BMW C400X: Δοκιμάζεται στην Ελλάδα!

Στο καλύτερο περιβάλλον οι τελικές δοκιμές…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/12/2017

Το νέο scooter της BMW που σας παρουσιάσαμε ζωντανά από την EICMA, ολοκλήρωσε σήμερα δύο εβδομάδες δοκιμών στην Ελλάδα! Πρόκειται για δύο μοντέλα προπαραγωγής με γερμανικές πινακίδες, που κυκλοφορούσαν αυτές τις ημέρες στην Αθήνα στο πλαίσιο της τελικής τους δοκιμής πριν μπουν στο στάδιο της παραγωγής. Τα δύο σκούτερ έγραψαν πολλά χιλιόμετρα αυτές τις ημέρες, χωρίς να αναφερθεί κάποιο πρόβλημα στην δοκιμή τους ή με τις συνθήκες της κίνησης στην Αθήνα, που οι αναβάτες έπρεπε να συνηθίσουν.

Η Αθήνα επιλέχθηκε ως μία από τις καλύτερες περιπτώσεις δοκιμής για το νέο scooter, θεωρώντας πως αποτελεί ισχυρή δοκιμασία, πράγμα που έχουμε κι εμείς μεταφέρει πολλές φορές στους κατασκευαστές. Δεν είναι η πρώτη φορά που η BMW φέρνει μοντέλα προπαραγωγής στην Ελλάδα για δοκιμές στο τελικό στάδιο. Συγκεκριμένα για το C400X, που ο στόχος είναι η ευελιξία και παράλληλα και η σταθερότητα στους ανοικτούς δρόμους, είναι καλό που ήρθαν στις δικές μας συνθήκες για δοκιμές..

Το νέο C400X έχει μικρές διαστάσεις, αλλά κάθεσαι άνετα στην σέλα του, με πολύ χώρο για τον συνεπιβάτη και τύπου “flex” χώρο κάτω από την σέλα, που επεκτείνεται όταν σταθμεύεις για να αποθηκεύσεις κράνος. Εντυπωσιακή από κοντά η οθόνη του πρόσθετου εξοπλισμού με ιδιαίτερα εύχρηστο μενού. Περιμένουμε την παρουσίασή του και τον ερχομό του στην Ελλάδα για να το δοκιμάσουμε ανάμεσα στα αυτοκίνητα, και σε κάθε πιθανή χρήση φυσικά.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρώτο μονοκύλινδρο σκούτερ της BMW, που είναι 350 κυβικά και όχι 400, όπως δηλώνει η ονομασία του, διαβάζετε εδώ

Το C400X θα μπει στην παραγωγή στις αρχές της Άνοιξης του 2018, κι αναμένεται να είναι στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάιο, με τιμή που θα ξεκινά λίγο πάνω από τα 7.000, αν και είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζει κανείς με ακρίβεια την ακριβή τελική του τιμή. Βέβαια το C400X θα έρχεται με ένα εξαιρετικά πλούσιο πακέτο εξοπλισμού, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την διασυνδεσιμότητα με τον αναβάτη και το έξυπνο κινητό τηλέφωνο…

 

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώνουν τέλη μόνο για όσους μήνες κινούν το όχημα, και κατόπιν θα το θέτουν σε ακινησία
motomag MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν πλέον μέσω της πλατφόρμας MyCar της ΑΑΔΕ, να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, με την πλατφόρμα να τους δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν ταυτόχρονα σε άρση ακινησίας.

Το ποσό το οποίο θα πληρώσουν εξαρτάται από τους μήνες που θα επιλέξουν να κυκλοφορούν το όχημα τους. Για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία, αλλιώς θα κληθεί αυτός που έκανε την παρανομία να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα MyCar, κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος, εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα και στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα οχήματά τους και να τα κυκλοφορήσουν.

Στην περίπτωση που για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης πληρώσει για δύο μήνες τέλη κυκλοφορίας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε χρονικό διάστημα επιθυμεί, για να κάνει άρση ακινησίας ενώ μόλις η λήξει η διάρκεια αυτή θα πρέπει να προχωρήσει σε ψηφιακή ακινησία.

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας