Ανάκληση BMW S 1000 R, S 1000 XR

Αναβάθμιση λογισμικού μπορεί να απενεργοποιήσει το Wheelie Control
Ανάκληση BMW S 1000 XR & S 1000 R
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

23/3/2023

Το σύστημα RAPEX της E.E. αναφέρει νέα ανάκληση για BMW S 1000 R, S 1000 XR με ημερομηνίες κατασκευής 3.04.2019 – 20.12.2022, καθώς μια αναβάθμιση λογισμικού μπορεί να απενεργοποιήσει το Wheelie Control, χωρίς όμως να ανάβει η ανάλογη προειδοποιητική λυχνία για την κατάσταση του συστήματος ελέγχου σούζας.

Η ανάκληση έχει κωδικό 0000348800, ενώ το πρόβλημα αφορά στο custom riding mode “Dynamic Pro”. Εκεί, μετά από αναβάθμιση λογισμικού σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, το wheelie control στο συγκεκριμένο riding mode απενεργοποιείται, χωρίς να πληροφορεί όμως η οθόνη τον αναβάτη για αυτό, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα.

 

Βαγιανέλης

Ετικέτες

Yamaha Racing Heritage Club 2024 - Οδηγώντας μαζί με Rossi, Agostini, C. Sarron, κ.α.!

Αν έχεις αγωνιστική μοτοσυκλέτα Yamaha κάποιας εποχής μπορεί να βρεθείς να οδηγείς δίπλα σε αγωνιζόμενους-θρύλους της Iwata
motomag Αν έχεις αγωνιστική μοτοσυκλέτα Yamaha κάποιας εποχής μπορεί να βρεθείς να οδηγείς δίπλα στον Valentino Rossi
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/5/2024

Το φετινό Yamaha Racing Heritage Club θα τιμήσει ιστορικές αγωνιστικές επετείους της ιαπωνικής εταιρείας με τους θρυλικούς αναβάτες Valentino Rossi, Giacomo Agostini, Christian Sarron να δίνουν το παρών στις εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πίστες της Ευρώπης.

Για πρώτη φορά το Yamaha Racing Heritage Club (YRHC), λανσαρίστηκε στην EICMA 2021 ώστε να διαφυλάξει την αγωνιστική κληρονομιά της εταιρείας των τριών διαπασών με τους ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους κάποια αγωνιστική μοτοσυκλέτα να μπορούν να εγγραφούν στο club. Στη συνέχεια μέσω αυτού οι ίδιοι μπορούν να συμμετάσχουν σε διάφορες διοργανώσεις που πραγματοποιούνται αρκετές φορές μέσα στο χρόνο, οδηγώντας δίπλα σε παγκόσμιους θρύλους των αγώνων.

Για το 2024 το Yamaha Racing Heritage Club θα τιμήσει ιστορικές αγωνιστικές επετείους της ιαπωνικής εταιρείας όπως την 60ή επέτειο του πρώτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Yamaha, όταν ο Phil Read κατέκτησε τον τίτλο στα 250 κυβικά το 1964 με τη θρυλική RD56, την 50η επέτειο της ένταξης του 15πλού Παγκόσμιου Πρωταθλητή Giacomo Agostini στον κατασκευαστή και της κατάκτησης του πρώτου του τίτλου με τη μάρκα, την 40η επέτειο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 250 κυβικών του Christian Sarron το 1984, την 25η επέτειο του ντεμπούτου της YZF-R7, την 25η επέτειο της πρώτης νίκης της YZF-R6 στο WorldSSP, και πολλές άλλες.

Αν έχεις αγωνιστική μοτοσυκλέτα Yamaha κάποιας εποχής μπορεί να βρεθείς να οδηγείς δίπλα στον Valentino Rossi

Το YRHC θα διοργανώσει εκδηλώσεις σε διαφορετικές ημερομηνίες με τους Agostini και Sarron να δίνουν το παρών στο Sunday Ride Classic στην πίστα Circuit Paul Ricard στις 18 και 19 Μαΐου, ενώ από τις 24 έως τις 26 Μαΐου στην εκδήλωση Coupes Moto Legende στην πίστα Circuit de Dijon-Prenois μαζί με τους Agostini και Sarron θα βρεθεί και ο δύο φορές πρωταθλητής Johnny Cecotto.

Επόμενη στάση του YRHC θα είναι το Yamaha Racing Experience το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Ιουλίου στην πίστα της Jerez. Σε αυτήν την εκδήλωση θα δούμε και τους αναβάτες της Yamaha οι οποίοι αγωνίζονται στα WSBK και WSSP, ενώ ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα είναι ποιος άλλος ο θρύλος του MotoGP και ambassador της Yamaha Valentino Rossi. Τελευταίος σταθμός του Yamaha Racing Heritage Club θα είναι το Veterans Motocross des Nations (VMXoN) στο Foxhills της Αγγλίας το οποίο θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 25 Αυγούστου με τον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Alessio Chiodi να δίνει το παρών.

Yamaha Racing Heritage Club 2024 – Τιμώντας τους θρύλους αναβάτες της ιαπωνικής εταιρείας

Μαζί με όλους αυτούς τους αναβάτες θρύλους θα βρεθούν όπως είναι λογικό και αρκετοί τυχεροί ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους κάποια σπάνια αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Yamaha και έχει κάνει εγγραφή στο YHRC.

Αν έχετε στην κατοχή σας κάποια αγωνιστική δίχρονη μοτοσυκλέτα της Yamaha από τις περιόδους 1955 έως 2003 η οποία έτρεξε σε Grand Prix, ή κάποια τετράχρονη αγωνιστική μοτοσυκλέτα από το 1987 έως το 2009 που έλαβε μέρος σε WSBK, WSSP, EWC, ή κάποια δίχρονη αγωνιστική μοτοσυκλέτα που έτρεξε στο Παγκόσμιο Motocross έως το 1999 ή κάποια αγωνιστική μοτοσυκλέτα που έλαβε μέρος στο Dakar ή σε αγώνα Rally Raid έως το 2007 και θέλετε να παρευρεθείτε σε κάποια από τις εκδηλώσεις μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ΕΔΩ.

Ετικέτες