Π.Π. Enduro – Βέροια 2019: Μια ανάσα από την αυλαία

Ένας εξαιρετικός αγώνας
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

14/10/2019

Στα υπέροχα χώματα της Βέροιας, διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο έκτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro, που αποτέλεσε παράλληλα και τον δεύτερο αγώνα του Πρωταθλήματος Β. Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, η διαδρομή για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν 180 χιλιόμετρα, ενώ η παραλλαγή για το Βορείου Ελλάδος, ήταν 140 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος, παρά την βροχή που είχε πέσει πριν από δύο μέρες, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στην διαδρομή, ενώ και οι δύο μικρές ειδικές (μία τύπου ΜΧ και μία πιο εντουράδικη) συγκέντρωσαν πλήθος θεατών, καθώς ήταν εύκολα προσβάσιμες από την άσφαλτο.

Οι συμμετοχές συνολικά έφτασαν τις 70, ένας όχι και τόσο μεγάλος αριθμός, αλλά παρ' όλα αυτά ο συναγωνισμός ήταν έντονος και το θέαμα χορταστικό. Ο μεγάλος νικητής στην Γενική, άλλα και στην Ε2 ήταν ο Αλέξης Ζώρας. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι αρχικά την πρωτοπορία την είχε ο Κακολύρης, αλλά κατά την διάρκεια του αγώνα ο Ζώρας ανέβασε την απόδοσή του και πήρε τη νίκη αυξάνοντας και την βαθμολογική του διαφορά.

Δυνατές μάχες είχαμε και στην Ε3, όπου η νίκη κρίθηκε στην τελευταία ειδική, με τον Σιαφαρίκα να κερδίζει πάνω στο νήμα. Στην Ε1 νικητής ήταν ο Δημήτρης Βαρσάμης, ενώ στις κατηγορίες ΕS και EN επικράτησαν οι Μαραγκός και Γκαγκανάτσιος αντίστοιχα.

Παρακάτω ακολουθούν τα πλήρη αποτελέσματα του αγώνα, ενώ στο Gallery μπορείτε να δείτε πλήρες φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα της Βέροιας.

Manuel Lettenbichler - Τραυματίστηκε στο γόνατο, πάει για εγχείρηση

Ακόμα κι έτσι ο Γερμανός παραμένει το φαβορί για τον τίτλο του Hard Enduro 2024
Manuel Lettenbichler
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/6/2024

Ο δις Πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro της FIM, Manuel Lettenbichler τραυματίστηκε άσχημα στο γόνατο κατά τη διάρκεια προπόνησης στην Τοσκάνη της Ιταλίας, και θα εγχειριστεί στις 18 Ιουνίου.

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing δεν θα μπορέσει έτσι να συμμετάσχει στο επερχόμενο Xross Hard Enduro Rally -τον 3ο γύρο της χρονιάς.

Ο Lettenbichler έχει πάρει τις νίκες και στους δυο πρώτους αγώνες του 2024 (Valley’s Hard Enduro & Red Bull ErzbergRodeo), και προηγείται στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος με 45 βαθμούς έναντι 32 του Mario Roman της Sherco και 29 του Wade Young της GASGAS.

Η KTM αναφέρει πως καθώς ο Lettenbichler προπονούνταν στην Ιταλία με το 300 EXC του, αναγκάστηκε κάποια στιγμή να βάλει απότομα το πόδι του στο έδαφος για να σώσει μια πτώση, με αποτέλεσμα να στρίψει το αριστερό του γόνατο, σκίζοντας τον μηνίσκο του!

Lettenbichler

Τώρα ο Mani θα μπει κάτω από το νυστέρι του Δρ. Unsin στο νοσοκομείο της Prien am Chiemsee στη Γερμανία, χάνοντας τον 3ο γύρο της σεζόν. Παρόλα αυτά, ο Γερμανός δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της υγείας του, ελπίζοντας πως θα καταφέρει να επανέλθει στην δράση για τον 4ο γύρο του Hard Enduro 2024, το Red Bull Romaniacs στις 23-27 Ιουλίου.

Παρά τον τραυματισμό του, ο Lettenbichler παραμένει το μεγάλο φαβορί και για τον τίτλο του 24 στο Hard Enduro, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Γερμανός κέρδισε όλους τους αγώνες και στις 2 σεζόν (2022 και 2023) που πήρε το Πρωτάθλημα.

Ετικέτες