληθεί από τους χορηγούς του Marquez

Μπορεί να μην αμείβεται με τον ίδιο παχυλό μισθό ο Marquez το 2024, ωστόσο οι προσωπικοί χορηγοί του τον ακολουθούν σε κάθε του αγωνιστικό βήμα
motomag Το αφεντικό της Gresini ξεκαθαρίζει πως η ομάδα θα επωφεληθεί από τους χορηγούς του Marquez
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

18/1/2024

Έχουμε αναφέρει πως ο Marc Marquez στην ομάδα της Gresini Racing Team δεν θα αγωνίζεται αμισθί και πως ο Ισπανός απαρνήθηκε τον ετήσιο παχυλό μισθό των 15 εκατομμυρίων του HRC ώστε να βρεθεί ξανά στον δρόμο των αγωνιστικών επιτυχιών καβάλα στην Ducati GP23 το 2024. Ταυτόχρονα όμως η μεταγραφή του Marquez στην ιταλική ομάδα φέρνει για αυτήν πολλά οφέλη κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, ανεξάρτητα από το αγωνιστικό που μένει να το δούμε εντός πίστας όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Το γεγονός πως ο πολυπρωταθλητής του MotoGP δεν θα λαμβάνει πλέον αντίστοιχα υψηλό μισθό με όσα έπαιρνε στην Repsol-HRC –αυτή η είδηση κυκλοφορεί στα paddock, αν και μόνο ο Marc Marquez γνωρίζει τα χρήματα τα οποία λαμβάνει από την Gresini– δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τον Ισπανό καθώς οι προσωπικοί χορηγοί του έχουν εξασφαλίσει πως δεν πρόκειται να μείνει οικονομικά παραπονεμένος. Εκτός όμως από τον ίδιο τον Marquez τη φετινή χρονιά θα επωφεληθεί από τους προσωπικούς χορηγούς του Ισπανού και η ομάδα του Gresini Racing Team.

Το αφεντικό της Gresini ξεκαθαρίζει πως η ομάδα θα επωφεληθεί από τους χορηγούς του Marquez

Το αφεντικό της ομάδας Nadia Padovani ξεκαθάρισε τα όσα ακούγεται για το εν λόγω ζήτημα καθώς και για την είδηση που ακούγεται πως από το 2025 η Repsol θα ακολουθήσει τον Marquez: “O Marc έχει μόνο προσωπικούς χορηγούς, για την Repsol δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλη ικανοποίηση από τους ήδη υπάρχοντες συνεργάτες μας αλλά και από νέους οι οποίοι θέλουν να έρθουν στην ομάδα μας.”

Επιπρόσθετα είχατε διαβάσει στο MOTO πως η Red Bull η οποία είναι προσωπικός χορηγός του Marc Marquez τερμάτισε την συνεργασία της με την Repsol Honda, ενώ αναμένουμε να δούμε στις 20 Ιανουαρίου στην παρουσίαση της Gresini Racing Team, τα λογότυπα της εταιρείας ενεργειακών ποτών να βρίσκονται πάνω στις GP23. Εκτός όμως από την Red Bull στις μοτοσυκλέτες της Gresini θα δούμε το 2024 και την ισπανική εταιρεία μπύρας Estrela Galicia η οποία είναι χορηγός και των δύο αδελφών Marquez. Με λίγα λόγια η Gresini χάρη στον Marquez θα αυξήσει τον οικονομικό μποναμά της ενώ αν ο Ισπανός ξεκινήσει να κερδίζει ξανά αγώνες τότε τα πράγματα θα πάνε ακόμη καλύτερα στον εμπορικό και οικονομικό στίβο ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο για την ομάδα της Nadia Padovani.

MotoGP - Μικροπτώση για τον Marc Marquez σε προπόνηση MX / Flat Track λίγο πριν τον αγώνα της Καταλονίας

Δεν αναμένεται να επηρεάσει την απόδοση του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο GP της πατρίδας του
motomag MotoGP – Μικροπτώση για τον Marc Marquez σε προπόνηση motocross λίγο πριν τον αγώνα της Καταλονίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Είναι σύνηθες να βλέπουμε τους αναβάτες του MotoGP να προπονούνται με motocross μοτοσυκλέτες, τόσο σε flat-track πίστες ακονίζοντας τις αντιδράσεις τους στην πλαγιολίσθηση, όσο και στο MX, για βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. 

Ένας από τους αναβάτες που αρέσκεται να προπονείται με αυτό τον τρόπο είναι και ο Marc Marquez ο οποίος συχνά πυκνά ενημερώνει το κοινό του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα που διατηρεί για αυτές τις προπονήσεις. Η τελευταία του κοινοποίηση ωστόσο ήταν λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες καθώς ο αναβάτης της Gresini Racing Team, έκανε γνωστό πως κατά τη διάρκεια προπόνησης στην πίστα Circuit Alcarras, κοντά στη γενέτειρά του, τη Cervera είχε μία πτώση η οποία ευτυχώς του έδωσε ως παράσημο μόνο μερικές γρατζουνιές στο αριστερό του χέρι.

Ο Marquez πόσταρε αυτή τη φωτογραφία με χιουμοριστική διάθεση καθώς δεν έπαθε τίποτα σημαντικό ενώ στις υπόλοιπες φωτογραφίες είδαμε τον ίδιο να μας ενημερώνει για το πως κύλησε η εβδομάδα του λίγο πριν βρεθεί στο Grand Prix της Καταλονίας. Μαζί με τον Marc Marquez, προπονήθηκε ο αδερφός του Alex Marquez αλλά και ο Diogo Moreira αναβάτης ο οποίος αγωνίζεται στη Moto2.

Άνευ σημασίας λοιπόν η πτώση του Marc Marquez στην προπόνηση, με τον Ισπανό να δείχνει ολοένα και περισσότερο πως από την ημέρα που βρίσκεται στην ομάδα της Gresini Racing Team και την Ducati απολαμβάνει την ζωή τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Ετικέτες