Hayabusa 1400 Turbo

Το τέρας επιστρέφει (Update)
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

1/2/2017

Το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε να κάνουμε, είναι να δώσουμε ψεύτικες ελπίδες στους οπαδούς της Suzuki, που περιμένουν πως και πως να δουν μια καινούρια Hayabusa Turbo να σκίζει το Kawasaki H2/H2R. Όμως με την ίδια τη Suzuki να αφήνει σιγά-σιγά λίγα ψίχουλα πληροφοριών σχετικά με το θέμα, έχουμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι η μέρα που θα δούμε την νέα Hayabusa δεν είναι πολύ μακριά μας. Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα; Τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, τα οποία μάλιστα έχουν έρθει κατευθείαν από την Ιαπωνία και δεν είναι απλώς ανακύκλωση κουτσομπολιών ανάμεσα σε site, έχουν ως εξής:

1. Η Suzuki έχει επιβεβαιώσει ότι θα κατασκευάσει μοτοσυκλέτα Turbo με δικύλινδρο κινητήρα στα 500-700 κυβικά. Άρα αυτή την στιγμή δουλεύουν ήδη πάνω σε αυτή την τεχνολογία και την προσαρμογή της σε μοτοσυκλέτες

2. Το στατικό πρωτότυπο που παρουσίασαν στην έκθεση του Τόκιο για να δείξουν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα που θα έχουν η μοτοσυκλέτες της, είχε ξεκάθαρα το βασικό σχήμα μιας μοτοσυκλέτας σαν της σημερινής Hayabusa.

3. Πρόσφατα παρουσίασαν έναν κινητήρα αυτοκινήτου 1400 κυβικών με άμεσο ψεκασμό και turbo και οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι επιμένουν ότι η επόμενη Hayabusa θα είναι 1400 κυβικά και όχι 1300. Αυτό ίσως να έχει να κάνει με το γεγονός ότι η αύξηση του κυβισμού βοηθάει τη ροπή στις χαμηλές στροφές, οπότε μειώνει και τις επιπτώσεις του Turbo-lag στις πραγματικές συνθήκες οδήγησης

4. Υπάρχουν πατέντες για ένα καινούριο πλαίσιο το οποίο πιθανών να εξελίσσεται με σκοπό τη χρήση του σε τετρακύλινδρες μοτοσυκλέτες με κινητήρες turbo, καθώς φαίνεται ο σχεδιασμός του να προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα χωροταξίας και ψύξης. Μην ξεχνάμε ότι η Kawasaki οδηγήθηκε στην χρήση ατσάλινου σωληνωτού πλαισίου για ακριβώς αυτούς τους λόγους.

Πότε θα δούμε τη νέα Hayabusa 1400 και πόσα άλογα θα βγάζει; Μμμμ, οι περισσότεροι υποθέτουν ότι αυτό θα γίνει το 2017 στην έκθεση του Τόκιο ως πρωτότυπο και σε παραγωγή κάπου μέσα στο 2019. Πάει κάπως μακριά η βαλίτσα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις από τη Suzuki που έχει την πιο μυστικοπαθή συμπεριφορά απ όλους τους υπόλοιπους Ιάπωνες.

Η XN 85 ήταν η Turbo μοτοσυκλέτα της Suzuki στα 80ς, όταν η τεχνολογία των υπερσυμπιεστών έκανε τα πρώτα της βήματα σε κινητήρες παραγωγής

 

Ducati – Δεύτερο εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη ως εξαγωγικό κέντρο για την Ασία

Ενισχύει την παρουσία της στην Ταϊλάνδη η ιταλική εταιρία με νέα επένδυση 400.000 εκατ. ευρώ
motomag Ducati – Νέο εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη ως εξαγωγικό κέντρο για την Ασία
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/4/2024

Η Ducati η οποία ήδη έχει εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη από το 2011 και συγκεκριμένα στην πόλη Rayong, άνοιξε νέο εργοστάσιο στην ίδια πόλη το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως εξαγωγικό κέντρο που θα τροφοδοτεί τις αγορές της Ασίας.

Το νέο εργοστάσιο θα έχει παραγωγική δυναμικότητα 10.000 μονάδων ετησίως σε πρώτη φάση και την εποπτεία του θα έχει η Ducati Motor Thailand. Με αυτόν τον τρόπο η ιταλική εταιρεία θέλει να αυξήσει την παραγωγική διαδικασία στις αγορές της Ασίας οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο για την ίδια. Με την άνοδο του μοτοσυκλετισμού και το πέρασμα από την κατάσταση "έχω δίκυκλο γιατί δεν μπορώ να πάρω αυτοκίνητο" στο "θέλω να κινούμαι πάνω σε δύο ρόδες" που πέρασε και η πλειοψηφία της Ευρώπης πριν από δεκαετίες, οι αγορές σε πολλές χώρες της Ασίας έχουν μία τρομακτική άνοδο που όλοι οι Ευρωπαίοι καλοβλέπουν. Η Ducati που όπως είπαμε έχει παρουσία στην περιοχή πολλά χρόνια, δεν θέλει να λείπει από αυτό το γαϊτανάκι που σκαρφαλώνει το βουνό και η αύξηση της παραγωγής είναι μία σωστή απόφαση και ο μόνος τρόπος να διατηρήσει το μερίδιό της στις επιμέρους αγορές.

Ducati – Νέο εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη ως εξαγωγικό κέντρο για την Ασία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati Motor Holding, Claudio Domenicali, ανέφερε για την νέα δραστηριότητα της ιταλικής εταιρίας: “Η Ταϊλάνδη είναι μια σημαντική αγορά για premium και μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες και θέλουμε να την καταστήσουμε ως εξαγωγική μας βάση. Παράγουμε όλα τα μοντέλα μοτοσυκλετών της Ducati στο εργοστάσιό μας στο Rayong.

Πέρυσι πουλήσαμε σχεδόν 58.000 μοτοσυκλέτες. Ο όγκος των πωλήσεων θα καθοριστεί από την αύξηση της ζήτησης και τις τάσεις της αγοράς”.

Ετικέτες