Ελληνική “EXOTICA” μοτοσυκλέτα - by DNA!

Η φωτεινή πλευρά της χώρας…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/8/2017

Σε μία γωνιά αυτής της χώρας γράφεται ένα κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας της μοτοσυκλέτας. Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις της DNA Filters που εξάγει τα προϊόντα της σε όλο τον κόσμο - και υπάρχει λόγος για αυτό, αφού η επιτυχία στις πωλήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα επιτυγχάνεται μονάχα αξιοκρατικά.

Τι γίνεται λοιπόν όταν οι κορυφαίοι –αποδεδειγμένα- στον τομέα τους, με τεράστιες γνώσεις στον σχεδιασμό και μεγάλη αγάπη για τις μοτοσυκλέτες, αποφασίζουν να στριμώξουν το χρονοδιάγραμμά τους και να ασχοληθούν με το χόμπι τους; Δημιουργούν μία “EXOTICA” μοτοσυκλέτα, από αυτές που δημοσιογράφοι-θρύλοι, όπως ο «δικός μας» Alan Cathcart θα κυνηγούν να παρουσιάσουν στο παγκόσμιο κοινό!

Η DNA Filters αποφάσισε να κατασκευάσει μία μοτοσυκλέτα που κανείς άλλος δεν θα μπορεί να αναπαράγει, κι αυτό γιατί βάζει δύο στοιχεία που τα έχει μοναδικά, τον σχεδιασμό και την μηχανολογική υπεροχή. Με ένα μασιφ κομμάτι αλουμινίου, εισαγόμενου από την Γερμανία με πολύ αυστηρές προδιαγραφές, η DNA Filters «σκάβει» και δημιουργεί ρεζερβουάρ και πλαίσιο σέλας με πάχος χιλιοστών. Πρόκειται για ένα κράμα που χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική, καθώς διατηρεί την συνοχή του και τα χαρακτηριστικά ακαμψίας του όσο λεπταίνει σε πάχος και φυσικά συνοδεύεται από το αντίστοιχο, διόλου ευκαταφρόνητο, κόστος. Είναι το τρίτο στοιχείο που καθιστά το DCR017, την Café Racer που είναι σχεδόν έτοιμη να αποκαλυφθεί, μία μοτοσυκλέτα της κατηγορίας “EXOTICA” -  την μόνη ελληνική custom των ημερών μας που μπαίνει σε αυτή την κατηγορία: Υψηλό κόστος, τολμηρός σχεδιασμός, κατασκευαστική ακρίβεια!

Το DCR017 της DNA Filters έχει ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν να σχεδιάζεται και να κατασκευάζεται, πρωτο-ακούσαμε για αυτό στην EICMA του 2016, και σαν επιθυμία είναι σίγουρα πολύ παλιότερη, αλλά μπαίνει τώρα σε εφαρμογή αφού ο χρόνος για την εξαγωγική εταιρία είναι πολύτιμος. Ωστόσο πλέον η ελληνική custom “EXOTICA” είναι έτοιμη να παρουσιαστεί επίσημα το επόμενο διάστημα και να φιγουράρει στην φετινή EICMA, αντιπροσωπεύοντας την φωτεινή πλευρά της χώρας!

Το MOTO έχει αποκλειστικές φωτογραφίες και πληροφορίες και καθώς η κατασκευή της παρουσιάζει κάτι καινούριο και μοναδικό, το επόμενο διάστημα θα αποκαλύπτουμε τις λεπτομέρειες της εξωτικής, ελληνικής μοτοσυκλέτας, μέχρι την ολοκλήρωσή της και την πρώτη της παρουσίαση!

 

 

Ετικέτες

Τροχαίο δυστύχημα στην Βουλή – Στα μαλακά ο αστυνομικός που οδηγούσε

Φυλάκιση με τριετή αναστολή, ενώ διατηρεί το δίπλωμά του
motomagΤροχαίο δυστύχημα στην Βουλή – Στα μαλακά ο αστυνομικός που οδηγούσε το όχημα
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Ολοκληρώθηκε τρία χρόνια και τρεις αναβολές μετά, το δικαστήριο για το τροχαίο δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο του 23χρονου μοτοσυκλετιστή, Ιάσωνα Λαλαούνη, με τον αστυνομικό που οδηγούσε του υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη, να καταδικάζεται χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών, αλλά και χωρίς κάποια ουσιαστική ποινή.

Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κρίθηκε ο αστυνομικός, που πριν τρία χρόνια οδηγούσε το αυτοκίνητο που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα έξω από την Βουλή. Ο εισαγγελέας μάλιστα, αρνήθηκε την αναγνώριση ελαφρυντικών, όπως αυτό του πρότερου σύννομου βίου, το οποίο είχε χρησιμοποιήσει στην απολογία του ο αστυνομικός, καθώς επρόκειτο για μία πρακτική που ακολουθούσε συστηματικά. Επομένως το δυστύχημα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως παρέκκλιση από την μέχρι τότε συνήθη συμπεριφορά του κατηγορουμένου. Στην απολογία του ο αστυνομικός υποστήριξε ότι δεν εγκατέλειψε το σημείο, ενώ ήταν αυτοί που κάλεσαν το 166.

Η οικογένεια του Ιάσωνα, η οποία έδωσε το παρόν στο δικαστήριο δηλώνει απογοητευμένη από την καταδικαστική απόφαση, τονίζοντας ότι δεν του πήραν καν το δίπλωμα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα του εκλιπόντος νεαρού, δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Μέχρι, όμως, και την τελευταία στιγμή είχε την ελπίδα ότι κάτι θα άλλαζε, πράγμα που δεν έγινε. Σύμφωνα με την ίδια, η άδεια ικανότητας οδήγησης θα έπρεπε να του αφαιρεθεί.

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός ανεπαρκούς νομικού πλαισίου, όσον αφορά την παραβίαση του Κ.Ο.Κ. Οι ποινές είναι αρκετά χαλαρές, χωρίς να έχουν ως αντίκτυπο την ουσιαστική τιμωρία του εκάστοτε δράστη. Δεν λειτουργούν αποτρεπτικά ούτε για τον ίδιο, αλλά ούτε και για μελλοντικούς επίδοξους παραβάτες, με αποτέλεσμα να γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες αντίστοιχων τραγικών περιστατικών. Η συζήτηση για την αυστηροποίηση των ποινών κρίνεται αναγκαία, αλλά και απαραίτητη.

Θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο του 2021, υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη, κινούμενο επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας επιχείρησε, παρανόμως, να στρίψει αριστερά στην πλευρική είσοδο της Βουλής, προκαλώντας τροχαίο δυστύχημα. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε προβληματική διαχείριση του περιστατικού από την Τροχαία, η οποία έδωσε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα στο θέμα.