Σέρρες BMU και ΠΠΤ 3ος αγώνας: Απίθανη νίκη Παπαγεωργίου, Παντελεάκη, Κλαδογένη σε γενική και Καρακώστα σε ΠΠΤ!

Εξαιρετική αγωνιστική ημέρα στο BMU!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

22/10/2022

Έντονες στιγμές με απίστευτο θέαμα στις πρώτες θέσεις των Superbike και -κυρίως- στα Supersport που ο Παπαγεωργίου πήρε μία μεγάλη νίκη μετά από έντονη μάχη!

Ο καιρός ήταν εξαιρετικός στις Σέρρες και δημιούργησε τις συνθήκες για έναν όμορφο αγώνα, πάντα με δεδομένο πως BMU και ΠΠΤ τρέχουν μαζί διαφορετικά οι λίγες συμμετοχές στην Superbike κατηγορία θα ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Για τον Καρακώστα οι στιγμές ήταν έντονες καθώς μπλέχτηκε σε διαμάχη των πρώτων του BMU, ενώ ο Μπεγνής έκανε έναν μοναχικό αγώνα χωρίς να απειλεί ή να απειλείται. Ο Τριντής δεν μπορούσε να αποδώσει όπως θα μπορούσε καθώς δεν έτρεχε με τα ελαστικά για τα οποία είχε σετάρει την μοτοσυκλέτα του, με την πίστα να είναι γεμάτη καθώς υπήρχαν 18 συμμετοχές.

Ο Καρακώστας ξεκίνησε δεύτερος στην αρχή κυνηγώντας τον Choy που για τους αναγνώστες που δεν έχουν παρακολουθήσει, είναι εδώ και πολλά χρόνια ο ταχύτερος αναβάτης και με ευκολία στο 1:18. Αυτό τον χρόνο τον πλησίασε και ο Καρακώστας που είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για το γεγονός πως τρέχει με μοτοσυκλέτα που δεν έχει ακόμη προλάβει να προετοιμάσει στον βαθμό που θα ήθελε καθώς ο ίδιος και ο πατέρας του ανοίγουν τον δρόμο ουσιαστικά, ψάχνοντας και αναζητώντας τις καλύτερες λύσεις.

 

Αυτό ήταν η πρώτη ομάδα ζητημάτων από την πλευρά του Καρακώστα, η δεύτερη είχε να κάνει με το γεγονός πως ο Choy και ο Napoli, που βγήκε δεύτερος, συνεργάζονταν για να κρατήσουν πίσω τον Georgiev που αυτή την στιγμή ηγείται στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Καλή ή ηθική κίνηση ή σωστή στρατηγική είναι μεγάλες κουβέντες αλλά σε κάθε περίπτωση αφορούν το BMU, πέρα από το γεγονός πως μέσα σε αυτή την διαμάχη βρέθηκε και ο Καρακώστας που για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχε τον ρυθμό να ακολουθήσει. Δεν υπήρχε φυσικά κανένας λόγος να το κάνει, αλλά είναι βέβαιο πως πήρε αρκετή εμπειρία και μελέτησε τους ταχύτερους των Βαλκανίων.

 

Πιο πίσω σε απόσταση ο Μπεγνής που κανείς δεν τον απείλησε ούτε και εκείνος πλησίασε τον Καρακώστα με τον αγώνα από πλευράς ΠΠΤ να ολοκληρώνεται χωρίς ενδιάμεσες μάχες.

 

 

Αντίστροφα ήταν τα πράγματα στην SSP κατηγορία καθώς εκεί ο Παπαγεωργίου ακολουθεί το πρωτάθλημα και σήμερα αμύνθηκε της έδρας του με τον καλύτερο τρόπο. Δεν ξεκίνησε όμως ευνοϊκά η κατηγορία καθώς στα πρώτα μέτρα έσπασε ο κινητήρας αναβάτη του BMU γεμίζοντας την πίστα με λάδια.

Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιο άλλο πρόβλημα με τις κόκκινες σημαίες να βγαίνουν αμέσως και πέρα από την καθυστέρηση για να καθαριστεί σωστά η ευθεία, δεν δημιουργήθηκε άλλο πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε το θέαμα με τον Παπαγεωργίου να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο!

Έπαιξαν σκληρά με τον Pascota και από κοντά και ο Furkan όπως και ο Braescu.

Η μάχη όμως ήταν μεταξύ των δύο πρώτων που άλλαζαν θέσεις με τον Παπαγεωργίου να αμύνεται τα πάτρια εδάφη με τον καλύτερο τρόπο και να παίρνει μία φοβερή νίκη, την οποία έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει!

 

 

Τις ελληνικές συμμετοχές συμπλήρωσαν οι Κοντογιάννης, Δέσκας και Τζορτζόπουλος με πολύ καλό ρυθμό όλοι τους.

 

Στην OPEN αγωνίστηκαν και άλλοι αναβάτες που δεν είχαν συμπληρώσει το όριο χρόνου για την κατηγορία F1000 όπως επίσης και οι αξιότιμοι κύριοι της SENIOR, ο Χάλαρης και ο Κυριος Μ., με τον Κλαδογένη να παίρνει την νίκη σε γενική και σε OPEN.

Ο Παντελεάκης είναι μία κατηγορία από μόνος του και στα πλαίσια της SSP300 γυρνούσε με τεράστια διαφορά πρώτος, αν και φυσικά να πανηγυρίζει πρέπει ο Απόστολος Καμζελής που στην έκτη θέση γενικής ηγείται του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στην F1000 που είχε πολλές συμμετοχές και αρκετές πτώσεις, όπως αποτυπώθηκαν και από το φακό του ΜΟΤΟ, ο Μαρινάκης έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα με 5ος γενικής και πρώτος από τους Έλληνες με τον Παρασκευά να ακολουθεί και πιο πίσω τον Κατραντζάκη με τον Νικολόπουλο να φαίνεται επίσης ως εγκατάλειψη, πράγμα που δεν ισχύει στην πράξη καθώς μπήκε για λίγους μόνο γύρους χρησιμοποιώντας τον αγώνα αυτό ως ακόμη μία δοκιμή και έπειτα βγήκε για να επανέλθει αύριο δριμύτερος, έχοντας ενημερώσει και την διοργάνωση του BMU για τον σκοπό του αυτό, κι έτσι ξεκίνησε από το τέλος και όχι στην προκαθορισμένη του θέση που ήταν αρκετά πιο μπροστά.

Στην F600 μοναδική ελληνική συμμετοχή ήταν του Στάγκου στην 15η θέση γενικής, ολοκληρώνοντας έτσι μία όμορφη αγωνιστικά ημέρα, με αποκορύφωμα το θέαμα της SSP και τις μάχες των πρώτων θέσεων για το βάθρο στα Superbike.

Ακολουθούν αναλυτικά αποτελέσματα και οι πρώτες φωτογραφίες από σήμερα:


 

 

 

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών - Ξεκίνησαν έργα αναβάθμισης

Τηλεχειριζόμενη προστατευτική μπάρα στην είσοδο των paddock, αποκατάσταση οδοστρώματος pit-lane, κ.α.
Αναβάθμιση Αυτοκινητοδρομίου Σερρών
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

"Το Αυτοκινητοδρόμιο εισέρχεται, κυριολεκτικά σε μία νέα εποχή. Θέλουμε να θέσουμε ξανά τον πήχη ψηλά", δήλωσε ο Πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, Κωνσταντίνος Μπέγος, δίνοντας το στίγμα της νέας διοίκησης για την καινούρια προσπάθεια αναβάθμισής της πίστας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλειος Κοτέογλου επισήμανε, ότι "το Αυτοκινητοδρόμιο απαλλάσσεται πλέον από προβλήματα του παρελθόντος που επηρέασαν την εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και την ασφάλεια των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που προσέρχονται για προπονήσεις. Τα κακώς κείμενα διορθώνονται και με τις αναγκαίες παρεμβάσεις η πίστα μας θα είναι ασφαλής για όλους, ιδίως για τους μοτοσυκλετιστές, για τους οποίους σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε κι επικίνδυνη” διευκρίνισε. Ειδικότερα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σημείωσαν ότι με μια σειρά κινήσεων το νέο διοικητικό συμβούλιο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Αυτοκινητοδρομίου, αλλά παράλληλα και στην καθιέρωση της νέας, σύγχρονης ταυτότητάς του.

“Εκφράζοντας τη βούληση της Δημάρχου για περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του» συνέχισε ο κ. Μπέγος «το Αυτοκινητοδρόμιο, για τη νέα δημοτική αρχή, δεν αποτελεί αγγαρεία ή απλώς ένα βαρίδιο. Είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο για την επίτευξη της πολυπόθητης εξωστρέφειας του Δήμου Σερρών”.

Χαρακτηριστικές οι επισημάνσεις του προέδρου, ο οποίος τόνισε: “Για να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες και στον διεθνή ανταγωνισμό πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Δυστυχώς διαπιστώσαμε μία εγκατάλειψη σε πλήρη αναντιστοιχία με το όραμα των δημιουργών του Αυτοκινητοδρομίου και των προσδοκιών του σερραϊκού λαού. Ωστόσο, η νέα αυτή εικόνα και φιλοσοφία είναι εμφανής στους επισκέπτες του Αυτοκινητοδρομίου, καθώς οι αντιδράσεις τους, όπως των αθλητών και των διοργανωτών είναι θετικές και ενθαρρυντικές”.

Κλείνοντας τις δηλώσεις τους στα σερραϊκά μέσα ενημέρωσης, τόσο, ο πρόεδρος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος ξεκαθάρισαν ότι "στην απ΄ εδώ και στο εξής πορεία του Αυτοκινητοδρομίου απαιτούνται σοβαρότητα, διαφάνεια κι επαγγελματισμός, ενώ δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά φαινόμενα, μέθοδοι και πρακτικές του παρελθόντος που αποτέλεσαν τροχοπέδη στη λειτουργία του και αιτία δυσφήμισής του."

Ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία και τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού οι κ.κ. Μπέγος και Κοτέογλου επισήμαναν τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί βεβαιώνοντας ότι “από τη πρώτη στιγμή η προσπάθειά μας εστίασε στο νοικοκύρεμα του Αυτοκινητοδρομίου και στη διασφάλιση όλων εκείνων των προϋποθέσεων για τη μελλοντική αναπτυξιακή του πορεία”.

Ενδεικτικές και οι εργασίες που έγιναν μέχρι τώρα:

- Αποκατάσταση περίφραξης στην περίμετρο του Αυτοκινητοδρομίου-Αναβάθμιση της υποδομής με κοπή κι απομάκρυνση δέντρων, της άναρχης βλάστησης, παλαιών ελαστικών, κ.α.

- Αναβάθμιση ασφάλειας του Αυτοκινητοδρομίου με την ελεγχόμενη πλέον είσοδο-έξοδο από και προς τους χώρους του. Εγκατάσταση και λειτουργία τηλεχειριζόμενης προστατευτικής μπάρας στην είσοδο των paddocks.

- Τακτοποίηση-χαρτογράφηση-λειτουργική αναβάθμιση του δικτύου καλωδιώσεων της υποδομής RAC που στηρίζει διαδυκτιακά το Αυτοκινητοδρόμιο.

- Παράλληλη αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών στoν χώρο υποδοχής (reception) του Αυτοκινητοδρομίου.

- Αποκαθήλωση του οδοστρώματος της pit lane κι αποκατάστασή του σε όλο το μήκος της, από την αρχή της (στο ύψος της start lane) μέχρι και την συμβολή της με την κεντρική πίστα (στο ύψος της στροφής 16).

- Οι παρόμοιες εργασίες εκτελέστηκαν από τα συνεργεία της αυτής εταιρείας-την ίδια ημέρα-και στην υπόγεια κεντρική είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου και στην οδό που οδηγεί ως τις κεντρικές κτιριακές εγκαταστάσεις του, με στόχο την αναβάθμιση-διασφάλιση της εύρυθμης προσβασιμότητας στους χώρους του.

- Προμήθεια τηλεοράσεων-τηλεοπτικών οθονών που θα εγκατασταθούν σε όλα τα boxes του Αυτοκινητοδρομίου, με σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους εκάστοτε ενοικιαστές τους.

- Συντήρηση-αισθητική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων του κεντρικού κτηρίου του Αυτοκινητοδρομίου με τον ελαιοχρωματισμό του διαδρόμων κι αιθουσών του.

- Προστατευτικά κολωνάκια σήμανσης προς βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας της πίστας.

- Νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων χώρων ή εγκαταστάσεων του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δημιουργία νέας διόδου πεζών από την πάρκινγκ έως τους χώρους του Αυτοκινητοδρομίου και το κεντρικό κτίριο, για την εύκολη κι ασφαλή μετακίνησή τους.

- Συντήρηση-καθαρισμός του δικτύου κλιματιστικών μηχανημάτων και του σχετικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δενδροφύτευση κατά μήκος της οδού που οδηγεί στην υπόγεια διάβαση, είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου. Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση.

- Εμπλουτισμός κι αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου με την προμήθεια αναγκαίων μηχανημάτων (γεωργικού ελκυστήρα-τρακτέρ πολλαπλών χρήσεων για τη συντήρηση των γηπέδων και των εξωτερικών χώρων κ.α.)