1η Πανελλήνια παρουσίαση SUZUKI V-Strom 650 & 1000

Κι άλλα νέα για την γκάμα της Suzuki!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/7/2017
 
Με μια άψογα οργανωμένη παρουσίαση, η SUZUKI Σφακιανάκης παρουσίασε στον τύπο τα νέα V-Strom 650 & 1000. Παρούσες ήταν και οι δύο εκδόσεις τους, με χυτές αλουμινένιες ζάντες ή με ακτίνες, στην έκδοση ΧΤ. Στόχος τους, να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία της οικογένειας: Mέχρι και το 2015, είχαν πουληθεί σε όλο τον κόσμο 237.200 V-Strom!
 
Για όσους δεν έχουν διαβάσει τα test του ΜΟΤΟ για το νέο V-Strom 650 (τεύχος 570) ή για το νέο V-Strom 1000 (τεύχος 571), αλλά ούτε και το συγκριτικό του MEGA TEST με τα V-Strom 1000XT και V-Strom 650XT στο τεύχος που κυκλοφορεί στα περίπτερα, ας θυμίσουμε τις βασικές τους αλλαγές:
 
V-Strom 650 & V-Strom 650XT
Χρόνια best seller στην Ελλάδα, οι δρόμοι είναι γεμάτοι από V-Strom 650. To μεσαίο V-Strom υπάρχει από το 2004 και η ανανέωση για το 2017 αποτελεί την τρίτη γενιά του. Νέα αισθητική με το κλασικό πια ρύγχος που πρωτοεμφάνισε η Suzuki στο DR Big και διπλό προβολέα, κινητήρας ανανεωμένος για τις προδιαγραφές Euro4 με πάνω από 60 νέα εξαρτήματα, νέο ABS και traction control, νέο σύστημα εκκίνησης (πατάς στιγμιαία μόνο το κουμπί της μίζας), νέο σύστημα υποβοήθησης ξεκινήματος ή κίνησης με χαμηλή ταχύτητα, πιο λεπτό εικοσάλιτρο ρεζερβουάρ, νέα όργανα με αναλογικό στροφόμετρο και πλήρεις ψηφιακές ενδείξεις.
To V-Strom 650 στοιχίζει 8.895 ευρώ, ενώ το V-Strom 650XT 9.295.
 
 

 
V-Strom 1000 & V-Strom 1000XT
To 1000 ήταν το πρώτο V-Strom που βγήκε σε παραγωγή, το 2002, κι ενώ η βασική του δομή δεν έχει αλλάξει (κινητήρας V2, αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών), η εξέλιξη του κινητήρα και των περιφερειακών από την Suzuki το έχει φέρει και πάλι στην επικαιρότητα. Ο κινητήρας του είναι απόλυτα σύγχρονος και ανταγωνιστικός, με έμφαση στην ποιοτική λειτουργία και την αξιοπιστία. Έχει κορυφαίο ABS, traction control με εξαιρετική λειτουργία, και αναρτήσεις επιπέδου… GSX-R. H ανανεωμένη του εμφάνιση είναι η στάνταρ πια της οικογένειας V-Strom, κι όπως και για το 650, υποστηρίζεται από μια πλήρη σειρά αξεσουάρ.
Το V-Strom 1000 στοιχίζει 13.295 ευρώ, ενώ το V-Strom 1000XT 13.795.
 
 
Τα V-Strom μπορείτε να τα αποκτήσετε και με το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα SUZUKI Credit, με 20% προκαταβολή και 60 δόσεις, που για τα 650 βγαίνουν κοντά στα 150 ευρώ τον μήνα, και για τα 1000 κοντά στα 220 ευρώ.
 
Στο χώρο της παρουσίασης βρισκόταν και το νέο V-Strom 250, που θα έρθει το φθινόπωρο στην Ελλάδα, με τιμή 5.300 ευρώ. Δυστυχώς ήταν εκθεσιακό μοντέλο και δεν γινόταν να το οδηγήσουμε…
 
 
Σύσσωμο το staff της SUZUKI στην Ελλάδα βρισκόταν στην παρουσίαση: Ο Βαγγέλης Καλογηράτος - Δ/ντης Κλάδου Μοτοσικλετών, ο Λεωνίδας Πολίτης - Προϊστάμενος Πωλήσεων & Ανάπτυξης Δικτύου Μοτοσικλετών, η Μαργαρίτα Μαρινάκη - Motorcycle Marketing  & Communication  Manager, ο Δημήτρης Μαρινάκης - Υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης & Εξυπηρέτησης Πελατών Μοτοσικλετών, ο Χάρης Σκυριανός - Motorcycle Zone Manager, Κωνσταντίνος Τσόντζος - Motorcycle Product Manager και η Αναστασία Σούλη - Suzuki Moto Parts & Accessories District Manager & Yoshimura Product Manager.
 
ο κ. Βαγγέλης Καλογηράτος - Δ/ντης Κλάδου Μοτοσυκλετών:
 
 
 
 
Το ενδιαφέρον ήταν πως δεν στάθηκαν μόνο στην παρουσίαση των νέων V-Strom, αλλά ανέλυσαν και την κατάσταση στην Ελληνική αγορά, ενώ έδωσαν και… ειδήσεις για τα μοντέλα που περιμένουμε από την Suzuki για το 2018, αλλά και μετά!
 
 
Η Suzuki στην Ελλάδα βρίσκεται από καιρό σε μια φάση αναδιοργάνωσης του δικτύου της, με 12 κάθετες μονάδες που παρέχουν πλήρη υποστήριξη για τις μοτοσυκλέτες της ήδη σε λειτουργία (πωλήσεις, service, ανταλλακτικά, αξεσουάρ), με τον σχεδιασμό να προβλέπει να αυξηθεί ο αριθμός τους σε είκοσι. Ας σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή, αν κάποιος αναβάτης με Suzuki δεν έχει κοντά του service, η εταιρία αναλαμβάνει να του μεταφέρει την μοτοσυκλέτα του στο πλησιέστερο, και να του την επιστρέψει μετά, με δικό της κόστος!
 
Οι καλές ειδήσεις της ημέρας συνεχίστηκαν με την υπόσχεση για ανανέωση της γκάμας της Suzuki
 
 
 
 
 
Ετικέτες

CFMOTO – Κερδίζει για πρώτη φορά βραβείο Red Dot Award με το 800NK

Σημαντική διάκριση για την CFMOTO η οποία κάνει ντεμπούτο στον δημοφιλή αυτό θεσμό
motomag CFMOTO – Κερδίζει για πρώτη φορά βραβείο Red Dot Award με το 800NK
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/4/2024

H CFMOTO για πρώτη φορά στην ιστορία της στα βραβεία σχεδιασμού Red Dot Design Awards, είδε μοτοσυκλέτα της και συγκεκριμένα το 800ΝΚ να αποσπά βραβείο σχεδιασμού στην κατηγορία Red Dot Award: Product Design 2024.

Πιο συγκεκριμένα το 800ΝΚ βραβεύτηκε για τον design του, ενώ για πρώτη φορά είδαμε μεγάλη κινεζική μοτοσυκλέτα να κερδίζει βραβείο στον δημοφιλή αυτό θεσμό. Αυτή η διάκριση αποτελεί διεθνή αναγνώριση για την ομάδα σχεδιασμού της CFMOTO και για το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης ενώ το ότι συνέπεσε με τα 35 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε η CFMOTO έφερε ακόμη περισσότερα χαμόγελα στην εταιρεία με έδρα την Hangzhou.

Το ΝΚ800 έχει σχεδιαστεί στην Ιταλία από το Modena 40 studio του Carles Solsona, ενώ στην καρδιά του βρίσκεται ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας του 790 Duke με τους 95 ίππους -και σε έκδοση Α2-, που κατασκευάζεται από τη CFMOTO στο εργοστάσιο του Hangzou.

O Carles Solsona, Διευθυντής σχεδιασμού της CFMOTO δήλωσε: "Η κατάκτηση του βραβείου Red Dot είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για όλη την ομάδα. Το 800NK είναι ένα από τα προϊόντα της CFMOTO που ενσαρκώνει καλύτερα τις βασικές αξίες της μάρκας μας: σχεδιασμός, τεχνολογία, απόδοση. Αυτό το επίτευγμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γιορτάσουμε την 35η επέτειο της εταιρείας μας, καθώς και να αναγνωρίσουμε τη δέσμευση και την ανάπτυξη της δικής μας σχεδιαστικής φιλοσοφίας που προορίζεται για μια παγκόσμια αγορά".

CFMOTO – Κερδίζει για πρώτη φορά βραβείο Red Dot Award με το 800NK
Ετικέτες