Η Rihanna φέρνει το Motocross στη μόδα

Ροζ χρυσόσκονη αντί για άμμο…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/9/2017

Έγινε κι αυτό, πρέπει να γράψουμε για την Rihanna, για πασαρέλες και για την εβδομάδα μόδας στην Νέα Υόρκη! Και το «πρέπει» το λέμε ευδιάθετα, γιατί η συνεργασία της Rihanna με την Puma για ένδυση εμπνευσμένη από το Motocross, είναι μία δυνατή ένεση προς την ενδυνάμωση της ιδέας της μοτοσυκλέτας στους νέους. Περίεργο, αλλά έτσι είναι. Το κοινό της μοτοσυκλέτας συρρικνώνεται παγκοσμίως και κινήσεις που εντάσσουν κράνη και στολές στο επίκεντρο, από όπου κι αν προέρχονται, είναι ένα καλό στοιχείο.

Μπορεί για τους παλαιότερους μοτοσυκλετιστές, για όσους δεν ακούν αμερικάνικη pop ή δεν έχουν ανάγκη από σύμβολα, μία τέτοια κίνηση να είναι από αδιάφορη έως και αρνητική ακόμα. Ωστόσο για μία μεγάλη μερίδα νέων ανθρώπων, όταν η εικόνα της μοτοσυκλέτας ανάγεται σε μόδα και περισσότερο μάλιστα τα κράνη και οι στολές, τότε καλοβλέπουν τον μοτοσυκλετισμό χωρίς να του αποδίδουν την έννοια του περιθωρίου που ακόμα δεν έχει ξεφτίσει πλήρως.

Στο MOTO πιστεύουμε πως η απόκτηση μοτοσυκλέτας δεν οδηγεί απαραιτήτως και στον μοτοσυκλετισμό, δεν δημιουργείται έτσι απλά μοτοσυκλετιστική κουλτούρα. Όμως επίσης πιστεύουμε ότι χρειάζεται το πρώτο βήμα να γίνει από περισσότερους ανθρώπους, ώστε στο τέλος μεγαλύτερο ποσοστό να γίνονται μοτοσυκλετιστές. Με αυτή την έννοια, η εικόνα των Motocross μοτοσυκλετών, να απογειώνονται πάνω από πασαρέλες και οι περίεργες στολές είναι κάτι το θετικό, ακόμα κι αν απογειώνονται από ΡΟΖ στίβες, αστραφτερής χρυσόσκονης…

Ίσως η κίνηση της NIKE να είναι περισσότερο διφορούμενη: Η NIKE σχεδίασε ένα παπούτσι για τους 12 O’Clock Boys με την επιγραφή «σήκωσέ το» για να προσεγγίσει την τεράστια κίνηση που δημιουργείται από παρόμοιες ομάδες με τους 12 O’Clock Boys, που κυκλοφορούν σε δημόσιους δρόμους σουζάροντας Motocross μοτοσυκλέτες. Στις ΗΠΑ για σχεδόν μία δεκαετία τώρα, γίνεται κουβέντα για το αν θα πρέπει να κυνηγούσουν περισσότερο αυτές τις πρακτικές, ή να τους αφήσουν να κινούνται σε ένα καθεστώς ημι-παρανομίας (με την έννοια ότι η πρακτική απαγορεύεται, αλλά δεν αστυνομεύεται δυνατά) καθώς υπάρχουν στοιχεία πως η ένταξή τους σε μία τέτοια ομάδα τους αποτρέπει από άλλες πολύ χειρότερες συμμορίες. Η NIKE έχει χρησιμοποιήσει ακριβώς αυτή την πλευρά της συζήτησης, σχεδιάζοντας ένα παπούτσι ακριβώς για εκείνους, και φυσικά προβλέποντας στο κέρδος…

Το ζήτημα εδώ, είναι πως η μοτοσυκλέτα στις ΗΠΑ αρχίζει να έρχεται στο προσκήνιο με ένα τρόπο διαφορετικό από εκείνο που έκανε μέχρι τώρα…

 

 

 

 

 

 

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες