HONDA X-ADV 2017 – Ένα νέο είδος μοτοσυκλέτας

7/11/2016

Κάποιος στην Honda αναρωτήθηκε: Τι θα συνέβαινε αν διασταυρώναμε ένα on-off με ένα commuter; Το αποτέλεσμα είναι το Χ-ADV, που βασίζεται στο Integra, μια μοτοσυκλέτα 750 κυβικών που μοιάζει με scooter – αλλά δεν είναι ακριβώς τέτοιο. Μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα με το Integra, η μετάδοσή του είναι αποκλειστικά DCT, αλλά το πλαίσιό του είναι διαφορετικό.

Η Honda λέει πως θέλησε να του δώσει μια εμφάνιση "σκληροτράχηλου SUV με στυλ", αν και οι λέξεις "SUV" και "σκληροτράχηλο" δεν πάνε μαζί. Ας κρατήσουμε καλύτερα το σλόγκαν του: "Go have fun!", που του ταιριάζει καλύτερα. Και πραγματικά, κάτι τέτοιο που συνδυάζει την καθημερινή μετακίνηση με δυνατότητες κίνησης σε χωματόδρομους έχει ενδιαφέρον, και λόγω εμφάνισης που ξεχωρίζει απ’ ο,τιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στους δρόμους. Οι τροχοί του είναι 17 και 15 ιντσών, κι οι αναρτήσεις του έχουν διαδρομές 153 και 150mm, με cartridge πιρούνι 41mm μπροστά και μοχλικό Pro Link πίσω. Στάνταρ είναι η αλουμινένια ποδιά, οι χούφτες από το Africa και το κεντρικό στάντ. Κάτω από την σέλα έχει χώρο για ένα off road κράνος, ενώ η ζελατίνα του ρυθμίζεται σε 5 θέσεις.


Ενδιαφέρον είναι πως σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου στο R&D της Ηοnda στην Ρώμη, από... Ιάπωνες. Η εικόνα του fat bar τιμονιού με την μεγάλη οθόνη των οργάνων, ψηλά τοποθετημένη, θυμίζει μοτοσυκλέτα rally. Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει με ένα ρεζερβουάρ; Πάνω από 300 χιλιόμετρα, λέει η Honda, με μόνο 13,1 λίτρα. Καλό αυτό. Και το βάρος του; Τα 238 κιλά που ζυγίζει γεμάτο ακούγονται πολλά, μέχρι να δει κανείς πως τα μεγάλα σκούτερ της αγοράς είναι βαρύτερα, όπως και οι μεγάλες on-off…


H Ηonda το έχει ξανακάνει στο παρελθόν, να δοκιμάζει νέα είδη μοτοσυκλετών, δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήσεις που κανείς δεν είχε κάνει. Κάποιες φορές της βγήκαν τεράστιες επιτυχίες (και το παπί τέτοιο ήταν το 1958...) κάποια δεν τα ξαναείδαμε ποτέ. Αλλά το X-ADV συνδυάζει εμφάνιση που πουλάει, και δυνατότητες πολύ κοντά σ’ αυτές των περισσότερων αναβατών, κι επιπλέον, φαίνεται να έχει πλάκα! Η Honda έχει ρυθμίσει και το DCT να έχει πιο άμεση απόκριση από του Integra, οπότε και εκεί καλά το πάει! Πότε θα το οδηγήσουμε;

Βασίλης Καραχάλιος

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες