FIM EnduroGP & Hard Enduro 2023 - Τα αγωνιστικά ημερολόγια

Οκτώ και δέκα γύροι αντίστοιχα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/9/2022

Λίγo πριν τον τελικό αγώνα του EnduroGP 2022 στις 15-16/10 στη Γερμανία, η FIM ανακοίνωσε τα προσωρινά αγωνιστικά ημερολόγια τόσο για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα EnduroGP και Hard Enduro 2023.

Όσον αφορά στο EnduroGP, το 2023 θα έχουμε οκτώ γύρους στο Πρωτάθλημα, συνεχόμενους αγώνες σε διαδοχικά σαββατοκύριακα και επιστροφή της διοργάνωσης στη Φινλανδία.

Κάθε γύρος θα είναι διήμερος, ενώ η διοργάνωση θα ξεκινήσει στην Ιταλία στα τέλη του Μαρτίου / αρχές Απριλίου, και θα καταλήξει στην Πορτογαλία στις 6-8 Οκτωβρίου.

Η FIM δεν έχει ακόμα ανακοινώσει πού θα διεξαχθεί ο πέμπτος γύρος, ενώ η κατηγορία γυναικών θα έχει τέσσερις γύρους.

ΓΥΡΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΧΩΡΑ
1
31 Μαρτίου -2 Απριλίου
San Remo
Ιταλία
2
5-7 Μαίου
Lalin
Ισπανία
3
1-3 Ιουνίου
Skövde
Σουηδία
4
9-11 Ιουνίου
Heinola
Φινλανδία
5
30 Ιουνίου -2 Ιουλίου
TBA
TBA
6
7-9 Ιουλίου
Gelnica
Σλοβακία
7
29 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου
Valpaços
Πορτογαλία
8
6-8 Οκτωβρίου
St Andre
Πορτογαλία

Περνάμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro (πρώην WESS) του 2023, με τη FIM να ανακοινώνει 10 γύρους, με έναρξη στο Ισραήλ τον Απρίλιο, και κατάληξη στη Γερμανία στις αρχές Νοεμβρίου. Η σεζόν έχει παγκόσμιο χρώμα όσον αφορά στις διαδρομές όπου διεξάγεται το Πρωτάθλημα, με τους αναβάτες να αγωνίζονται στην Ευρώπη, στις Η.Π.Α. και στον Καναδά, στην Αφρική και στο Ισραήλ.

Στο Πρωτάθλημα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται εμβληματικοί αγώνες όπως το Erzbergrodeo, το Roof of Africa, και το Red Bull Romaniacs.

ΓΥΡΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
EVENT
ΧΩΡΑ
1
14-15 Απριλίου
Minus 400
Ισραήλ
2
17-20 Μαίου
Xross
Σερβία
3
8-11 Ιουνίου
Red Bull Erzbergrodeo
Αυστρία
4
7-9 Ιουλίου
Red Bull Abestone
Ιταλία
5
25-29 Ιουλίου
Red Bull Romaniacs
Ρουμανία
6
12-13 Αυγούστου
Red Bull TKO
Η.Π.Α.
7
26-27 Αυγούστου
Red Bull Outliers
Καναδάς
8
TBA
Hixpania Hard Enduro
Ισπανίας
9
TBA
Roof of Africa
Λεσόθο
10
3-4 Νοεμβρίου
Getzen Rodeo
Γερμανία

FIM Hard Enduro 2024 - O Manuel Lettenbichler κερδίζει με ΚΤΜ το Valleys Hard Enduro

Από την πρώτη ημέρα μέχρι και την τελευταία του αγώνα ο Lettenbichler δεν υποχώρησε από την πρώτη θέση της κατάταξης
motomag FIM Hard Enduro Championship 2024 – O Manuel Lettenbichler κερδίζει με ΚΤΜ το Valleys Hard Enduro
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/5/2024

