Μελωδικές Εξατμίσεις 2014

18/9/2014

Εδώ και 21 χρόνια η "Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσυκλέτας" οργανώνει την ετήσια συγκέντρωση των μελών και των φίλων της. Έξι χρόνια μετά την καθιέρωση του θεσμού κι έπειτα, τα τελευταία 15 χρόνια δηλαδή, η εκδήλωση έχει πάρει άλλο χαρακτήρα. Σε συνεργασία με το Ducati Club και την Ελληνική Λέσχη Moto Guzzi έχουν δημιουργήσει τις "Μελωδικές Εξατμίσεις". Έτσι λοιπόν και φέτος, στο Δρέπανο Αργολίδας και συγκεκριμένα στο Camping "Triton", από τις 12 ως τις 14 Σεπτεμβρίου, o χρόνος γύρισε μερικές δεκαετίες πίσω μιας και ο δρόμος μπροστά από το camping ήταν ένα υπαίθριο μουσείο μοτοσυκλέτας. Τον πρώτο λόγο, αλλά και την τιμητική τους, είχαν οι κλασικές Ducati, Moto Guzzi, BMW, BSA, Harley Davidson, Zundapp και Norton, ενώ δεν έλειψαν και οι σύγχρονες καλλονές.


Το γλέντι ξεκίνησε από την Παρασκευή το βράδυ, με ρεμπέτικη μουσική, και την επόμενη μέρα ξεκίνησε το κλασικό "Κυνήγι του Θησαυρού". Κατά την διάρκεια της ημέρας διεξήχθησαν και τα παραδοσιακά "Μοτο – Παιχνίδια" (σλάλομ, τοξοβολία πάνω στη μοτοσυκλέτα, πέταγμα σφαιριδίων σε κρεμάμενο στόχο και διάσχιση μοτο-τραμπάλας). Το ίδιο βράδυ ροκ συναυλία με παγωμένες μπύρες έφτιαξαν την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Την Κυριακή, από το πρωί άρχισαν τα μοτο-καλλιστεία και η ομώνυμη πράξη που ονοματίζει και την εκδήλωση "Μελωδικές Εξατμίσεις". Μία επιτροπή τριών ατόμων, ένας από κάθε λέσχη που διοργανώνει την εκδήλωση, αφουγκραζόταν μία-μία τις διαγωνιζόμενες μοτοσυκλέτες και με κριτήριο την σταθερότητα του ρελαντί και τον αριθμό των στροφών του, το καθαρό στροφάρισμα του μοτέρ και το συνολικό ηχητικό αποτέλεσμα, βαθμολογούσαν τις διαγωνιζόμενες.
Σίγουρο είναι ότι νικητές και κερδισμένοι βγήκαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, η οποία είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες, καθώς το πάθος και η αγάπη των συμμετεχόντων για την μοτοσυκλέτα εκφράζονται με σεβασμό, φιλικότητα, ευγένεια και όχι με καφρίλες και επικίνδυνες επιδείξεις.
Μία πολιτισμένη εκδήλωση από πολιτισμένους λάτρεις της μοτοσυκλέτας που πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για αντίστοιχες εκδηλώσεις.
Ραντεβού και του χρόνου...

Θανάσης Μουρίκης

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.