Η SHERCO στην Ελλάδα

Εγκαίνια και… αυτό το ξέρατε;
Από τον

Βασίλη Καραχάλιο

22/12/2017

To όνομα της SHERCO έχει βγει προς τιμήν του θρυλικού μοντέλου trial της Bultaco, το Sherpa. H κατάληξη του Bulta-CO και τα πρώτα γράμματα του SHERpa έφτιαξαν το SHERCO.

O λόγος; Το πάθος του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της, του Marc Teissier, για το trial, και ο θαυμασμός του για την Bultaco.

Άλλωστε, το ένα εργοστάσιο της SHERCO, αυτό που κατασκευάζει τα trial, βρίσκεται στην Ισπανία, στο Caldes de Montbui βόρεια της Βαρκελώνης, όχι πολύ μακριά από το εργοστάσιο της Bultaco.

H εταιρία ιδρύθηκε το 1998, έβγαλε την πρώτη της μοτοσυκλέτα το 1999, αναπτύχθηκε αρχικά και με επιτυχίες στο trial, και κατόπιν πέρασε στο enduro – μάλιστα η πρώτη της enduro ήταν τετράχρονη με ψεκασμό.

Το εργοστάσιο όπου η SHERCO κατασκευάζει τα enduro της είναι στην Γαλλία, στη Nimes, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία.

Η SHERCO είναι οικογενειακή επιχείρηση. Μόνος ιδιοκτήτης είναι η οικογένεια Teissier, με γενικό διευθυντή τον γιό του Marc, τον Thomas Teissier.

O πρώτος επίσημος αναβάτης της SHERCO στο trial ήταν ο Graham Jarvis, που έχει κερδίσει και το Scottish Six Days Trial με SHERCO, κι όταν πέρασε στο enduro, κέρδισε πάλι με SHERCO και το Romaniacs του 2008.

Η SHERCO δεν είναι βιοτεχνία – μάλλον βιομηχανία είναι καθώς πρόκεται για μια εταιρία με δύο εργοστάσια και ετήσια παραγωγή πάνω από 6.000 μοτοσυκλέτες.

Mε δικούς της κινητήρες σε όλη την γκάμα της, η SHERCO συμμετέχει και στο Dakar, όπου έχει κερδίσει και σκέλη απέναντι σε κατά πολύ μεγαλύτερες ομάδες. Το σημαντικό όμως για την SHERCO ήταν να δοκιμάσει την αξιοπιστία του κινητήρα της – και το κατάφερε επιτυχώς, αφού το 450 της έβγαλε όλο το Dakar μόνο με ένα κινητήρα!

Όπως λέει ο ιδρυτής της Marc Teissier, “Δεν βιαζόμαστε. Κάνουμε μικρά, καλά υπολογισμένα βήματα. Φτιάχνουμε μοτοσυκλέτες για αγώνες, λαμβάνοντας όμως πολύ σοβαρά υπόψη μας και τις ανάγκες από τους χομπίστες που απολαμβάνουν το trial ή το enduro”.

Τα trial της SHERCO είναι δίχρονα, λέγονται ST και βγαίνουν σε 125, 250 και 300cc, σε δύο εκδόσεις, Racing και Factory.

Tα enduro της SHERCO βγαίνουν σε 125, 250 και 300cc (τα δίχρονα SE) και 250, 300 και 450cc (τα τετράχρονα SE-F). Υπάρχουν σε εκδόσεις Racing και Six Days.

Eκτός από τα enduro και trial, η SHERCO έχει και γκάμα μοντέλων Cross Country, κυρίως για την Αμερικάνικη αγορά, σε όλους τους κυβισμούς, όπως και πενηντάρια, εκδρομικά trial και ηλεκτρικά παιδικά mini trial ή enduro.

Mια πρωτοτυπία είναι πως αν ο πελάτης δεν επιθυμεί να βγάλει πινακίδα (κι ούτε θα επιθυμήσει στο μέλλον!), έχει την δυνατότητα να αγοράσει πιο φτηνά την μοτοσυκλέτα του, και η διαφορά είναι σημαντική, κοντά στα 600 ευρώ.

Tα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της SHERCO:

2008 - Trial Junior... Loris Gubian
2012 - Trial Junior...  Alexander Ferrer
2014 - Trial Γυναικών ....Emma Bristow
2015 - Trial Γυναικών ....Emma Bristow
2016 - Trial Γυναικών ....Emma Bristow
2017 - Trial Γυναικών ....Emma Bristow
2016 - Enduro E2/EnduroGP ...Matthew Phillips

 

H SHERCO HELLAS βρίσκεται στην Μεταμόρφωση Αττικής, στην οδό Παπαδιαμάντη 28, και το τηλέφωνο είναι 210 2220450. Δείτε και τα sherco.com και shercohellas.gr

Χθες, 21 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας τους παρουσίας στην Ελλάδα. Καλή τους αρχή!

 

GASGAS ES 800 και SM 800 - Πιάστηκαν "επ' αυτοφώρω" σε δοκιμές

Ο μπροστινός προβολέας έρχεται αυτούσιος από το 800ΝΚ της CFMOTO
motomag με τη μόνη διαφορά πως έχει προστεθεί στο τέλος αυτούς ένα μυτερό μπροστινό φτερό.
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/4/2024

Δύο νέα μοντέλα της GASGAS απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του γερμανικού Motorrad τις προηγούμενες ημέρες σε στάδιο δοκιμών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τις νέες εκδόσεις των μοντέλων ES και SM, τα οποία όμως τώρα εφοδιάζονται με τον δικύλινδρο κινητήρα των 799 κυβικών της KTM.

Στην περίπτωση του ES 800 μιλάμε για την έκδοση Enduro η οποία πλέον θα χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο κινητήρα LC8c των 799 κ.εκ. της ΚΤΜ με απόδοση 95 ίππους. Τώρα όσον αφορά το SM 800 το Supermoto της GASGAS ομοίως και αυτό θα χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα των 799 κυβικών, ενώ παραμένει άγνωστο αν οι εκδόσεις ES 700 και SM 700 θα σταματήσουν ή αν θα συνεχίσουν την εμπορική τους πορεία στις αγορές.

με τη μόνη διαφορά πως έχει προστεθεί στο τέλος αυτούς ένα μυτερό μπροστινό φτερό.

Αυτό που προκαλεί όμως την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η νέα σχεδιαστική ταυτότητα της GASGAS όσον αφορά τον εμπρόσθιο προβολέα. Αυτός έρχεται αυτούσιος από το 800ΝΚ της CFMOTO με τη μόνη διαφορά πως έχει προστεθεί στο τέλος αυτούς ένα μυτερό μπροστινό φτερό. Η σύμπραξη αυτή δεν είναι τυχαία καθώς εδώ και αρκετό διάστημα η κινεζική εταιρεία κατασκευάζει μοντέλα για την KTM. Από την άλλη, θα μπορούσε να είναι και στοιχείο για να μας μπερδέψει επίτηδες, αλλάζοντας σχήμα στο τελικό στάδιο.

Περισσότερα τεχνικά στοιχεία δεν γνωρίζουμε αν και από ότι βλέπουμε τα δύο αυτά νέα μοντέλα της GASGAS έχουν πάρει την τελική τους μορφή, οπότε θα έχουμε νέα τους πολύ πολύ σύντομα.

Ετικέτες