Το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro της FIM το οποίο περιλαμβάνει επτά γύρους, έκανε έναρξη με αγώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι οργανωτές είχαν σχεδιάσει ένα διαφορετικό αγώνα ο οποίος περιλάμβανε τρεις ημέρες αγωνιστικής δράσης. Την πρώτη ημέρα -Παρασκευή- οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν με μία σύντομη διαδρομή στην Walters Arena -στη συγκεκριμένη διαδρομή έχουν αγωνιστεί και οι οδηγοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ- με τον Lettenbichler της KTM (Πρωταθλητή 2022-2023) να είναι ταχύτερος από τους Jonny Walker (Beta) και Alfredo Gomez (Rieju).

Στον Πρόλογο του Σαββάτου οι αναβάτες είχαν να αντιμετωπίσουν μία διαδρομή 10 χιλιομέτρων, τα αποτελέσματα της οποίας θα καθόριζαν τη σειρά εκκίνησης για τον κύριο αγώνα της Κυριακής. Ο Lettenbichler ερχόμενος με φόρα από την επίδοση της Παρασκευής έκανε τη διαδρομή να δείχνει παιχνίδι καθώς ήταν ο ταχύτερος όλων, κάτι που του έδωσε την pole position.

FIM Hard Enduro Championship 2024 – O Manuel Lettenbichler κερδίζει με ΚΤΜ το Valleys Hard Enduro

Η τρίτη ημέρα του αγώνα ήταν διαφορετική όσον αφορά τον καιρό. Οι θερμοκρασίες ανέβηκαν, με τους συμμετέχοντες να έχουν να αντιμετωπίσουν και τη ζέστη η οποία ήταν ένας ακόμα επιβαρυντικός παράγοντας για τους αγωνιζόμενους. Η διαδρομή της Κυριακής περιλάμβανε τρεις γύρους των 16 χιλιομέτρων μέσα από κροκάλες, δέντρα και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Ταχύτερος για ακόμη μία ημέρα ήταν ο Lettenbichler με το KTM 300 EXC. O αναβάτης της ΚΤΜ πίεσε από τον πρώτο γύρο ώστε να δημιουργήσει μία διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους αναβάτες που βρισκόταν στο κατόπι του.

Μπαίνοντας στον δεύτερο γύρο ο Lettenbichler μείωσε τον ρυθμό του με αποτέλεσμα ο Teodor Kabakchiev (Sherco), ο οποίος έκανε την αντεπίθεση του να μειώσει τη διαφορά από τον Lettenbichler. Ο αναβάτης της ΚΤΜ στον τελευταίο γύρο του αγώνα θέλοντας να εξασφαλίσει την πρώτη θέση και τη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ανέβασε τον ρυθμό του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρει την καρό σημαία πρώτος έχοντας διαφορά από τον Kabakchiev τρία λεπτά. Το βάθρο στο Valleys Hard Enduro συμπλήρωσε ο Mario Roman (Sherco).

FIM Hard Enduro Championship 2024 – O Manuel Lettenbichler κερδίζει με ΚΤΜ το Valleys Hard Enduro

O Manuel Lettenbichler ανέφερε μετά τη νίκη του: "Δεν ήταν εύκολος αγώνας! Ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος, ειδικά στον πρώτο γύρο, αλλά ήξερα ότι έπρεπε να μείνω μπροστά για να ελέγξω τον αγώνα. Κατάφερα να δημιουργήσω μια μικρή διαφορά και έτσι από εκεί και πέρα μπόρεσα να χαλαρώσω λίγο και να διατηρήσω έναν καλό, σταθερό ρυθμό. Στον τελευταίο γύρο, ο Teo Kabakchiev (Beta) πίεζε και έτσι έπρεπε να αυξήσω λίγο τον ρυθμό μου. Στο τέλος τα έδωσα όλα για να σιγουρευτώ ότι θα κερδίσω”.

FIM Hard Enduro Championship 2024 – O Manuel Lettenbichler κερδίζει με ΚΤΜ το Valleys Hard Enduro
Ετικέτες