Honda - Πατέντα για αυτορρυθμιζόμενη ζελατίνα που θα χρησιμοποιεί κάμερα και μικρόφωνο

Με στόχο την καλύτερη ορατότητα και την προστασία του αναβάτη από τον αέρα
motomag Honda: Πατέντα για αυτορρυθμιζόμενη ζελατίνα που θα χρησιμοποιεί κάμερα και μικρόφωνο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

6/10/2023

Η Honda χρησιμοποιεί εδώ και δεκαετίες την Goldwing είτε για να δοκιμάσει πρωτοποριακές τεχνολογικές εφαρμογές είτε για να εξελίξει κάποια συστήματα τα οποία αργότερα πρόκειται να ενσωματωθούν στα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας της. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα της πατέντας για μια αυτορρυθμιζόμενη ζελατίνα η οποία θα μεταβάλει το ύψος της μέσω κάμερας και μικροφώνου.

Η Honda πειραματίζεται εδώ και καιρό με διάφορα συστήματα που λειτουργούν μέσω φωνητικών εντολών, με το τελευταίο να αφορά μια πατέντα για αυτορρυθμιζόμενη ζελατίνα η οποία δοκιμάζεται στο Goldwing. Στην αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε η Honda βλέπουμε ένα μικρόφωνο συνδεδεμένο με το κράνος του αναβάτη, και δύο κάμερες οι οποίες είναι τοποθετημένες επάνω στους καθρέπτες οι οποίες κοιτούν προς το μέτωπο του αναβάτη. Επιπρόσθετα υπάρχει ένας αισθητήρας πάνω στο τιμόνι ο οποίος συνεργάζεται με τις κάμερες και το μικρόφωνο, δίνοντας πληροφορίες στην ECU της μοτοσυκλέτας.

Honda

Σύμφωνα με τη Honda, η εν λόγω πατέντα θα έχει δύο λειτουργίες, στην πρώτη το σύστημα μέσω του μικροφώνου θα έχει ως στόχο να μειώσει τον θόρυβο παίρνοντας σήμα μέσω του αέρα που περνά στο μικρόφωνο, με το σύστημα να ανεβάζει ή να κατεβάζει τη ζελατίνα στη σωστή θέση για τον αναβάτη. Στη δεύτερη λειτουργία το σύστημα χρησιμοποιεί τις δύο κάμερες οι οποίες βρίσκονται επάνω στους καθρέπτες της μοτοσυκλέτας οι οποίες εστιάζουν στα μάτια του μοτοσυκλετιστή. Το σύστημα “θα βλέπει” σε ποιο ύψος βρίσκεται ο αναβάτης και στη συνέχεια θα ρυθμίζει αυτόματα τη ζελατίνα στο σημείο που δεν του κρύβει την ορατότητα. Η Honda αναφέρει πως το νέο αυτό σύστημα θα έχει διαφορετικά modes τα οποία θα ρυθμίζονται από τον αναβάτη μέσω διακοπτών οι οποίοι θα βρίσκονται στο τιμόνι της μοτοσυκλέτας. Σε αυτά ο αναβάτης θα μπορεί να επιλέγει είτε την προστασία από τον αέρα, είτε να έχει ως προτεραιότητα την καλύτερη ορατότητα κατά την οδήγηση.

Honda

 

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες