MV Agusta Brutale 800RR: Βραβεύτηκε στην Ινδία!

Η μοναδικότητα του ιταλικού σχεδιασμού
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

6/3/2019

Άλλο ένα βραβείο έρχεται να προστεθεί και να επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά την μοναδικότητα που έχουν οι μοτοσυκλέτες της MV Agusta, χάρη στον αυθεντικό ιταλικό σχεδιασμό που τις ξεχωρίζει. Αυτή τη φορά το βραβείο δόθηκε στην εταιρεία λόγω της μοναδικής εμφάνισης του Brutale 800RR. Συγκεκριμένα, η απονομή του βραβείου “Design of the Year 2019” έγινε στην Ινδία όπου και πραγματοποιήθηκε για 14η συνεχόμενη φορά ο διαγωνισμός “The Bike India Awards”, για την ανάδειξη της ωραιότερης μοτοσυκλέτας του 2018 που εισήχθη στην αγορά της χώρας. Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν πολλά απ’ τα κορυφαία ονόματα της αυτοκινητοβιομηχανίας από αναβάτες και προπονητές, μέχρι διασημότητες, δημοσιογράφους και παρουσιαστές. Μερικοί απ’ αυτούς ήταν και μέλη της επιτροπής, όπου δοκίμασαν όλες τις μοτοσυκλέτες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό. Η Brutale 800RR έκλεψε την παράσταση και η απόφαση να της απονείμουν το βραβείο πάρθηκε ομόφωνα απ’ τους κριτές.

Ο Aspi Bhathena, συντάκτης του Car India & Bike India αναφέρθηκε σχετικά στη νίκη της μοτοσυκλέτας λέγοντας: “Οι Ιταλοί γνωρίζουν πολύ καλά πώς να φτιάχνουν όμορφες μοτοσυκλέτες και η MV Agusta Brutale 800RR το επαληθεύει με περίσσεια χάρη. Το γεγονός πως η μοτοσυκλέτα είναι τόσο όμορφη που μπορείς να αφιερώσεις ατελείωτες ώρες θαυμάζοντάς τη και σε συνδυασμό με την ισχύ 140 ίππων που προκύπτουν απ’ τον τρικύλινδρο κινητήρα των 800cc, την καθιστούν ξεκάθαρα νικήτρια.”

Απ’ την άλλη πλευρά, ο CEO της MV Agusta Timur Sardarov ανέφερε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την επιτυχία που σημείωσε η Brutale 800RR στις φετινές απονομές των βραβείων του “The Bike India Awards”. Είμαστε περήφανοι απ’ την αναγνώριση που λάβαμε απ' την αρμόδια επιτροπή και από μια χώρα που αντιπροσωπεύει μια πολύ σημαντική αγορά premium μοτοσυκλετών. Το βραβείο αποτελεί μια αναγνώριση στην κλίση και το πάθος που έχουν οι Ιταλοί στους αγώνες μοτοσυκλέτας. Χάρης στην άριστη δουλειά των συνεργατών μας της, Motoroyale, η Brutale 800RR είναι ήδη πολύ διάσημη στην Ινδία και αναμένουμε αυτή η σημαντική αναγνώριση να ενισχύσει περαιτέρω την φήμη μας τόσο στην Ινδία όσο και παγκοσμίως.”

Ετικέτες

Η Ισπανία νομιμοποιεί την κίνηση των δικύκλων στη ΛΕΑ υπό όρους

Ακόμη μία χώρα η οποία ψάχνει τρόπους να μειώσει το κυκλοφοριακό κομφούζιο
motomag Η Ισπανία νομιμοποιεί την κίνηση των δικύκλων στη ΛΕΑ υπό όρους
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/5/2024

Καθώς η κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω των πολλών οχημάτων αυξάνεται στις περισσότερες πόλεις του πλανήτη, οι κυβερνήσεις καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά τροποποιώντας τους νόμους που αφορούν την κυκλοφορία στους δρόμους. Σε αυτήν την κατεύθυνση οδεύει και η Ισπανία η οποία ανακοίνωσε πως από το 2025 θα νομιμοποιηθεί η κίνηση των δικύκλων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, υπό όρους.

Η Γενική Διεύθυνση Τροχαίας της Ισπανίας προχωρά σε αλλαγή ενός μέτρου του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας το οποίο σχετίζεται με τα δίκυκλα και που θα το δούμε να εφαρμόζεται από το επόμενο έτος. Πιο συγκεκριμένα οι δικυκλιστές θα μπορούν να οδηγούν στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση κυκλοφοριακής συμφόρησης, ωστόσο θα πρέπει να τηρούν δύο βασικούς κανόνες.

Ο πρώτος κανόνας ορίζει πως το δίκυκλο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ./ώρα και ο δεύτερος πως θα πρέπει να παραχωρείται προτεραιότητα στα οχήματα έκτακτης ανάγκης. Αυτή η τροποποίηση στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αναμένεται να χαροποιήσει αρκετούς δικυκλιστές οι οποίοι είδαν στην αρχή της χρονιάς να απαγορεύεται η χρήση κράνους τύπου Jet που προσφέρει μικρότερη προστασία από τα full-face, ενώ αν όλα πάνε καλά θα βοηθήσει στο να υπάρξει αποσυμφόρηση στους δρόμους.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, όπως γνωρίζετε η κίνηση στη ΛΕΑ απαγορεύεται για όλα τα οχήματα, με την νομοθεσία να επιφέρει επί τόπου αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες και χρηματικό πρόστιμο ύψους 200 ευρώ.

Ετικέτες