KTM: Ψεκασμός σε δίχρονα

Έρχονται τα 250 EXC TPI και 300 EXC TPI
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/3/2017

Έφτασε η ώρα να επαληθευθεί ακόμη ένας μύθος, που τις τελευταίες μέρες ζούσε μεγαλύτερες δόξες, όσο δηλαδή πλησίαζε η στιγμή της επίσημης επαλήθευσης…. Κι επίσημα λοιπόν, η KTM ανακοινώνει πως στην Enduro οικογένεια των δίχρονων EXC, έρχεται να προστεθεί το σύστημα ψεκασμού. Η γκάμα του ’18 θα παρουσιαστεί φέτος στα μέσα Μαΐου, και εκεί είναι βέβαιο πώς την αίσθηση θα κλέψουν τα 250 EXC TPI και 300 EXC TPI.

Ο ψεκασμός στα δίχρονα εντούρο – (TPI: Transfer Port Injection) -  υπόσχεται καλύτερη κατανάλωση, με διαθεσιμότητα ροπής και άμεση απόκριση σε όλες τις συνθήκες, πράγμα εξ ορισμού απαραίτητο σε αυτή την κατηγορία, που υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν οι συνθήκες ή το υψόμετρο κίνησης, σε σημείο που το καρμπυρατέρ να χρειάζεται ρύθμιση.

Ο Joachim Sauer, ο Product Marketing Manager της KTM, δήλωσε:

“Αυτή είναι μια απίστευτα συναρπαστική εξέλιξη για την KTM. Αναπτύσσουμε το σύστημα fuel injection για δίχρονες μοτοσυκλέτες εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα και ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ανταγωνιστικές εντούρο με όλα τα οφέλη του ηλεκτρονικού ψεκασμού, ενσωματώνοντας τες στο σλόγκαν READY TO RACE. Υπήρξαν εκτενείς δοκιμές και παρατηρήσεις, τις οποίες έλαβε υπόψη της η ομάδα Έρευνας & Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, έτσι είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι από αυτήν την παγκόσμια πρωτοπορία στην τεχνολογία, καθώς κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός σε αυτό τον τομέα. Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε τις νέες μοτοσυκλέτες KTM 250 EXC TPI και KTM 300 EXC TPI, μοντέλα του 2018, τον Μάιο. Στην Ευρώπη, οι μοτοσυκλέτες θα φθάσουν στα καταστήματα των εμπόρων, στις αρχές του καλοκαιριού. Στις ΗΠΑ και τον Καναδά, η νέα μοτοσυκλέτα KTM 250 XC-W TPI 2018, θα είναι διαθέσιμη σε πολύ περιορισμένες ποσότητες στα τέλη του φθινοπώρου"

Για την ιστορία, η πρώτη παραγωγής δίχρονη με ψεκασμό, ήταν η Bimota V Due των 499 κυβικών, με κιβώτιο τύπου κασέτας και ένα σωρό υποσχόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά, που ωστόσο αποτέλεσε έναν από τους λόγους της κακής πορείας της εταιρίας, και δημιούργησε κακές εντυπώσεις για τον ψεκασμό στις δίχρονες μοτοσυκλέτες γενικά, αφού δεν λειτούργησε ποτέ σωστά. Εκτός παραγωγής όμως, τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά και ορισμένα από αυτά αρκετά πετυχημένα. Η KTM έρχεται λοιπόν να δώσει λύση στον ψεκασμό των δίχρονων, έχοντας κάνει πρώτα την μελέτη της, όπως μαρτυρά η ονομασία του συστήματος. Ψεκάζοντας απευθείας στη θυρίδα μεταφοράς και όχι πριν, υπόσχεται ότι έχει βρει την λύση στα παλιότερα προβλήματα, την στιγμή που ενσωματώνει πρακτικές που τεχνικά ήταν δύσκολο να βγουν στην παραγωγή παλιότερα. Οι απορίες θα λυθούν όταν γίνουν γνωστές όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες, όμως μέχρι τότε κρατάμε την βεβαιότητα των δηλώσεών του, που υπόσχονται τον καλύτερο ψεκασμό για δίχρονους κινητήρες!

Fantic Motor Group – Αλλαγή ηγεσίας με νέο CEO και νέο αντιπρόεδρο

Μέσα σε μία ημέρα νέος CEO και νέος αντιπρόεδρος
motomag Fantic Motor Group – Αλλαγή ηγεσίας με νέο CEO και νέο αντιπρόεδρο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/4/2024

Αλλαγές στην ηγεσία της Fantic είχαμε το τελευταίο διάστημα καθώς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας εξέλεξαν ομόφωνα τον Paolo Fontana ως νέο CEO και τον Mariano Roman ως νέο αντιπρόεδρο.

Ο Paolo Fontana, ο οποίος είχε ήδη διοριστεί ως Γενικός Διευθυντής της Fantic τον Ιανουάριο του 2024, αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στον Όμιλο Fantic Motor S.p.A., ο οποίος ελέγχει επίσης τις μάρκες Motori Minarelli και Bottecchia.

Από την άλλη ο Mariano Roman, νεοδιορισθείς πρόεδρος της ANCMA (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Δικύκλων και Ποδηλάτων της Ιταλίας), αναλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου της Fantic, συνεχίζοντας παράλληλα να ηγείται στους τομείς των προϊόντων, της έρευνας και ανάπτυξης και των αγώνων που αφορούν την Fantic.

Paolo Fontana: "Είναι τιμή για μένα να αναλάβω αυτόν τον ρόλο και είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Mariano Roman για τη συνεχή υποστήριξη που μου παρείχε αυτούς τους μήνες. Ξεκίνησα την καριέρα μου στον κόσμο των μοτοσυκλετών, που ήταν πάντα το μεγάλο μου πάθος, παράλληλα με την ορεινή ποδηλασία. Το να επιστρέφω τώρα σε αυτό, χάρη σε αυτή τη σημαντική θέση στη Fantic, με κάνει υπερήφανο και μου δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι ολόκληρος ο όμιλος μπορεί να εκφράσει τις τεράστιες δυνατότητές του και, από την πλευρά μου, είμαι πλήρως αφοσιωμένος σε αυτό".

Ο Mariano Roman δήλωσε: "Ο διορισμός μου ως Προέδρου της ANCMA ήταν μια αναγνώριση για το έργο που έχω επιτελέσει καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, και όχι μόνο για τα συναρπαστικά ορόσημα που πέτυχα μαζί με τη Fantic. Ο αυξανόμενος φόρτος ευθυνών και δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το τριετές σχέδιο ανάπτυξης απαιτούσε περισσότερη υποστήριξη. Αυτό εκπληρώθηκε μέσω της συνεργασίας με τον Paolo Fontana, ο οποίος έχει ήδη αποδείξει ότι είναι ομαδικός παίκτης ερμηνεύοντας το πραγματικό πνεύμα της εταιρείας ως Γενικός Διευθυντής και αξίζει πλήρως την εμπιστοσύνη των μετόχων και του Διοικητικού Συμβουλίου".